Jump to content

Xiaomi Mi Max 3 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

Grothgar

Recommended Posts

1 godzinę temu, Bartos napisał:

Spróbuj inny launcher zainstalować, który ma ta opcję 

Instalowałem te dwa pierwsze i karty -1 niema.Wsumie zainstalowałem już ich sporo.Blokują dostęp do tej opcji.Jaja.

Edited by Max33

@samson09 - sprawdzono, zmiana regionu na indie powoduje uruchomienie odblokowywania twarzą... Jeżeli idzie o działanie - szybko, sprawnie, przy podświetleniu ekranem wolniej, ale i tak sprawnie. Fotą z dokumentu nie daje się okantować, podobnie fotą zrobioną i wyświetloną na Powerze3. 

Z minusów - kupa śmieci "pseudo-systemowych" się instaluje przy okazji, ale nie ma problemu z usunięciem... Innych negatywów nie uświadczono. Ale spokojnie... Jutro też jest dzień ;-). 

Edyta: mam chwilę, bo Szkodniki uśpione, to zerkam sobie... I w opisie:

"Note: Face ID function of this phone is only available for these countries - Indonesia, Hindi, Hong Kong ( China ), Taiwan ( China ), Singapore, Malaysia, Vietnam." 

Edited by JamCiTo

Ja mam zainstalowany ROM z xda nitrogen 10.0.1.0 I na początku było ok z GPS a teraz Endomondo czy mapy nie wykrywają mi automatycznie lokalizacji tylko ręcznie muszę dodawać. Rom instalowany przez mi flash. Czy mogę z tego roku przejść na ROM z miui polska instalowany przez twrp?

I czy mogę go instalować na wersji 6/128?

Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka

Panowie jak mam wgrany rom z miuii polska i chce go sprzedać to mam się jakoś wylogowac z konta żeby kolejna osoba mogła się zalogować. Bo z tego co kojarze to na początku konfiguracji telefonu prosi o weryfikację z kontem miui.

Wejdź na i.mi.com, tam "Find Device" i "Disable".
Wyloguj się z konta xiaomi na telefonie i potem przywróć do ustawień fabrycznych 
Widzę że nie jestem zalogowany na koncie miui tylko podawałem dane przy konfiguracji telefonu. Myślałem że to automatycznie mnie loguje na konto. To chyba wystarczy tylko przywrócić do ustawień fabrycznych.

495f759b82e6287eda177d9b14d96874.jpg

Jak nie usunie urządzenia z konta na i.mi.com to nawet po formacie do fabrycznych, telefon mu się zbrącha i zarząda logowania. 

Sprawdzono na MiMax. 

Po usunięciu z konta i formacie do fabryki telefon jest jak dopiero co odwinięty z folii... 

Edyta: na i.mi wchodzisz w "settings" i tam dopiero szkasz urządzenia i możesz je wyautować. 

Edited by JamCiTo

Ja na Mi Max 1 usunąłem z telefonu konto i nie czyściłem go do ustawień fabrycznych. na us.i.mi.com mam aktualnie tylko Mi Max3 na którym jestem zalogowany, Mi Max1 nie jest na liście., więc samo znika jeśli nie przechowujemy kopii w mi cloud

Pejs_zbuka zmień... I powinno być lepiej... Jeżeli ja wczoraj na 10 Globalu wiufiu, aparacie, chromie, 17 mejlach, 2 rozmowach przez DOT, jutubie (3 bajki), o esemesach i mmesach nie wspomnę, tudzież jakiejś durnej grze o 23 z groszami miałem 37% baterii przy SoTcie 8h 58 minut... 

Przecież ogólnie wiadomo, że pejs_zbukowy syf zżera batę w tempie ekspresowym... 

• Thanks 1

Teraz zainstalowałem wersje lite. Mi Max Prime lepiej trzyma baterię, no ale soft jest bardziej dopracowany. 

Telefon odłączony od ładowarki w sobotę po 22giej i teraz mam 66% baterii i SOT 3 godz 55min . 

Trochę lepiej. Wywaliłem jeszcze Chrome ale nie znam innej przeglądarki z synchronizacja zakładek i haseł z google. 

Edited by Bartos

Pobaw się jeszcze z oszczędnością batrii, bo coś masz ewidentnie nie tak. 

Ja tylko z chroma korzystam... Jak widać na zrzutach, prądu dużo... 

Screenshot_2018-11-12-11-42-17-323_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2018-11-12-11-41-36-474_com.miui.securitycenter.png

Edyta.... A cały czas odpalona sieć, wiufiu i blutut... Jak zresztą widać MiFit odpalony non stop, 2h działała muzyka itp.. itd... 

Też mi słabo trzymał, gorzej niż pierwszy Max, ale zagłębienie się w temacie oszczędności itp. powoduje długie SoTy. 

Edited by JamCiTo
  • Thanks 1

4 godziny temu, BÓLterier napisał:

Mi na xiaomi.eu leci tak samo jak na globalu. Czekam na custom, już jest w produkcji.

Jaki to custom? Xiaomi udostępniło pliki źródłowe? Chyba jeszcze nie, poza tym na ten kwartał Xiaomi planuje Android 9 Pie dla naszego MM3. Więc jak już custom Romy może ruszą od Pie. 

12 godzin temu, Bartos napisał:

Jaki to custom? Xiaomi udostępniło pliki źródłowe? Chyba jeszcze nie, poza tym na ten kwartał Xiaomi planuje Android 9 Pie dla naszego MM3. Więc jak już custom Romy może ruszą od Pie. 

Źródła są już od dawna.

• Like 1

Przejrzałem wszystkie tematy tu o tym telefonie i nie znalazłem odpowiedzi. Czy telefon ma agregację pasm LTE domyślam się, że nie  bo by pewnie głośno było ale chcę się upewnić bo chcę się przesiąść z mi maxa 1. Dzięki za odpowiedź.