Jump to content

MIUI v6

bololabich

Recommended Posts

Po zaktualizowaniu do najnowszej wersji nie słychać telefonu podczas dzwonienia, ani sygnału, ani rozmówcy, pomaga jedynie tryb głośnomówiący (nie wiem, jak ze słuchawkami z mikrofonem oraz zestawem bluetooth).

Chyba, że to tylko mój problem, to może da się to jakoś rozwiązać?

Nie wiem, jakim cudem (być może restart), ale teraz działa.

Inna sprawa, że odkryłem, iż po każdym podłączeniu słuchawek i ich odłączeniu, urządzenie ciągle je wykrywa - może przez to nie słyszałem niczego w trakcie rozmowy, teraz próbowałem włączyć film z Youtube i na głośniku nie było dźwięku, pomógł restart, po którym to ikonka słuchawek z paska powiadomień zniknęła.

W skrócie: po każdorazowym podłączeniu i odłączeniu słuchawek, urządzenie dalej czyta je, jakby były podłączone.

Po aktualizacji pokazały się całe klawisze w dolnej belce( np w Em@ilu były o 1/4 obcięte). Pogorszyło się działanie Wi-Fi dramatycznie,transfer spada do zera i trzeba kilkukrotnie ponawiać(np pobieranie tematów z Xiaomi) nie można zrobić kopii w chmurze Xiaomi-zatrzymuje się na 30%, problem z wysyłaniem SMS ,MMS działają, aplikacja internet nie działa ale zastąpiłem ją Chromem i jest Ok. Jak te bolączki uleczyć?

Instalowałem na poprzednią wersję od Acida.. Zastanawiam się skąd wlazło MiRecovery którego wcześniej nie było.

Na poprzedniej działało wszystko bez zarzutów

Z tego co zauważyłem, przynajmniej u mnie, po włączeniu Motywy, nie chce się załadować lista. Ogólnie już jakiś czas korzystam, v6 i bardzo się cieszę, że w końcu normalnie jest język polski, no i na tej wersji nie ma problemu z zmiana kolorów na górnej belce. Extra

Jak zmieniłeś kolor górnej belki ? Większość tematów daje bardzo ciemną belkę i w aplikacjach w tle jest nieczytelna...

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Po pobraniu tematów i ich zastosowaniu nie restartuje się

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Edited by qwer69

Witam.

Panowie chciałbym zainstalować wersję 5,4.2 na rom od Acida.Można normalnie czy lepiej zrobić wipe,bo z tego co widzę to są różne błędy po aktualizacji.Odnośnie wi-fi to na tym romie 5.3.26 też mam problem z wi-fi,szczególnie podczas przeglądania czy pobierania motywów.Przeglądarka działa w miarę szybko.

Acid gdzie znajdę linka do twojej wersji z przed dwóch tygodni?

Po piątkowej aktualizacji nie ogarniam mojego note

Na swoim telefonie lub komputerze - a przynajmniej tam powinien być.

W swoim kompie masz z 500 GB miejsca na pierdoły w tym backup 2-3 wersji romu.

Ja mam na VPS 30GB miejsca, więc nie mam na życzenie starszych wersji niż 1-2 tygodnie.

nie łamię tym żadnych regulaminów? 

Oczywiście, że nie.

Drugi raz z rzędu mam taką sytuację: podłaczam telefon na noc pod ładowarkę, budzik ustawiony na stałą godzinę a rano zastaję telefon w menu TWRP. Budzik ustawiony na przykładowe godziny działa prawidłowo. ROM 5.4.2

Sdfix nie wystarczy ?

Aktualizacja do 5.4.3 chińska dostępna , na karcie jest 5.4.2 od Acida, note nie chce się aktualizować do 5.4.2...Czy 5.4.2 zmienić nazwę na update.zip i wrzucić do pamięci telefonu żeby zaktualizować do tej wersji ?

A tak jest napisane w świętej instrukcji?

Po kiego chcesz 5.4.3 chińską jak masz polską 5.4.2?? Weź pomyśl chwilę.

I przeczytaj chociaż ze dwie strony tego tematu zanim zrobisz coś głupiego.

Mam twoją wersję 5.3.26 , telefon sam chce się zaktualizować do 5.4.3 , i tego nie robię żeby nie ubić telefonu.

W zakładce aktualizacji jest wybierz ROM , wybieramy twój i wuwala z powrotem to okna aktualizacji. Dlatego cjciałem się upewnić czy dobrze zrobię zmieniając nazwę 5.4.2 na update.zip przenosząc do pamięci telefonu z karty

@bumbum35: Moim zdaniem ROM nadaje się do codziennego użytku. Niektórzy narzekają, że w ciągu dnia z uśpionym smartfonem ich baterie rozładowują się do krytycznie niskiego stopnia, ale ja tego problemu nie uświadczyłem.

Rozczarowujący jest tylko brak rozwiązania problemu spadającego klatkowania w aparacie przy większym ISO. Z tym się nigdy nie pogodzę, ale jednocześnie jestem świadom, że nigdy już tego nie naprawią.

Ja miałem dzisiaj ciekawe wachania z bateria, 3 dni na bateri i miałem 25% więc nawet fajnie, zadzwonił do mnie kolega, chwile pogadaliśmy, patrze a tutaj 26%, za jakis czas zadwonił jeszcze raz po rozmowie patrzę a tutaj 31%, potem w miarę szybko spadło do 30% i teraz tak po około 5 godzinach mało użytkowania komórki mam 19% więc naprawdę dziwnie, nie wiadomo ile tak naprawde jest fizycznie i kiedy może paść bateria, trzeba ładować na zapas, mam nadzieję że jakoś to naprawią w przyszłych romach i nie odbije się to w przyszłości na żywotności baterii.

Edited by Zeltor

mimo sdfixa nie moge bezposrednio robic zdjec na karte sd. "selected location isn't writable". jakies pomysly ?

mimo sdfixa nie moge bezposrednio robic zdjec na karte sd. "selected location isn't writable". jakies pomysly ?

W dzisiejszej wersji zmienili baseband więc jutro będzie już raczej normalnie działał w trakcie rozmów

Jak to jest że w wersji Acida komunikaty USSD widać od dłuższego czasu a na oryginalnej wersji od miesiąca się z tym męczą z tym bugiem

Jak to jest że w wersji Acida komunikaty USSD widać od dłuższego czasu a na oryginalnej wersji od miesiąca się z tym męczą z tym bugiem

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...