miszowaty Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Działa na 8.11.15 Night Mode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klocek87 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Świeża instalacja? I da się wejść w TWRP przez vol+ i power? Edit: na https://androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 dodano działające TWRP. Bez konieczności świeżej instalacji systemu. Tylko wrzucić ponownie TWRP przez kompa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobcio Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 A które to TWRP ? bo trochę tam jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 (edited) 1 godzinę temu, Sobcio napisał: A które to TWRP ? bo trochę tam jest Dla mi 8se to: sirius. Edited November 18, 2018 by robi173 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karoleq121 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 (edited) Siema, użytkuje ten telefon w wersji 4/64 od jakichś 3 miesięcy. Zamawiałem go na aliexpress i chinole zamiast ich romu wgrali mi jakiegoś globala w wersji 9 z którym jest czasem trochę problemów.(m.in wyskakujące błędy android przestał działać) Chciałbym zmienić to na miui 10 od miuipolska ale jestem laikiem. Tylko raz wygrywałem rom, lecz do RN2, bardzo dawno temu i to z poradnika. Czy znajdę gdzieś jakiś full poradnik jak to zrobić w tym przypadku? Dziękuję z góry Edited November 19, 2018 by Karoleq121 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klocek87 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Siema, użytkuje ten telefon w wersji 4/64 od jakichś 3 miesięcy. Zamawiałem go na aliexpress i chinole zamiast ich romu wgrali mi jakiegoś globala w wersji 9 z którym jest czasem trochę problemów.(m.in wyskakujące błędy android przestał działać) Chciałbym zmienić to na miui 10 od miuipolska ale jestem laikiem. Tylko raz wygrywałem rom, lecz do RN2, bardzo dawno temu i to z poradnika. Czy znajdę gdzieś jakiś full poradnik jak to zrobić w tym przypadku? Dziękuję z góryYouTube/majster pirzu/playlista poradniki i 2 filmy o odblokowaniu bootloadera i instalacji miuipolska. Obrazowo łatwiej ogarnąć temat.Działające TWRP z androidem 9 do pobrania tu https://androidfilehost.com/?fid=11410932744536996382Oczywiście wszystko robione na własną odpowiedzialność Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karoleq121 Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 1 minutę temu, Klocek87 napisał: YouTube/majster pirzu/playlista poradniki i 2 filmy o odblokowaniu bootloadera i instalacji miuipolska. Obrazowo łatwiej ogarnąć temat. Działające TWRP z androidem 9 do pobrania tu https://androidfilehost.com/?fid=11410932744536996382 Oczywiście wszystko robione na własną odpowiedzialność Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Dziękuję xd tak wiem, raz się udało bez problemu to może teraz też nie ucegle telefonu haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 2 minuty temu, Karoleq121 napisał: Dziękuję xd tak wiem, raz się udało bez problemu to może teraz też nie ucegle telefonu haha Zamiast jakichś poradników na YT, polecam jednak dział tutoriale, gdzie masz info o sprawdzaniu statusu BL (obstawiam, że masz odblokowany) i instalacji softu (znowu obstawiam, że wystarczy wgrać TWRP i po prostu wrzucić Xiaomi.eu). Pamiętaj, aby NIE blokować BL na romach Global/Xiaomi.eu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobcio Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Witam mam problem nie mogę zainstalować twrp xiaomi mi8se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Zła nazwa pliku. Upewnij się że nie masz przypadkiem twrp.img.img (komenda dir). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobcio Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Dziękuje bardzo faktycznie zła nazwa pliku Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Koledzy jak bateria na Andku9 ? Ktoś coś może więcej powiedzieć ? Jakieś błędy "rzucające się w oczy" ? Działa root ? TWRP także ? Pytam bo cały czas siedzę na 10-StableDev i nie wiem czy przechodzić... Pzdr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Też siedzę na stable, bo jak narazie nie zapowiada sie jakiś rom z długim czasem pracy na baterii. Obstawiam, że kolejne stable wyjdzie na androidzie 9 dopiero jak rzeczywiście będzie to miało ręce i nogi. Choć dev kusi bo nowe wersje gcam powychodziły, może night mode dziala.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Wydaje mi się, że Gcam z night mode u mnie dziala na wersji 6.1.009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 (edited) Wydaje Ci się? U mnie działa jedynie jak się wgra fixa z xda, ale wtedy odtwarzanie wideo jest niemożliwe, a YT się wysypuje. Edit. Od wersji 11.15 fix nie psuje odtwarzania wideo. Edited November 23, 2018 by miszowaty Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Dnia Wed Nov 21 2018 o 17:02, miszowaty napisał: Wydaje Ci się? U mnie działa jedynie jak się wgra fixa z xda, ale wtedy odtwarzanie wideo jest niemożliwe, a YT się wysypuje. Edit. Od wersji 11.15 fix nie psuje odtwarzania wideo. A masz jakieś sample z Night i bez ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted November 27, 2018 Author Share Posted November 27, 2018 Dnia 19.11.2018 o 09:46, Nezumi napisał: Zamiast jakichś poradników na YT, polecam jednak dział tutoriale, gdzie masz info o sprawdzaniu statusu BL (obstawiam, że masz odblokowany) i instalacji softu (znowu obstawiam, że wystarczy wgrać TWRP i po prostu wrzucić Xiaomi.eu). Pamiętaj, aby NIE blokować BL na romach Global/Xiaomi.eu. @Nezumi czy jesli telefon z chin przyjdzie unlocked, mozn bez problemu problemu jechac od razu z TWRP itd, czy trzeba ponownie odblokowywac odblokowany BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 1 godzinę temu, PurpleHaze napisał: czy jesli telefon z chin przyjdzie unlocked, mozn bez problemu problemu jechac od razu z TWRP itd, czy trzeba ponownie odblokowywac odblokowany BL? Możesz lecieć TWRP bez problemu. Dla pewności zawsze możesz sprawdzić w adb czy bl jest rzeczywiście unlock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad46 Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Siemka a jak mam androida 8.1 to jakie twrp wybrać ? Albo jak wgrać androida 9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Hej, myślę o tym modelu. Czy ktoś mógłby nagrać za pomocą Open Camera film 4K z włączoną stabilizacją EIS i pokazać efekt? Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klocek87 Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Siemka a jak mam androida 8.1 to jakie twrp wybrać ? Albo jak wgrać androida 9?https://androidfilehost.com/?fid=11410932744536996382 TWRP dla sirius i najnowszy dostępny ROM już jest oparty o PieWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad46 Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 55 minut temu, Klocek87 napisał: https://androidfilehost.com/?fid=11410932744536996382 TWRP dla sirius i najnowszy dostępny ROM już jest oparty o Pie Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Ale to nie przeszkadza że teraz mam androida 8.1. Wgrywam to i będzie dobrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klocek87 Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Ale to nie przeszkadza że teraz mam androida 8.1. Wgrywam to i będzie dobrze?DokładnieWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxBlack Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Panowie jaki SoT osiągacie na tym smartfonie? Myślę nad zmianą mojego Zuk Z2 Pro ze względu na SoT, który u mnie wynosi max 4h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 16 minut temu, MaxBlack napisał: Panowie jaki SoT osiągacie na tym smartfonie? Myślę nad zmianą mojego Zuk Z2 Pro ze względu na SoT, który u mnie wynosi max 4h. Sot to nie jest jakiś miarodajne odnośnik. Ja dla odmiany na Zuk Z2 pro osiągnąłem ok 6h sot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Poczytaj w tym wątku, jest napisane jaki sot. Ja jednego dnia na xiaomieu stable osiągam 7-8h. Czekam na kolejne stable bo te tygodniowe mają 5h sotWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Jaki masz ROM, ten? xiaomi.eu_multi_MI8SE_V10.0.1.0.OEBCNFH_v10-8.1.zip muszę żonce wrzucić bo coś narzeka na baterię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 @milenium17 no ten. Jest jeden stable xiaomi.eu na miui10. Jak czytam kolejne tygodniowe wątki w dev to az włos na głowie staje dęba co tam się dzieje, bład za błędem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Oki, poczekam na rozwój sytuacji i wrzucę jej jakby co. thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
homer2009 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Witam. Czy jest możliwość instalowania motywów spoza oficjalnego sklepu na miui polska na xiaomi mi 8 se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Tak.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
homer2009 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Mam jeszcze jedno pytanie .Czy na miui polska jest możliwość zmiany regionu bo na oprogramowaniu które jest obecnie w moim mi 8 se jest tylko region chiny bez możliwości zmiany na inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Ustawienia regionu na xiaomi.eu nie mają żadnego znaczenia i nie, nie ma nic poza Chiny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregi2004 Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Ratunku! Ściągnąłem dziś rano aktualizację MI8SE_8.12.27 (nie była widoczna w apce Aktualizacja), zainstalowałem ręcznie przez TWRP i... uruchamia się tylko Fastboot. Kolejne próby wgrania różnych TWRP przez ADB zakończone komunikatem jak poniżej (czyli OK), ale próby wejścia do TWRP nieudane (telefon nie startuje, brak TWRP, tylko Fastboot...). Powoli zaczyna mi brakować pomysłów. Co robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 @gregi2004 jak uruchamiasz to twrp? Jeśli fastboot boot twrp.img nie działa to spróbuj po instalacji fastboot reboot/ enter z wciśniętym przyciskiem pogłaśniania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts