hhunter22 Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 Witam, od początku odkąd mam mixa 2s działającego na naszym miui wywala mi messengera w momencie gdy odpalam/wysyłam komuś dłuższy filmik, czy to z YT czy nagrywany przeze mnie. Aktualizacje co tydzień nic nie dają. Generalnie np nagrywam komuś filmik on się wysyła, potem wchodząc do konwersacji z tą osobą wywal mi messengera do pulpitu... Lub gdy ktoś mi wyśle filmik z YT odpalam messengera otwieram konwersację i wywala mi apkę.. Generalnie jak w konwersacji pojawia się większy plik wideo to wywala mi messengera. Próbowałem wgrywać starsze wersje messengera ale to nie pomagało... Jakieś pomysły??? Aaaaa... Dodatkowo samoistnie zmienia mi dźwięk ustawionego powiadomienia z messengera na standardowy. czyli rano ustawiam a w trakcie dnia (nie rebutuje telefonu) samo sie zmienia.
bednar93 Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 (edited) Próbowałeś wyczyścić dane Messengera ? Ewentualnie spróbuj na starszych wersjach. Wszystkie dostępne na apk mirror. EDIT: nie doczytałem o innych wersjach. Edited September 5, 2018 by bednar93
PolskaWTF Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 Mam identyczny problem, wcześniej na Mi5 teraz na Mixie... Nie wiem od czego to zależy
mieczysllaw Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 Oo, nie jestem sam. Myślałem że to coś u mnie.
hhunter22 Posted September 5, 2018 Author Posted September 5, 2018 49 minut temu, bednar93 napisał: Próbowałeś wyczyścić dane Messengera ? Ewentualnie spróbuj na starszych wersjach. Wszystkie dostępne na apk mirror. EDIT: nie doczytałem o innych wersjach. Oczywiście. Pierwsze co robiłem to apk mirror i czyszczenie danych... 17 minut temu, mieczysllaw napisał: Oo, nie jestem sam. Myślałem że to coś u mnie. najgorsze jest to że nie ma jak zrobić reporta i wysłać go gościom od messengera bo nie wywala to jako błąd apki
bednar93 Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 (edited) To zostaje chyba update systemu (jeśli nie jest najnowszy). Edited September 5, 2018 by bednar93
hhunter22 Posted September 5, 2018 Author Posted September 5, 2018 54 minuty temu, bednar93 napisał: To zostaje chyba update systemu (jeśli nie jest najnowszy). "Aktualizacje co tydzień nic nie dają" na stablu od siajomi hulało dobrze, ale nie chcę stabla od siajoimi - chce polskie z błędami na starym note działało bez problemu. w rodzinie mamy kilka siajomi, mix 2, rmn4x rn5 redmi5 jakieś tam takie i nikt nie narzeka
lockerek Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 Najbardziej denerwujaca rzecz z jaką sie zmagam...
mieczysllaw Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 Wyczyściłem dziś dane apki i pomogło.Mogłem wejść w daną rozmowę. Ciekawe na jak długo?
hhunter22 Posted September 5, 2018 Author Posted September 5, 2018 (edited) U mnie to nie pomogło i nie pomaga... Zaraz gdy otwieram okno rozmowy z filmem nadal wywala. Może Android P coś zmieni Edited September 5, 2018 by hhunter22
mieczysllaw Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Dziś sytuacja powróciła. Co ciekawe jak zauważyłem, to jest ciągle z jednym użytkownikiem.
hhunter22 Posted September 6, 2018 Author Posted September 6, 2018 2 godziny temu, mieczysllaw napisał: Dziś sytuacja powróciła. Co ciekawe jak zauważyłem, to jest ciągle z jednym użytkownikiem. no u mnie z wszystkimi, byle wiekszy plik z video i naraaaa... :( troche to irytuje
mieczysllaw Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 W takim razie czekamy jeszcze mocniej na andka P. I tak są wstrzymane aktualizacje na naszym telefonie do czasu jego wydania.
hhunter22 Posted September 7, 2018 Author Posted September 7, 2018 żeby ustawiony dźwięk powiadomienia w messengerze się nie zmieniał dałem kłódkę na apkę i działa, do momentu resa apki/telefonu. wywalanie apki z plikeim viodeo nadal występuje...
Ari93 Posted September 9, 2018 Posted September 9, 2018 Z tym wyrzuceniem miałem kilka razy taką sytuację ale póki co dłuższy czas cisza, a działa Wam wysyłanie plików wideo? My od razu wyrzuca błąd, ja to zwalam na brak obsługi h265 przez messengera ale może to nie chodzi o to...?
hhunter22 Posted September 10, 2018 Author Posted September 10, 2018 Dnia 9.09.2018 o 02:56, Ari93 napisał: Z tym wyrzuceniem miałem kilka razy taką sytuację ale póki co dłuższy czas cisza, a działa Wam wysyłanie plików wideo? My od razu wyrzuca błąd, ja to zwalam na brak obsługi h265 przez messengera ale może to nie chodzi o to...? właśnie wysyłać sie wysyła, i generalnie nie tylko filmiki nagrywane tylko dłuższe z YT też czy z innych portali jak vimeo itd na android 9 z świeżym systemem po miflashu nowym twrp i full wipe na chwilę obecną problem zniknął... możliwe że pomógł miflash z dev i teraz świeży system.... nie mam pojęcia, ale działa.
GEnx Posted September 24, 2018 Posted September 24, 2018 Też mam ten problem. Pojawił się po aktualizacji na miui10. Problem nie występuje na wersji Lite
Mlody9993 Posted October 2, 2018 Posted October 2, 2018 Dokładnie to wina MIUI 10. Znalazłem tymczasowe rozwiązanie. Zamiast otwierać czat przytrzymujemy dłużej i klikamy "otwórz w dymku". Tylko niedługo znowu wywali aplikacje więc trzeba szybko napisać kilka wiadomości, aby załącznik video znikł z ekranu.
przemo5040 Posted October 2, 2018 Posted October 2, 2018 Znalazłem lepsze rozwiązanie. Włącznie oszczędzanie danych w aplikacji Messenger. Gdy otrzymacie zdjęcie lub film będziecie musieli dwa razy kliknąć aby je załadować. Zdjęcia odkrywam w ten sposób a przypadku filmu otwieram je w aplikacji Chrome przez przeglądarkę (wersja komputerowa). W ten sposób nie dopuszczam do wykraczenia apki.
Recommended Posts