Numb Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Ja pisałem o swoim doświadczeniu, u mnie również działało na Redmi 1, ale przestało i trzeba było wrócić do stocka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Szkoda że tylko do góry, pewnie niedługo będą flipy case z odbieraniem do góry Zawsze ktoś na tym zarobi. A za np. 2 update zmienią położenie odbierania i flip case do kosza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Ja nie narzekam, mi najnowszy update zainstalował się bez problemu i śmiga, nie widzę na razie żadnych błędów. Instalowane na MiRecovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Dokładnie. U mnie również wszystko działa. Zawsze instalowałem przez MiRecovery i zawsze poprawnie instalowało. Tak samo Rom działa bez problemu. Kto mi powie Kiedy będzie przeglądarka taka jak w MIUI5 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Coś z tą wersją jest nie tak, lepiej nie wgrywać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Czy w Miui 6 jest nowe recovery? Wczoraj specjalnie zainstalowałem oryginalne recovery, żeby zainstalować najnowszą aktualizacje ale też pojawiły się błędy. Co dziwne przy instalacji wersji 5.5.8 również był błąd. Dopiero po przywróceniu TWRP zainstalowałem 5.5.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Od dawna, nawet z czasów v5 jest recovery 2.0.1 w Qualcommach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Podpowiesz Acid skąd pobrać wersję pod MTK? Wczoraj szukałem ale wygląda na to, że znalazłem same stare wersje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Ale co pobrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Obraz recovery, żeby wrzucić przez mobileuncle. Chyba, że jest inna możliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 W Qualcommach jest to łatwe bo jest rom fastboot i tam jest recovery.img. Natomiast przy Redmi MTK chyba też trzeba poszukać softu pod SpFlash i teoretycznie może tam jest jakiś img. Normalnie recovery jest w romie (ale nie w postaci img). Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 (edited) Jeżeli ktoś ma problemy z ostatnią aktualizacją to: 1. Najlepiej zrobić pełną kopie zapasową (np. TWRP) 2. Jeśli jeszcze ktoś nie ma instaluje Mobileuncle Tools i przyznaje prawa Rootahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobileuncle.toolbox&hl=pl 3. Pobieramy obraz Mi Recovery i zapisujemy na karcie zewnętrznej SDhttps://drive.google.com/file/d/0B6HlglbkeD5SVG1vSzBIblc0Y3c/view?pli=1 4. Pobieramy aktualizację 5.5.15, zapisujemy w pamięci wewnętrznej( nie na zewnętrznej karcie SD) i zmieniamy nazwę na „update.zip” 5. Otwieramy Mobileuncle Tools, wybieramy „Recovery Update” i (jeżeli nazwa pliku z linku nie została zmieniona) klikamy na „recovery.img”, zatwierdzamy i potwierdzamy uruchomienie w trybie recovery. 6. „Vol+” zatwierdzamy wybór, „vol-„ przesuwamy w dół” (gdyby recovery samo się nie włączyło wchodzimy do niego włącza jąć telefon trzymająć jednocześnie „vol+” oraz przycisk „Power”, „Power” puszczamy kiedy pojawi się logo „MI”) Wybieramy język „english”, następnie „Install update.zip to System One” i wracamy do systemu. U mnie instalacja zatrzymała się na dłużej na 25% po czym przeskoczyła na 90% i poszłą dalej. Po aktualizacji straciłem IMEI ale po ponownej instalacji TWRP (być może to przypadek) wszystko wróciło do normy. Gdyby ktoś chciał wrócić do TWRP pobiera plik https://drive.google.com/file/d/0B6HlglbkeD5SeWwxLWR4Q1AzVUk/view?usp=sharing zapisuje go w pamięci wewnętrznej i zmienia nazwę na „update.zip”, uruchamia telefon w trybie recovery ->”english”->„Install update.zip to System One”->uruchamiamy system U mnie wszystko poszlo ok. ale nie biorę odpowiedzialności za ewentualne problemyJ Edited May 18, 2015 by hamsteer 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwer69 Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 Można zaktualizować normalnie. Aktualizacje-pobierz ROM MIUI Polska.-zainstaluj ROM...wszystko działa , bez żadnych kombinacji. Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 17, 2015 Share Posted May 17, 2015 U mnie jak klikałem nic się nie działo, a może byłem zbyt niecierpliwy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 No ja akurat poprzez aktualizację, pobierz Rom nie robiłem. Bo tak właśnie uwaliłem ( na krótko ) fona. Zawsze ściągam plik że strony później poprzez aplikację aktualizacje/Menu/wybieram plik i leci . Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Mi Recovery wersja 2.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 kucykpl, zgadza się. Co do IMEI nie wiem czy nie powrócił w wyniku kolejnego restartu który zbiegł się z instalacją TWRP. Najważniejsze, że wszystko działa prawidłowo. Przy okazji zapytam, może ktoś miał podobny problem: po którejś aktualizacji V6 komputer nie może zainstalować sterownika MTP. Windows 7x64 oraz x86. Ściągałem różne sterowniki z internetu ale nic nie pomaga. Kiedy podłączam telefon w trybie recovery MTP działa. Miał ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 Ogólnie 3 Windowsy 7 z 3, na których miałem do czynienia z MTP, mimo sterowników nie mogły podłączyć urządzenia... Na Windach 8 i Vistach problemu nigdy nie miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuczko Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 witam, rom bardzo fajny,ale mam problemy z aktualizacja do 5.5.15 przez twrp 2.8. Jako ze zakupiłem micro karte 64gb i ladnie chodzi w telefonie potrzebuje informacji czy da sie zamienic pamiec w tym romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Ja wgrałem mi recovery, przez aktualizacje w systemie wskazalem plik, zainstalowalo się, potem twrp wgrałem i swoje rzeczy, trzeba co piatek mi recovery wgrywac teraz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeltor Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Nie wiem jak inni, ale dziś wgrałem wczorajszy upgrade przez aktualizację mając twrp 2.8.5 chyba z przekory lub próby i uwaliło mi przy logo miui. Więc odcegliłem phonika, odzyskałem dane za pomoca twrp. Wymieniłem twrp na standartowe recovery miui, i za pomocą jego wgrałem upgrade. Następnie wgrałem twrp zrobiłem na wszelki wypadek backup i działa. Z tego co widze przy kopii za pomoca twrp krzyczy że nie może selinux zapisać. Ale odzysk idzie ok. Następnym razem wgram standartowe recovery i dopiero zrobię aktualizację za pomocą systemowej apki. Zobaczymy co będzie się działo. Ja miałem taki sam problem tydzień temu z powszednia aktualizacją, mam TWRP 2.8.5, kiedy przywrówiłem backup twrp zainstalowałem jakieś stockowe recovery i za nic nie mogłem przez nie wgrać aktualizacjii, skąd wziąłeś standardowe recovery miui? masz może jakiegoś linka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin210 Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 (edited) Mam po raz pierwszy problem z aktualizacją piątkową na ekranie aktualizacji brak trzech kropek, a przez mi recovery też nie idzie. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł to proszę o podpowiedź. Nie aktualne poszło Edited May 23, 2015 by robin210 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Wygląda na to, że nowe aktualizacje wchodzą już tylko przez mi recovery. Gdyby ktoś utknął na logo mi po instalacji z TWRP może wrócić do aktualizacji 5.5.8(jeśli ma jeszcze instalke gdzieś na tel) , to ostatnia, która instaluje się przez TWRP a następnie zainstalować mi recovery i instalować najnowsze aktualizacje. Link do Mi Recovery w moim wcześniejszym wpisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwer69 Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 U mnie przez MiRecovery , bez problemu. Ale zacząłem jak ostatnio...pobierz ROM miui polska...potem zainstaluj rom...zawachało się przy 25% potem skoczyli do 90. Na razie spokoju żadnych FC.. Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zarluk Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 (edited) Mam juz tu wcześniej opisywany problem mam powiadomienie o aktualizacji i pobiera się plik 64mb odpala MI Recovery 2.0.1 i przy 32% Install update.zip failed! Edited May 24, 2015 by zarluk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Jak plik ma 64 MB to nic dziwnego, że wyrzuca... Niekompletny ROM się nie sflashuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobslej22 Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Ściągnij odpowiedni plik ze stronki, wejdź w aplikację aktualizacje, menu, zainstaluj Rom, poszukaj wcześniej ściągnięty plik ( folder download na pamięci telefonu ) i odpal. Przy aktualizowaniu stanie na 25% na dość długo, później przeskoczy. Gdybyś troszkę chciał to byś znalazł rozwiązanie we wcześniejszych postach. Od siebie dodam jeszcze że w moim przypadku automatyczne aktualizację zawsze uceglały telefon. No właśnie plik powinien mieć troszkę większa wagę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Mam juz tu wcześniej opisywany problem mam powiadomienie o aktualizacji i pobiera się plik 64mb odpala MI Recovery 2.0.1 i przy 32% Install update.zip failed! Masz rom, który ma błędnie podłączone OTA do Chin czego nie ma w obecnym MIUIPolska a tym bardziej nie pobiera się sam taki plik. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 MiRecovery? Powinno być w każdym oficjalnym ROM-ie od Xiaomi (z en.miui.com). Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Hejka, mam dwa pytania: czy w ROMie v6 da się wejść w ustawienia Engineer Mode (MTK) (Narzędzia MTK) np. poprzez Mobile Uncle Tools? Dodam więcej screenów później. Chciałbym mieć opcje podglosnienia telefonu jak to jest w Miui v5. Drugie pytanie: czy jest już działające WSM Tools na v6? Z góry dzięki Note | Swype | Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 przez mobileuncle działa, telefon mam też podgłośniony, coś zauważyłem że w wersji z 22 mam takie coś że czasami jak odblokuje telefon to sie ekran nie załącza i trzeba baterie wyjmowac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamsteer Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 zauważyłem że w wersji z 22 mam takie coś że czasami jak odblokuje telefon to sie ekran nie załącza i trzeba baterie wyjmowac Też to potwierdzam. Ale mi już to zdarzało się na wcześniejszym romie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 U mnie w ciagu instalacji 22 już miałem 3 razy taką sytuacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebby64 Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 pozmienialem ustawienia przez mobileuncle w speechenhancment. glosnik zwariowal trzaski piski. ktos uprzejmy poda domyslne wartosci dla wartosci common parameter. note wcdma. dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebby64 Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 a reszta wartosci parameter1....11 ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts