Jump to content

Miband 3 folia ochronna.

robi173

Recommended Posts

Kupiłem na Gearbeście też 5 sztuk, dwie od razu poszły na zmarnowanie a trzecia jakoś na razie leży ale dobrej jakości to one nie są. Aha, jak założysz te z Chin i po wygładzeniu nadal będą widoczne pęcherze to jest szansa, że na drugi dzień samoistnie znikną, przynajmniej u mnie tak było.:)

Ja po zakupie na Aliexpress swojego MiBand3 otrzymałem 2 folie (nie pokrywające całego ekranu) i powiem szczerze, że to badziewie jest. Pęcherze zniknęły, ale na "rogach" się odkleja, gdyż nie są one pozaginane, tylko prosta folia, a wyświetlacz jest zakrzywiony. Daj znać jak działa ta mk3, jeżeli zdecydujesz się na zakup :)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Kupiłem w gearbest za 0.54$ 2szt. Takie w żółtej foli ochronnej. Pierwsza na zmarnowanie, drugą nakleiłem idealnie przykładając płaską powierzchnię później lekkie podgrzanie suszarką i dociśnięcie boków (gdzie wyświetlacz jest już zaokrąglony). Folia już ponad tydzień trzyma i sie nigdzie na bokach nie odkleja. Nie zakrywa całej powierzchni ale góra jest chroniona czyli najbardziej podatne miejsce na zarysowania w moim przypadku.

3mk chyba pogrzało z tą ceną. Gdyby kosztowało z. 14.99 bym się jesCze zastanawiał.

• Like 1

Ja po zakupie na Aliexpress swojego MiBand3 otrzymałem 2 folie (nie pokrywające całego ekranu) i powiem szczerze, że to badziewie jest. Pęcherze zniknęły, ale na "rogach" się odkleja, gdyż nie są one pozaginane, tylko prosta folia, a wyświetlacz jest zakrzywiony. Daj znać jak działa ta mk3, jeżeli zdecydujesz się na zakup default_smile.png

Dostałem podobny zestaw i..
Folia jest OK. Ona jest 3 warstwowa
W środku jest ta właściwa miękka folia która po nalożeniu jest OK. Jak z czasem zobaczymy

Dostałem podobny zestaw i..
Folia jest OK. Ona jest 3 warstwowa
W środku jest ta właściwa miękka folia która po nalożeniu jest OK. Jak z czasem zobaczymy
Wiem, ze 3-warstwowa. Przyklejalem juz wiele folii i szkieł na różne ekrany. Ale niestety dwie zmarnowałem. Zamówiłem nowe i zastosuje porade kolegi z postu wyżej, że użyje suszarki do poddania sie folii na zagięciach :)

Też przyszły dzisiaj do mnie folie na MiBanda 3 z gearbestu (5 za jakieś ~7,5zł). Co to samej folii jest bardzo dobrze, idealnie się przykleiła (nigdzie nie odstają) i chroni cały najbardziej narażony przód opaski. Jedynie u mnie minus, bo jest jeden duży bąbel którego nie mogę usunąć, jak nie zejdzie przez noc to jutro drugie podejście :)

Po 2 dniach wszystkie bąble uciekły i mogę śmiało polecić folię z gearbestu. Jak dla mnie stosunek cena:jakość genialny. 5 folii za 7.5zl, samo spasowanie bardzo dobre, nic nie odstaje.6a24a91836174b91fe3f540fd4204c21.jpg4f42057e801187c71aa4a192fae8710e.jpg

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

42 minuty temu, maciek04 napisał:

Daj linka. Co to znaczy na mydełko?

Pisząc "mydełko" miałem na myśli urządzenie Mi Band 3.
W allegro wpisz frazę "3mk Mi Band 3" to znajdziesz oferty z folią.  

Mam folię 3mk prawie 2 miesiące używana codziennie w ekstremalnych warunkach w kontakcie z pyłem i przy szlifowaniu metali.

Wygląda jak matowa ale bez folii to wolę nie wiedzieć jak by to wyglądało bo nieraz dostał szlifa o metalowy stół.

20180906_213133.jpg

20180906_213217.jpg

• 3 weeks later...

@Chelsey i @meriox widze, że na mb3 jest jak na mb2 czyli różne ekrany. Ja miałem taki ładny prawie biały w mb2 czyli kolor neutralny, a żona miała niebieskawy bardziej zimny. Tutaj @Chelsey ma taki ładny neutralny a @meriox zimny :) Spoko, żona na obecnym też ma zimny kolor, a ja mam BIPa i bateria prawie 2 miesiące, a jak chodzę z GPS po górach (2x w miesiącu) to około 30 dni ciągnie.

• 3 weeks later...

U mnie w tych chińskich (też 5 sztuk) bąble znikły dopiero po 2 dniach, a były naprawdę pokaźne i myślałem, że zostaną. Było trzeba wykazać trochę cierpliwości.

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...