FromWP Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 1 godzinę temu, emer1 napisał: Ale faktem jestem, że mocniejsza ładowarka szybciej naładuje aku ... wszelakie telefony/smartfony szybciej się naładują gdy uzywa się mocniejszej ładowarki. Niestety nie masz racji i powielasz jakieś bajki. Katalogowo podają, że akumulator Bip-a ma pojemność 190 mAh. Przy prądzie 500mA czas pełnego naładowania byłby na poziomie kilku,nastu minut, a Bip rozgrzał by się do czerwoności. Dodatkowo nie ma znaczenia czy ładowarka ma QC, czy nie i tak to nie zadziała. Realny zmierzony (miernikiem usb) prąd ładowania Bip-a to kilka, kilkanaście mA (niestety dla miernika którym dysponuje to poziom błędu pomiarowego) i jest taki sam, niezależnie do jakiej ładowarki, czy portu usb jest podłączony. W praktyce do czego byś nie podłączył czas ładowania będzie taki sam! Może jedynie zależeć od temperatury zegarka (otoczenia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
red1977 Posted August 27, 2018 Author Share Posted August 27, 2018 Wydaje mi się, że BIP ma 300mA. Gdzieś to widziałem/słyszałem...ale może się mylę. Naładowałem tradycyjnie przez USB--->komputer. Ze stanem aku 9% do 100% (full) ładowałem równo 2h 20min. Tak więc jest ok. Ale nie ukrywam, że bezpośrednio z gniazdka byłoby wygodniej...ale chciałbym by było to w 100% bezpieczne dla sprzętu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 Ludzie nie załamujcie mnie, wystarczy przeczytać instrukcję... Bipa należy ładować zasilaczem o napięciu znamionowym powyżej 5V i prądzie powyżej 500mA. Bip ma układ dostosowujący prąd z ładowarki do 300mA i takim maksymalnym jest ładowany tak więc z portu USB 2.0 lub 3.0 w komputerze czy ładowarki 2A czas będzie identyczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan910 Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Witam, szukałem informacji na forum i nie ma: amazfit bip posiada jak mi band 3 funkcje wyciszania telefonu ( włącza w nim profil cichy- nie mylić z opcją dnd)? I czy posiada opcję szukaj telefonu ? Dzięki z odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Szukaj telefonu tak. Ale wyciszania/zmiany profilu to raczej nie zauważyłem.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
red1977 Posted September 5, 2018 Author Share Posted September 5, 2018 Czy to jest std, że pauza automatyczna przy aktywności jest włączana suwakiem jednorazowo? Włączyłem ja kiedyś - działała...tzn. wyłączała się aktywność automatycznie. Natomiast następnego dnia byłem przekonany, że będzie tak samo a tu zonk...pauza nieaktywna. Taki drobiazg, ale chciałbym wiedzieć, że jest to normalne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitearrow Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 U mnie też tak jest. Pauza po restarcie wraca do poziomu domyślnego (OFF). Próbuje zrozumieć dlaczego plik gpx pobierany przez Gadgetbridge jest z czasem std, a aktywność widziana w MiFit jest z poprawny czasem letnim (+1 godz.). Sama nazwa pliku w folderze Gadgetbridge jest poprawna (czas CET +2) ale wewnątrz pliku czas aktywności jest tylko +1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts