Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

od początku odkąd mam mixa 2s działającego na naszym miui wywala mi messengera w momencie gdy odpalam/wysyłam komuś dłuższy filmik, czy to z YT czy nagrywany przeze mnie. Aktualizacje co tydzień nic nie dają. Generalnie np nagrywam komuś filmik on się wysyła, potem wchodząc do konwersacji z tą osobą wywal mi messengera do pulpitu... Lub gdy ktoś mi wyśle filmik z YT odpalam messengera otwieram konwersację i wywala mi apkę.. Generalnie jak w konwersacji pojawia się większy plik wideo to wywala mi messengera. Próbowałem wgrywać starsze wersje messengera ale to nie pomagało... Jakieś pomysły??? Aaaaa... Dodatkowo samoistnie zmienia mi dźwięk ustawionego powiadomienia z messengera na standardowy. czyli rano ustawiam a w trakcie dnia (nie rebutuje telefonu) samo sie zmienia.

Posted (edited)

Próbowałeś wyczyścić dane Messengera ? Ewentualnie spróbuj na starszych wersjach. Wszystkie dostępne na apk mirror. 
EDIT: nie doczytałem o innych wersjach. 

Edited by bednar93
Posted
49 minut temu, bednar93 napisał:

Próbowałeś wyczyścić dane Messengera ? Ewentualnie spróbuj na starszych wersjach. Wszystkie dostępne na apk mirror. 
EDIT: nie doczytałem o innych wersjach. 

Oczywiście. Pierwsze co robiłem to apk mirror i czyszczenie danych...

17 minut temu, mieczysllaw napisał:

Oo, nie jestem sam. Myślałem że to coś u mnie.

najgorsze jest to że nie ma jak zrobić reporta i wysłać go gościom od messengera bo nie wywala to jako błąd apki :(

Posted
54 minuty temu, bednar93 napisał:

To zostaje chyba update systemu (jeśli nie jest najnowszy). 

"Aktualizacje co tydzień nic nie dają"

na stablu od siajomi hulało dobrze, ale nie chcę stabla od siajoimi - chce polskie z błędami :D na starym note działało bez problemu. w rodzinie mamy kilka siajomi, mix 2, rmn4x rn5 redmi5 jakieś tam takie i nikt nie narzeka :(

• Nezumi unlocked this topic
Posted (edited)

U mnie to nie pomogło i nie pomaga... Zaraz gdy otwieram okno rozmowy z filmem nadal wywala. Może Android P coś zmieni :(

Edited by hhunter22
Posted
2 godziny temu, mieczysllaw napisał:

Dziś sytuacja powróciła. Co ciekawe jak zauważyłem, to jest ciągle z jednym użytkownikiem.

no u mnie z wszystkimi, byle wiekszy plik z video i naraaaa... :( troche to irytuje

Posted

żeby ustawiony dźwięk powiadomienia w messengerze się nie zmieniał dałem kłódkę na apkę i działa, do momentu resa apki/telefonu. wywalanie apki z plikeim viodeo nadal występuje...

Posted

Z tym wyrzuceniem miałem kilka razy taką sytuację ale póki co dłuższy czas cisza, a działa Wam wysyłanie plików wideo? My od razu wyrzuca błąd, ja to zwalam na brak obsługi h265 przez messengera ale może to nie chodzi o to...?

Posted
Dnia 9.09.2018 o 02:56, Ari93 napisał:

Z tym wyrzuceniem miałem kilka razy taką sytuację ale póki co dłuższy czas cisza, a działa Wam wysyłanie plików wideo? My od razu wyrzuca błąd, ja to zwalam na brak obsługi h265 przez messengera ale może to nie chodzi o to...?

właśnie wysyłać sie wysyła, i generalnie nie tylko filmiki nagrywane tylko dłuższe z YT też czy z innych portali jak vimeo itd

na android 9 z świeżym systemem po miflashu nowym twrp i full wipe na chwilę obecną problem zniknął... możliwe że pomógł miflash z dev i teraz świeży system.... nie mam pojęcia, ale działa.

• 2 weeks later...
Posted

Dokładnie to wina MIUI 10.

Znalazłem tymczasowe rozwiązanie. Zamiast otwierać czat przytrzymujemy dłużej i klikamy "otwórz w dymku". Tylko niedługo znowu wywali aplikacje więc trzeba szybko napisać kilka wiadomości, aby załącznik video znikł z ekranu. :)

Posted

Znalazłem lepsze rozwiązanie. Włącznie oszczędzanie danych w aplikacji Messenger. Gdy otrzymacie zdjęcie lub film będziecie musieli dwa razy kliknąć aby je załadować. Zdjęcia odkrywam w ten sposób a przypadku filmu otwieram je w aplikacji Chrome przez przeglądarkę (wersja komputerowa). W ten sposób nie dopuszczam do wykraczenia apki. 

Screenshot_2018-10-02-20-31-35-772_com.facebook.orca.png