Max33 Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Niewiecie czy da się zrobić tak jak np w hułałejach,że karty google są w pozycji karty -1.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 (edited) Spróbuj inny launcher zainstalować, który ma ta opcję Edited October 30, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max33 Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 25 minut temu, Bartos napisał: Spróbuj inny launcher zainstalować, który ma ta opcję Instalowałem już kilka,i w żadnym tego nie było.Wiesz może w którym ta opcja jest dostępna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 lawnchair plus dodatek do pobrania z opcjach launchera, pixel launcher z forum xda lub apkmirror, rootless launcher chyba też. Nie wiem jak Nova bo nie używam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max33 Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 (edited) 1 godzinę temu, Bartos napisał: Spróbuj inny launcher zainstalować, który ma ta opcję Instalowałem te dwa pierwsze i karty -1 niema.Wsumie zainstalowałem już ich sporo.Blokują dostęp do tej opcji.Jaja. Edited October 30, 2018 by Max33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Jest jakaś możliwość ustawić widget google feed z wiadomościami tak jak np w Huawei. Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 (edited) Działa komuś custom recovery z MIUI 10? Próbowałem każdego i żaden nie jest w stanie odszyfrować pamięci Dobra, już dałem radę, ale to była droga przez mękę Edited November 2, 2018 by BÓLterier Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 (edited) @samson09 - sprawdzono, zmiana regionu na indie powoduje uruchomienie odblokowywania twarzą... Jeżeli idzie o działanie - szybko, sprawnie, przy podświetleniu ekranem wolniej, ale i tak sprawnie. Fotą z dokumentu nie daje się okantować, podobnie fotą zrobioną i wyświetloną na Powerze3. Z minusów - kupa śmieci "pseudo-systemowych" się instaluje przy okazji, ale nie ma problemu z usunięciem... Innych negatywów nie uświadczono. Ale spokojnie... Jutro też jest dzień ;-). Edyta: mam chwilę, bo Szkodniki uśpione, to zerkam sobie... I w opisie: "Note: Face ID function of this phone is only available for these countries - Indonesia, Hindi, Hong Kong ( China ), Taiwan ( China ), Singapore, Malaysia, Vietnam." Edited November 1, 2018 by JamCiTo Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Ja mam zainstalowany ROM z xda nitrogen 10.0.1.0 I na początku było ok z GPS a teraz Endomondo czy mapy nie wykrywają mi automatycznie lokalizacji tylko ręcznie muszę dodawać. Rom instalowany przez mi flash. Czy mogę z tego roku przejść na ROM z miui polska instalowany przez twrp? I czy mogę go instalować na wersji 6/128? Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Panowie jak mam wgrany rom z miuii polska i chce go sprzedać to mam się jakoś wylogowac z konta żeby kolejna osoba mogła się zalogować. Bo z tego co kojarze to na początku konfiguracji telefonu prosi o weryfikację z kontem miui. Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Wyloguj się z konta xiaomi na telefonie i potem przywróć do ustawień fabrycznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliwma Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Wejdź na i.mi.com, tam "Find Device" i "Disable". Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Wejdź na i.mi.com, tam "Find Device" i "Disable". Wyloguj się z konta xiaomi na telefonie i potem przywróć do ustawień fabrycznych Widzę że nie jestem zalogowany na koncie miui tylko podawałem dane przy konfiguracji telefonu. Myślałem że to automatycznie mnie loguje na konto. To chyba wystarczy tylko przywrócić do ustawień fabrycznych. Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliwma Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 To przywróć do fabrycznych i zobacz czy wyskoczy monit o zalogowanie się na koncie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 (edited) Jak nie usunie urządzenia z konta na i.mi.com to nawet po formacie do fabrycznych, telefon mu się zbrącha i zarząda logowania. Sprawdzono na MiMax. Po usunięciu z konta i formacie do fabryki telefon jest jak dopiero co odwinięty z folii... Edyta: na i.mi wchodzisz w "settings" i tam dopiero szkasz urządzenia i możesz je wyautować. Edited November 8, 2018 by JamCiTo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Ja na Mi Max 1 usunąłem z telefonu konto i nie czyściłem go do ustawień fabrycznych. na us.i.mi.com mam aktualnie tylko Mi Max3 na którym jestem zalogowany, Mi Max1 nie jest na liście., więc samo znika jeśli nie przechowujemy kopii w mi cloud Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Panie i Panowie, czy rom xiaomi.eu/miuipolska posiada sam w sobie indeks wycofania Anti rollback? jeśli tak to jak sprawdzić jego numer? Wszelkie poradniki dotyczą romu .tgz pod fastboot gdzie jest plik flashall.bat Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Dnia 8.11.2018 o 21:48, Bartos napisał: Panie i Panowie, czy rom xiaomi.eu/miuipolska posiada sam w sobie indeks wycofania Anti rollback? Z tego co wiem dopóki ROM nie zawiera firmware to nie trzeba się martwić ARB, a ww. go nie posiada. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Jeszcze mam 700 godz. by douczyć się o ARB A muszę zmienić jak najszybciej bo Miui 10 Global jest dla mnie za bardzo bateriożerny. 6-7 h SOT to za mało, używając praktycznie Chrome i Fb Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 Pejs_zbuka zmień... I powinno być lepiej... Jeżeli ja wczoraj na 10 Globalu wiufiu, aparacie, chromie, 17 mejlach, 2 rozmowach przez DOT, jutubie (3 bajki), o esemesach i mmesach nie wspomnę, tudzież jakiejś durnej grze o 23 z groszami miałem 37% baterii przy SoTcie 8h 58 minut... Przecież ogólnie wiadomo, że pejs_zbukowy syf zżera batę w tempie ekspresowym... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 (edited) Teraz zainstalowałem wersje lite. Mi Max Prime lepiej trzyma baterię, no ale soft jest bardziej dopracowany. Telefon odłączony od ładowarki w sobotę po 22giej i teraz mam 66% baterii i SOT 3 godz 55min . Trochę lepiej. Wywaliłem jeszcze Chrome ale nie znam innej przeglądarki z synchronizacja zakładek i haseł z google. Edited November 12, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 (edited) Pobaw się jeszcze z oszczędnością batrii, bo coś masz ewidentnie nie tak. Ja tylko z chroma korzystam... Jak widać na zrzutach, prądu dużo... Edyta.... A cały czas odpalona sieć, wiufiu i blutut... Jak zresztą widać MiFit odpalony non stop, 2h działała muzyka itp.. itd... Też mi słabo trzymał, gorzej niż pierwszy Max, ale zagłębienie się w temacie oszczędności itp. powoduje długie SoTy. Edited November 12, 2018 by JamCiTo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 12, 2018 Share Posted November 12, 2018 (edited) Teraz zobaczymy jak będzie dalej wyglądać sprawa z baterią. Niby tak samo skonfigurowany jak w mi max Prime, ale tam mam miuipolska, a nie globala. Dzięki za rady. Edited November 12, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 Mi na xiaomi.eu leci tak samo jak na globalu. Czekam na custom, już jest w produkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 Mi właśnie przy SoTcie 3 godz. 29 minut pokazuje 73%baterii... Z tego ponad godzina grania w jakieś głupoty... Reszta to aparat, mejl, sesemesy... No i z godzina przeglądarki. MIUI 10.0.1 global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 4 godziny temu, BÓLterier napisał: Mi na xiaomi.eu leci tak samo jak na globalu. Czekam na custom, już jest w produkcji. Jaki to custom? Xiaomi udostępniło pliki źródłowe? Chyba jeszcze nie, poza tym na ten kwartał Xiaomi planuje Android 9 Pie dla naszego MM3. Więc jak już custom Romy może ruszą od Pie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 4 minuty temu, Bartos napisał: Jaki to custom? ROMFACTORY pracuje nad LOS 16. Beta MIUI 10 na Pie ma wyjść podobno w tym tygodniu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 O miło wiedzieć, że powstaje LOS. Mam nadzieję że Nijel8 będzie miał udział Zrobił świetny LOS dla MM1. O becie Miui nie slyszalem, chyba mam słabe źródła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 Widziałem, że Nijel8 wziął się też za MM3. Brzmi obecująco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 13, 2018 Share Posted November 13, 2018 Z forum fabrycznego odnośnie drenażu baty: https://en.miui.com/thread-4480162-1-1.html Qrczaki... Za stary jestem na bety... Te -dzieścia lat temu... To by była inna rozmowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted November 14, 2018 Author Share Posted November 14, 2018 12 godzin temu, Bartos napisał: Jaki to custom? Xiaomi udostępniło pliki źródłowe? Chyba jeszcze nie, poza tym na ten kwartał Xiaomi planuje Android 9 Pie dla naszego MM3. Więc jak już custom Romy może ruszą od Pie. Źródła są już od dawna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted November 14, 2018 Share Posted November 14, 2018 Panowie jak ściągać cotygodniowe aktualizację przez ota? Da się bo mi error wyskakuje i muszę ręcznie pobierać przez przeglądarkę j później przez recovery instalować. Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 za tydzień będzie andek 9 dla maxa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 (edited) Jak ktoś nie lubi MIUI to polecam AICP GSI mordiford na oreo. Jest prawie idealny. Jadę na nim od 14 godzin i nie mam na razie problemów. Trzeba jedynie zrobić sobie fixa na jasność ekranu Edited November 22, 2018 by BÓLterier 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antekwars Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Przejrzałem wszystkie tematy tu o tym telefonie i nie znalazłem odpowiedzi. Czy telefon ma agregację pasm LTE domyślam się, że nie bo by pewnie głośno było ale chcę się upewnić bo chcę się przesiąść z mi maxa 1. Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts