Recommended Posts

Witam,

Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji MIUI Polska aparat w mojej mi8 nie włącza się. Wyskakuje komunikat: błąd połączenia z aparatem, uruchom ponownie telefon. Po ponownym uruchomieniu problem niestety nie znika. Jak myślicie jaka może być tego przyczyna i w jaki sposób się jej pozbyć?

Share this post


Link to post
Share on other sites

W TWRP, wyczyść cache i dalvik. To może pomóc.

Jak nie to wrzuć jeszcze raz update, a jak to nie pomoże, to wipe i wrzuć rom na nowo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, 

Mam ten sam problem. Zainstalowałem rom 8.8.30, wyczyściłem Cache i Dalvik i jest Błąd aparatu.

Zrobiłem Wipe, znów instalacja, Cache Dalvic, bląd aparatu. Powtórzyłem to kilka razy. Aparat na wersji Global działał ... 

 

PS: Po kilku próbach niestety w dalszym ciągu jest błąd. Dopiero zmiana wersji na 8.8.24 rozwiązuje problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na moim Mi8 nie mam tego problemu na tym sofcie, być może to wina TWRP, być może czegoś innego,  spróbuj ponownie zainstalować system, w TWRP po jego uruchomieniu wejdź w wipe i wybierz wipe cache, wipe Dalvik cache, wipe System po zakończeniu operacji cofnij się do głównego menu i wybierz menu Reboot, tam wybierz recovery. Po ponownym uruchomieniu TWRP wybierz Install i zainstaluj ROM ponownie, u mnie ten zabieg na Mi5 wielokrotnie pomógł rozwiązać różne problemy, w przypadku Tego Romu na MI8 pomógł mi naprawić połączenie internetowe, WiFi działało ale internetu od operatora nie było, po tych czynnościach wszystko śmiga poprawnie nie mam najmniejszych problemów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak ale zainstalowane aplikacje , kontakty i dane zostają bo są na partycji data :D, to taki trick by nie konfigurować od nowa, telefon uruchomi się normalnie po chwili 

robiłem to dzisiaj ze względu na błąd internetu

Edited by kaudii

Share this post


Link to post
Share on other sites

ni chu chu zrobione jak pisałeś bez efektu, przechodzę na miuipro tam poza płatnościami których nie umiem ustawić reszta jest ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

no nie wiem mam opłaconą subskrypcję miuipro i podziałam z tym softem bo ten jak na razie nie podszedł:)

Płatności na miuipolska działają na miuipro nie umiem ustawić

Share this post


Link to post
Share on other sites

mam też problem z aparatem. Używając TWRP dipper nie chciał mi po instalacji miui polska się uruchomić tel. ściągnąłem inny TWRP-3.2.1-0611-XIAOMI8 i system się zainstalował tel odpalił ale aparat nie działa.... 
Spróbować na twrp-3.2.3.0.-dipper ??

wersja twrp-3.2.3.0.-dipper nie dała rady to samo... Błąd aparatu Nie można połączyć z Aparatem

Edited by Bob17

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bob17 Po instalacji twrp, jak system nie uruchamia się, wracasz do twrp i robisz format data przesuwając pasek. ( Nie wchodzisz w (advanced wipe). Powinno pomóc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, Bob17 napisał:

Błąd aparatu Nie można połączyć z Aparatem

Zrobiłeś wipe partycji persist dzięki czemu ci nie działa. Musisz teraz wgrać persist z poziomu fastboota (z jakiegoś romu - china/global).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orjon a możesz podać dokładniej co mam wgrać i jak to się robi? Bo wszystko śmiga tylko aparat nie a fotki robi fajne - szkoda...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  1. Ściągnij obraz poniżej i przenieś go do katalogu minimal adb and fastboot.
  2. Uruchom fastboot, telefon podepnij do kompa, uruchom minimal adb and fastboot.
  3. Wpisz fastboot devices, aby sprawdzić, czy telefon jest wykrywany przez kompa.
  4. Jak tak to fastboot flash persist persist.img, potem fastboot reboot.
  5. Sprawdź czy aparat działa.

persist.img

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 13.05.2019 o 21:07, Orjon napisał:
  1. Ściągnij obraz poniżej i przenieś go do katalogu minimal adb and fastboot.
  2. Uruchom fastboot, telefon podepnij do kompa, uruchom minimal adb and fastboot.
  3. Wpisz fastboot devices, aby sprawdzić, czy telefon jest wykrywany przez kompa.
  4. Jak tak to fastboot flash persist persist.img, potem fastboot reboot.
  5. Sprawdź czy aparat działa.

persist.img

Niestety to nie idzie...

mam tak:

C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot flash persist persist.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'persist' (32768 KB)...
OKAY [  0.793s]
writing 'persist'...
FAILED (remote: Partition is write protected)
finished. total time: 0.822s

Jakieś pomysły jak to rozwiązać?
Dziękuję za pomoc :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now