carolef Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 Jest nowa aktualizacja dostępna. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 Dźwięk rozmów znacząco się poprawił, ale mam wrażenie że obcięli pasmo od góry.Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 No i została uaktywniona funkcja "zaufana twarz" Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 Ze dwa lata temu.No ale po ostatniej nieszczęsnej aktualizacji z 8 do 9 tej funkcji nie było, tak jak i rozwijanie paska powiadomien za pomocą gestu w do po czytniku palca...Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 Błąd występował/je w aplikacji Usługi Google a nie jest to zależne od aktualizacji systemu.No to mi się błąd idealnie zsynchronizował w czasie kiedy miałem tą nieszczęsna wersję Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Dnia 18.12.2018 o 17:08, meccaryn napisał: Na moje problemy z WiFi, cóż - pakietu mam zapas. Na XDA udało nam się ustalić, że A2 Lite jakoś słabo sobie radzi z IPv6. Wymuszenie w routerze IPv4 i nagle wszystkie strony/appki ładują się tak jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 Kilka dni temu zakładałem szkło 5D tak zachwalał sprzedawca a w środku patrzę jest napisane 9D. To niby full glue klejone po całości. Mogę polecić idealnie pasuje i przykleja się na krawędziach też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 (edited) W A2 lite z Andkiem 9 (build 10.0.2.0) po instalacji modułu VoEnabler w Magisk zaczęlo działać Wifi Calling od Orange PL, Orange free na kartę (VoLTE OPL działa i działało tez na Andku 8.1) Po instalacji modulu, restart. W aplikacji Telefon - trzy kropki-Ustawienia-Konta telefoniczne- karta sim-Polaczenia przez Wifi - włączmy usługę w telefonie. Fotosy: Edited January 6, 2019 by Pitero update Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 6 minut temu, dzidexx napisał: Masz abonament w Orange? Testowałem to na Orange Free na kartę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Wczoraj pojawił się January 2019 OTA update - 10.0.3.0 dla Mi A2 Lite. Poza styczniowymi poprawkami bezpieczeństwa zauważyłem: - dodano wsparcie Dual LTE/VOLTE - karta Orange i Play, obie mają VOLTE i LTE aktywne jednocześnie. - naprawiono w koncu zamienione simsloty. Teraz simslot 1 jest widnoczny w systemie jak sim 1, simslot 2 jako sim 2. - w menu Bateria dodano możliwośc właczenia procentowego pokzaywania stanu baterii. - uzupełniono nieprzetłumaczone na PL pozycje w Menu - ja jedynie zwrócilem uwagę na uzupełnione tłumaczenia w menu Sieć i internet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Gdzie się ustawia VOLTE? Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 7 godzin temu, carolef napisał: Gdzie się ustawia VOLTE? Wklepujesz kod *#*#86583#*#* i potem pojawi ci się opcja Tryb ulepszonego 4G LTE w menu Sieć i internet-Sieć komórkowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirekk Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Czy ten telefon się grzeje ??? bo mam wrażenie że będzie bardzo Nawet podczas kilku minut przeglądania neta robi się odczuwalnie ciepły w okolicy czytnika linii, ciepło na tej wysokości także przechodzi na przód. Czy ten typ tak ma ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted January 25, 2019 Share Posted January 25, 2019 Czy jest jakas opcja/szansa na miui na mi a2 lite? Widzialem poradnik i watek na xda co do mi a2. Ale co do wersji lite brak jakichkolwiek informacji, poza lakonicznym nie da sie :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Macie może restarty telefonu mi a2 lite? Restart i reset pewnych ustawień do wartości domyślnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ywis Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Witam wszystkich. Kupiłem Mi A2 Lite dla żony. Ma przyjść lada dzień. Prawdopodobnie dostanę go z Oreo i w związku z tym pytanie do Was: -czy aktualizować do Pie ???? Jak po tych najnowszych aktualizacjach telefon się sprawuje ? Napiszcie, proszę, swoje wrażenia i doradźcie, co mam zrobić: - aktualizować czy nie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Aktualizować. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ywis Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Dzięki za odpowiedz. Powiem szczerze, spodziewałem się nieco obszerniejszych odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Jest jakiś launcher który pozwoli na tym telefonie blokować ekran jak na Miui przez przytrzymanie przycisku home dłużej lub przycisku menu? Albo blokować przez podwójne kliknięcie? Bo narazie widzę że tylko blokować da się przyciskiem, Testowałem jakieś launchery to zawsze ekran robi się czarny na 5 s i dopiero się blokuje... A jak się blokuje odrazu to nie działa wtedy czytnik linii tylko trzeba hasło wpisywać. Pomóżcie, bo nie lubię korzystać z przycisku, odzwyczailem się w remdi Note 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Jest jakiś launcher który pozwoli na tym telefonie blokować ekran jak na Miui przez przytrzymanie przycisku home dłużej lub przycisku menu? Albo blokować przez podwójne kliknięcie? Bo narazie widzę że tylko blokować da się przyciskiem, Testowałem jakieś launchery to zawsze ekran robi się czarny na 5 s i dopiero się blokuje... A jak się blokuje odrazu to nie działa wtedy czytnik linii tylko trzeba hasło wpisywać. Pomóżcie, bo nie lubię korzystać z przycisku, odzwyczailem się w remdi Note 4 NOVA , w ustawieniach gestów możesz skonfigurować dwuklik jako zwykłą blokadę ekranu po której nie musisz wpisywać pinWysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 @kwiatos83 mógłbys dać screena jak to ma być ustawione? Bo ten launcher też testowałem i też była taka sama sytuacja Dziwna sytuacja była w Poco launcher. Na redmi note 4 mam tą opcję a na A2Lite jej nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Działa, ale tylko na ekranie launchera. W aplikacjach nie działa. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Ja na dwuklik mam latarke a na blokade dwuklik z przesunieciem. Nie wiem czy dobrze pamietam ale w wersji darmowej to chyba nie dziala. Teraz mam platna i wszystko bangla.Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 (edited) No właśnie w wersji darmowej to nie działa W darmowej jest jak na screenie @carolef o którym launcherze teraz mówisz? Edited February 2, 2019 by przemonk25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Nova. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Może działa ale w wersji płatnej a 24 zł za to by w ten sposób tylko blokować to trochę drogo Albo jest jakaś aplikacja która pomoże zamiast launchera? Albo jakaś dodająca widżet "blokada" tak jak jest na Miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 No właśnie w wersji darmowej to nie działa W darmowej jest jak na screenie@carolef o którym launcherze teraz mówisz? Trochę sie zastanawialem bo chyba kosztuje 25zl ale spróbowałem i teraz nie żałuję.Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Spróbowałem pobrać ta apke z netu, gesty są odblokowane(w apce ze sklepu są zablokowane) ale przy ustawieniu w gestach i tak widzę ten sam komunikat który widzę w darmowej aplikacji. Czekam na może inne rady Nie ma darmowej opcji blokowania tego telefonu inaczej niż przyciskiem? Haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 @przemonk25 spróbuj tej aplikacji https://play.google.com/store/apps/details?id=flar2.homebutton Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Jest dobra, ale na redmi note 4 bo tam mogę ustawić przytrzymanie home jako blokada ekranu i dobrze działa. Ale jak widać na drugim zdjęciu na a2 lite takiej opcji nie ma... W ogóle dziwna sytuacja bo pobrałem aplikacje Lock screen i na RN4 mogę odblokować palcem a na A2Lite nie. Tak jakby tam zawsze coś blokowało. No chyba że to kwestia androida 8 na A2 Lite i po aktualizacji to się zmieni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 2 godziny temu, przemonk25 napisał: Jest dobra, ale na redmi note 4 bo tam mogę ustawić przytrzymanie home jako blokada ekranu i dobrze działa. Ale jak widać na drugim zdjęciu na a2 lite takiej opcji nie ma... Jednak ta aplikacja działa tylko na fizyczne przyciski. Jedyne wyjście to odblokowanie bootloadera, root i ręczna edycja lub xposed i gravitybox lub jakiś moduł Magisk. Niestety na ten model jest niewiele custom romów i działają źle dlatego ja kupiłem chińską wersję tego telefonu z miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Jednak ta aplikacja działa tylko na fizyczne przyciski. Jedyne wyjście to odblokowanie bootloadera, root i ręczna edycja lub xposed i gravitybox lub jakiś moduł Magisk. Niestety na ten model jest niewiele custom romów i działają źle dlatego ja kupiłem chińską wersję tego telefonu z miui. A masz lte800 (b20)?Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 (edited) 16 minut temu, kwiatos83 napisał: A masz lte800 (b20)? Nie, nie potrzebuje tego pasma w Plusie Edited February 4, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poważny Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 (edited) widget pogody-wątek przeniesiony Edited February 15, 2019 by Poważny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 (edited) Dobry. Po zainstalowaniu lutowych poprawek, zauważam przyspieszony spadek baterii. Czy ktoś z Was zaobserwował może w swoich urządzeniach podobny efekt? Edit: chyba coś jest na rzeczy, bo aktualizacja jest wycofana. Edited March 4, 2019 by Shaq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts