Shamoth Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 (edited) Mam HMNote4X i już miałem kupić HMNote5 kiedy pojawiła się informacja o Max3, co prawda liczyłem na SD710 ale 636 też nie jest zły, i tu moje pytanko do kogoś kto ma wersję 6/128 lub coś więcej wie o niej. Naczytałem się że to tylko na rynek ChRL i wersji EU/Global/International nie będzie, że jest ARB i problem z rom'ami i takie tam. Pytania mam dwa, czy do wersji 6/128 można bezpiecznie wgrać ostatni stabilny xiaomi.eu i czy pasmo B20 będzie aktywne? Tudzież czy występują jakieś inne niuanse z tą wersją jakiej nie ma w 4/64... Edited October 9, 2018 by Shamoth Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg32gw Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Witam, kupiłem mi max 3 w Goldway. Mam zainstalowaną miui global 9.6.4 i straszne problemy z zasięgiem sieci. Czytałem że jest to wina oprogramowania. I teraz kombinować i wgrać inną wersję softu, czy poczekać na aktualizację, która powinna rozwiązać problem z zasiegiem. Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grosz213 Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Czy jesteście w stanie mi powiedzieć o co tu chodzi u czemu tak potężne zużycie sygnału sieci? Przeważnie mam po 24% co i tak jest bardzo dużo (moja narzeczona w RN5 ma zużycie na sygnale sieci jakieś 9% w Tmobile, ja jestem w Orange), ale teraz to jestem w szoku. To chyba najbardziej drenuje mi baterię. Macie jakiś pomysł jak obniżyć pobór energii na sygnał sieci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tramwaj Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Może siedzisz na szczątkowym sygnale, np. LTE2600? Zainstaluj Netmonstera i sprawdź poziomy dB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted October 14, 2018 Author Share Posted October 14, 2018 Ja bym się nie kierował tymi procentowymi elementami zużycia baterii. Pokazują co chcą. Dla przykładu przez pierwsze 10 minut po odlaczeniu pograłem sobie w Hearthstone i miał on prawie 80% zużycia baterii przez ten czas. Do czasu rozładowania (co trwało kilka dni) Hearthstone w ogóle nie był odpalany, co nie przeszkodziło mu w utrzymaniu pierwszej pozycji w owym rankingu użycia baterii, również mając przypisane te 80%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 @grosz213 Jak chcesz się pobawić, to po naładowaniu ustaw na sztywno tryb 3G i zobacz jak bardzo się zmieniło. Wprawdzie ja aż tak nie mam, ale różnica między domem (zasięg idealny) a działką (ciągłe przełączanie 3G/4G) różnica jest spora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Zrobiłem upgrade do china 10.0.3.0 Stable. Myślałem że poprawi się coś z automatycznym wykrywaniem lokalizacji ale nadal lipa. Zmuszony więc jestem do instalacji miui.eu. I teraz pytanko który rom mam wgrać żeby nie było cegły w związku z tym całym antirollbackSent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
grosz213 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 8,5h SOT przy 26%... Jestem niesamowicie zły. Coraz bardziej żałuję zakup tego telefonu. Moja kobieta ma 34% w Redmi Note 5 przy SOT 9 godzin, więc coś jest ostro nie tak. Błagam, ratujcie... Ewentualnie powiedzcie, za ile wymienię baterię w tym telefonie, bo może z nią coś nie tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 (edited) Ale co ma być nie tak? sot sot'owi nie równy. Ja wczoraj wracałem z Pragi i telefon przetrwał 7h sotu na nawigacji i zostało mu ponad 30%, w międzyczasie jakieś fotki po drodze i żaden inny telefon by tyle nie przetrwał Edited October 16, 2018 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted October 16, 2018 Author Share Posted October 16, 2018 4 godziny temu, grosz213 napisał: 8,5h SOT przy 26%... Jestem niesamowicie zły. Coraz bardziej żałuję zakup tego telefonu. Moja kobieta ma 34% w Redmi Note 5 przy SOT 9 godzin, więc coś jest ostro nie tak. Błagam, ratujcie... Ewentualnie powiedzcie, za ile wymienię baterię w tym telefonie, bo może z nią coś nie tak Taki wynik jest bardzo dobry i to norma w maxie. Jeden z najlepszych na rynku. Nie wiem skąd to niezadowolenie. Średnio baterie trzymają po 5-7h sot. Zrób sobie test baterii w apce PC Mark i zobaczysz gdzie piastuje się twój wynik w rankingu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 (edited) Może z innej beczki: Na stronie MIUI w wykazie z romami telefonu nadal niema. Oficjalnego romu do pobrania w oficjalnym źródle też nie ma. O androidzie 9 też ani słychu. Na XDA też jakoś cicho, nie ma nic customowego. Jaka jest polityka Xiaomi co do tego modelu? A konkurencja rośnie. Edited October 16, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszku Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Mam rozumieć że strach tak aktualizować? I powinienem to zrobić inaczej? Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 A jak to jest jak zainstaluje miui.pl Aktualizacje beda przez Ota? Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecenas77 Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Dnia 17.10.2018 o 16:39, Staszku napisał: Mam rozumieć że strach tak aktualizować? I powinienem to zrobić inaczej? Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Ja zrobiłem aktualizację.. Nic konkretnego.. Zwyczajna kosmetyka.. Problem z zasięgiem jak miałem tak i mam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Czy działa odblokowywanie twarzą na miui 10?Zainstalowałem rom nitrogen z xda i nie mogę nigdzie znaleźć tej opcji. Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecenas77 Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Od wczoraj pojawiła się wersja miui 10 global przez ota i potwierdzam że problem z zasięgiem rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 @up Od połowy sierpnia mam miui.eu i żadnych problemów z zasięgiem, nawet w dość trudnych lokalizacjach. @samson09 MIUI 10 / miui.eu - choć nie korzystam, jest dostępna taka opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted October 22, 2018 Author Share Posted October 22, 2018 Beta zazwyczaj rozwiązuje większość takich problemów a ludzie się dziwią, że je mają siedząc na starych i nieaktualnych wersjach stable... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woytec Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 6 godzin temu, mecenas77 napisał: Od wczoraj pojawiła się wersja miui 10 global przez ota i potwierdzam że problem z zasięgiem rozwiązany Dzięki bo auto miałem wyłączone. Nowe ikony niespecjalnie mi się podobają... No i otwarte aplikacje na liście układają się teraz po dwie (dobrze) ale nie mogę ich zamknąć gestem w górę. Tak ma być czy coś mi się poprzestawiało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 zrób to gestem w prawo lub lewo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woytec Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Faktycznie, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Mi Max 3 pojawił się właśnie na oficjalnym dowlnowadzie MIUI http://en.miui.com/download-351.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 Czy zmiana regionu na inny niż PŁ np. Singapur wpływa jakoś na telefon? Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Nie wpływa, dodatkowo np. będziesz miał możliwość instalowania motywów jeśli wcześniej w PL była ta opcja zablokowana. W innych telefonach i starszych wersjach ROM ponoć zmieniając region z Pl na inny pozbywamy się ograniczenia głośności które było narzucone na nasz region. Nie wiem jak jest z nowymi telefonami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Tjaaaaa... Ja mam u siebie Norwegię, coby mieć motywy właśnie i nie mieszać z czasem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Ale na Norwegie jest odblokowanie twarza? Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Niestety nie. Podobno Indie, albo Singapur... Nie wiem które, nie sprawdzałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
crixus937 Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Niedługo ruszają testy androida p na naszego Mi Maxa http://www.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19098473&extra=page%3D1&mobile=2Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Można jakiś ustawić aby ekran się nie wyłączal na danej aplikacji. Mam np. Netflix i kurna zawsze po 15s ekran się wyłącza mimo że oglądam film. Włączanie i wyłączanie uśpienia ekranu w ustawieniach jest dosc uciążliwe. Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 zainstaluj dodatek do szybkich ustawień, kofeina https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.edu.iyte.caffeine PS Ile wasze telefony mają wolnej pamięci ram ? Bo mój MIMax 2,1 z 4GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 (edited) Zależy ile apek masz uruchomionych i jak ustawione zarządzanie ubijaniem w tle i autostart. Edited October 29, 2018 by fido70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 No mniej więcej bez uruchomionych apek. Pytam, bo ludzie piszą, że czysty system zostawia 1,7 GB wolnej pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Zaraz niewyczymie. Xiaomi i jego polityka odblokowywania telefonu to jest jakiś cyrk. Jak nie 15 dni to 30. Jak już mija termin to nie można odblokować i nic nie daje ponowne przypisanie urządzenia. Ktoś ma pomysł jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Masz status zabezpieczeń na 100%? na tej stronce z odblokowaniem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Twoje konto nie jest powiązane z numerem telefonu. Nie dodałeś jakiegokolwiek nr telefonu do tego konta, nie może odblokować z tego powodu. Dodaj nr i spróbuj ponownie. P.S. To nie jest najlepszy wątek do pytania o Mi Unlock... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts