Jump to content

MI-3 Piszczy

Improssible

Recommended Posts

Witam!

Otóż mój egzemplarz dosłownie piszczy, nie jest to głośne piszczenie, słychać je podczas nagrywania, i użytkowania, przestaje piszczeć po zablokowaniu telefonu, nie dawno wgrałem MIUI V6 i nie wiem przypadkiem czy to nie jest wina romu ew ViperaFX, telefon oryginalny z Ali.  Jest jakiś sposób aby dotrzeć do źródła tego pisku i go zniwelować..?

No to wada fabryczna. Oddaj na gwarancję.

Szkoda, że Ali to historia tego telefonu jest nieznana.

Z tym że to nie piszczało na V5. Mam filmik z romu stockowego i V6 i na tym pierwszym nic nie słychać..

@Acid Możliwe jest wykonanie downgrade?

Edited by Improssible

@Acid czym się różni Ali od IBG? Handlarze z Ali kupują bezpośrednio od Xiaomi bo tak jest najtaniej. Przestan...

E.. ale nie o to mi chodziło. Gdzie masz zapewnione, że ten akurat z ali ma świeżynkę od Xiaomi a nie przepakowane gdzieś po wymianie gwarancyjnej itp. Masa handlarzy na Ali i co wszyscy uczciwie kupują od Xiaomi? Dobrze wiesz co się dzieje na Ali. Jeden ma oryginał a drugi podróbkę.

Z tym że to nie piszczało na V5. Mam filmik z romu stockowego i V6 i na tym pierwszym nic nie słychać..

@Acid Możliwe jest wykonanie downgrade?

A to tego szczegółu zabrakło w pierwszym poście.

Choć nie widzę przyczyny.

Wrócić zawsze można. Zrób wipe user data w recovery i wgraj ostatni dev v5. Jak nadal będzie problem to zrób miflash (link w mojej sygnaturze).

No w zasadzie od każdego może być wadliwy. W końcu to elektronika. Robią partię 10 000 sztuk to jakiś procent może być wadliwy. Każdy producent to ma. Nie spotkałem się z programową przyczyną piszczenia głośnika. Zawsze to wydawało mi się wadą fizyczną - złe umiejscowienie głośnika czy coś po prostu na płytce rezonuje. 

Jedynym sposobem na sprawdzenie w 100% czy to soft czy nie jest MiFlash. Format całego telefonu rozwiąże sprawę.

Jak MiFlash nie pomoże to wada fabryczna.

Czy to głośny pisk? Słyszę delikatne aczkolwiek w cichym pomieszczeniu dosyć mocno słyszalne piszczenie z okolic głośnika rozmów podczas uruchamiania telefonu. Czy to dźwięk podobny do tego? A może też jestem odosobnionym przypadkiem? Wgraj v5 i sprawdź. Zawsze jest szansa ze pomoże.

@Rzeźnia tak to jest takie samo piszczenie, teraz też zauważyłem że przy włączaniu piszczy jak szlag.

V5 wgrane, dalej piszczy, raczej taki urok / wada telefonu no nic, nie ma sensu odsyłać na gwarancję.

Potraktuje go jeszcze miflashem, ostatnią deską ratunku.

@Acid

@Rzeznia

Po użyciu miflasha nadal piszczy więc to wada telefonu.

Edited by Improssible

Pewnie dlatego przestało piszczeć, bo wystawiłeś telefon do sprzedaży :D

Dobre dobre.

Super telefonik.

8mego kupiony, 20tego do sprzedania.

Tylko jakby popiskuje :smile:

Wystawiłem bo przestał piszczeć, nie miałem na celu nikogo oszukać, najlepiej jest wypisywać cuda nie znając faktów. Telefon już sprzedany.

Edited by Improssible

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...