Bar.Tek Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Nie znam się za bardzo na tym, ale w mojej okolicy jak złapie zasięg LTE+ to net monster pokazuje mi 2 pasma. Z tym, że LTE+ nie zawsze u mnie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Nie wiem czy ma agregację, czy nie, ale przy czymś takim jak na obrazku, to mi "to_lotto"... Net działa szybciej niż na Maxie pierwszym.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Użycie baterii przez AICP od 84% (przy tylu zainstalowałem ROM) do 1%. Moim zdaniem bardzo fajnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted November 30, 2018 Author Share Posted November 30, 2018 Android 9 juz jest w najnowszym xiaomi.eu Nie dość, ze instalacja na starsza wersje zakończyła sie u mnie bootloopem, to po wipe i ponownej czystej instalacji wszystko chodzi 2x wolniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regssau Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 (edited) 1 godzinę temu, Grothgar napisał: Android 9 juz jest w najnowszym xiaomi.eu Nie dość, ze instalacja na starsza wersje zakończyła sie u mnie bootloopem, to po wipe i ponownej czystej instalacji wszystko chodzi 2x wolniej. no beznadzieja ja bym powiedział, że 3x wolniej działa fon, tyle czekania a tu takie gó... wypuścili powinni to usunąć bo szkoda czasu na instalowanie, same negatywne opinie w wątku. zainstalowałem ten https://forum.xda-developers.com/project-treble/trebleenabled-device-development/aosp-9-0-phh-treble-t3831915 i jest git Edited November 30, 2018 by regssau Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 To już wiem, by nie instalować. na xiaomi.eu wszyscy zgodni, że ta wersja powoduje opóźnienia. Rom został usunięty z sekcji pobierania, więc kto ściągnął wcześniej to niech sobie zaoszczędzi problemów i nie instaluje zwłaszcza, że sprawny powrót na oreo wymaga full wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regssau Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 (edited) Jak ktos chce to podaje sprawny rom, jest to hotlink otrzymany od deva na pw https://miuipolska.pl/d/xiaomi.eu/xiaomi.eu_multi_MIMAX3_8.11.29_v10-9.zip Edited December 1, 2018 by regssau 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Aż strach testować Nie ma już opóźnień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
regssau Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Nie ma. Jest ok i dziala podobnie jak na 8.1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chlastek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Potwierdzam, że można instalować bez obaw. Animacje przy używaniu gestu powrotu na ekran główny i do ostatnich aplikacji działają moim zdaniem nieco płynniej, a i ogólnie jest bardzo płynnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Też jestem po instalacji i konfiguracji. Instalowałem na czysto łącznie z wipe system. Działa super. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Echhhh... Judzicie... A ja na razie na globalu... Jakiś wygodny się na starość zrobiłem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Global jest dobry i stabilny, ale dla mnie ma dużo niepotrzebnych aplikacji. Poza tym zauważyłem na, że nie ma problemu z przenoszeniem plików z pam. wew. na SD, plik przenosi się bez problemu i wyświetla pełną pojemność, a nie jak na oreo 0b. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Znaczy na globalu? Czy tym romie z miui.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chlastek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 (edited) Natomiast xiaomi.eu Pie uniemożliwia działanie Camery2Api. Na XDA inni też potwierdzają. Oby szybko to naprawiono. Edited December 1, 2018 by Chlastek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 (edited) 3 godziny temu, JamCiTo napisał: Znaczy na globalu? Czy tym romie z miui.eu? I na global i na xiaomi.eu Oreo był problem z przenoszeniem plików z pam.wew. na SD. Chodzi tutaj o inne menedżery plików niż stockowy. Edited December 1, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Aaaaa... Oki... Zapytałem się ponieważ u mnie nie zarejestrowano takowych kwiatków. I to na 9.6 i na 10.0.1 aktualnym. Obojętnie czy SD jest w środku, czy podpięta na zewnątrz przez adapter, czy idzie kablem, czy dane lecą po wiufiu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 (edited) Na xda i na forum xiaomi potwierdzone. Jak masz plik zapisany w pamięci. Wew. I chcesz go w menedżerze plików np. solid Explorer skopiować lub przenieść na kartę SD to plik będzie miał rozmiar 0b lub się nie otworzy. Po restarcie telefonu jest ok i jego rozmiar powraca. Edited December 1, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Ale to piszemy o miui.eu czy pl i zewnętrznym menadżeże plików? Powtórzę na miui globalu i stokowym menadżeże, oraz korzystając z mi dropa (przy rzucie na inny smarkfon) tego nie zarejestrowałem. Dlatego już się przestałem motać i przeszedłem na wygodnictwo... Starość Panie... starość NIE radość.... Młodość NIE trzeźwość... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 (edited) Ja też młody nie jestem. Mini.eu i pl to ten sam ROM. A my piszemy o global oraz miui.eu czyli miui.pl czyli naszym forumowych miui. Nie chodzi mi o przenoszenie plików między urządzeniami tyloonwewnatrz telefonu. Np pobieram pobieram obrazek z neta i zapisuje się on w pamięci wewnętrznej , ja go przenosze zewnętrznym menedżerem na kartę SD i albo ma on pojemność 0bajtow albo nie można go otworzyc aż do ponownego uruchomienia telefonu. Tak jest na Oreo. Edited December 1, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Czyli andku 8.xxxxx... Toć pisałem, że obojętnie w którą stronę, obojętnie jaką techniką i obojętnie na jaki nośnik - bez problemu. A trochę tym mieszam z powodu potrzeb... Ciastka jeszcze nie mam, bo na razie aktualizacja OTA tego nie przewiduje, dlatego jest co jest... Teraz musiałbym kartę znowu wetknąć, bo dwa simy już jakiś czas męczę (będzie z ponad tydzień, bo nie chce mi się dwóch cegłówek nosić ) a pliki otg lądują na sd, albo na kompie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 No nie wiem, może jesteś wyjątkowy, ale ja miałem tak jak większość http://en.miui.com/thread-4294063-1-1.html https://forum.xda-developers.com/mi-max-3/help/sdcard-write-issue-3rd-party-apps-0-t3860804 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 Qrczaki... Teraz mi dałeś do myślenia... Hmmmmm... "wyjątkowy".... Nieeeee to głupie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 2, 2018 Author Share Posted December 2, 2018 W zasadzie to ta 9-tka na razie nic nowego nie wnosi. Poza problemami z kompatybilnością i nikomu nie potrzebnymi przyciskami na ekranie ostatnich aplikacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 (edited) Przyciski możesz wyłączyć Ps. Na liście zainstalowanych aplikacji jest cyfrowa równowaga, jak to uruchomić? Edited December 2, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 Pytanie do użytkowników najnowszej wersji. Czy również występuje problem z wybudzaniem na ekranie blokady? Jestem na ostatniej wersji z oreo (tj. 8.11.15) i przy powiadomieniach na ekranie blokady ekran cały czas się wybudza od razu po wyłączeniu, dopóki nie odczytamy widniejącego powiadomienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Nic takiego nie zauważyłem, ekran jest wyłączony mając powiadomienia na pasku. Nie masz włączonej jakiejś opcji wybudzania ekranu podczas aktywnego powiadomienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 3, 2018 Author Share Posted December 3, 2018 Mam, ale ona nie powinna tak działać. Powinna wybudzić raz (po otrzymaniu) a potem już pozwolić wylaczyc ekran. W ogóle powiadomienia na ekranie blokady kuleją w tej wersji. By w ogóle się wyświetlały trzeba wyłączyć i ponownie włączyć powiadomienia tej aplikacji w ustawieniach. I tak przy każdym uruchomieniu aplikacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
regssau Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Też to zauważyłem, nie działa wybudzanie ekranu przy powiadomieniach. Ale to ciągle powtarzam, że miui i powiadomienia to jakaś porażka..... Naprawdę nie rozumiem, czemu muszę ustawiać w 3 różnych miejscach ustawienia apki aby przychodziły normalnie powiadomienia, gdzie w każdym innym telefonie to po prostu działa.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 (edited) Poprzednią wersję miałem 8.11.15 i powiadomienia działały poprawnie, ekran raz się wybudzał podczas otrzymania powiadomienia i potem już tylko dioda migała. Nic nie ustawiałem, nie zmieniałem w powiadomieniach. PS, parę razy zdarzyło się, że nie otrzymywałem powiadomień z gmaila, ale odinstalowanie i ponowna instalacja pomogła. Edited December 3, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Podobnie. Ekran wybudza się przy otrzymaniu powiadomienia, gaśnie po określonym czasie i tylko dioda. Na ekranie blokady, po włączeniu, powiadomienie na ekranie, wygasza się tak samo po określonym czasie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 4, 2018 Author Share Posted December 4, 2018 Nie rozumiem też dlaczego zrezygnowali z gestu przejścia do poprzedniej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chlastek Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 (edited) @Grothgar Wszedłem do ustawień: Nawigacja systemowa -> "Wróć do poprzedniej aplikacji" trzeba włączyć A, i wyszedł "fix" na Camerę2Api na Pie, więc ponownie mam GCam, ulga... Edited December 4, 2018 by Chlastek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 (edited) Jeśli ktoś ma PIE czy może sprawdzić, czy ma możliwość w systemowym menedżerze plików przesłania pliku na kartę SD z komputera, przez połączenie FTP, na Oreo działało świetnie a tutaj nie działa, tylko na pam. wew. Edited December 4, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 Od niedawna jestem prawie szczęśliwym posiadaczem MiMax3. Obecnie do odblokowania bootloadera zostało około 300 godzin i w między czasie chciałem przejść z romu global stable na global dev. Da się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts