piterjoseph Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Od jakiego sprzedawcy kupiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Ta, bootloader nieodblokowany i xiaomi.eu na pokładzie. Śmierdzi syfmiuiWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 (edited) sprzedawca one plus, nie rozumiem zbytnio, sprzedawca mówi, że jednak nie wgrywał i takie przyszło. Czy jest możliwe, że chińczyki wgrywają xiaomi eu? bootloader odblokowany, chodziło mi o recovery stockowe. Na romie wszystko działa + zasięg jest mega, jako jedyny telefon obecnie w rodzinie dało się normalnie rozmawiać w mojej wsi, a reszta ma od pół roku problem. Tak to wygląda: Edited August 28, 2018 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 To nie jest Xiaomi.eu, bo ROMy od Xiaomi.eu są podpisane jako Xiaomi.eu w informacjach o wersji, a nie Global (i na pewno nie z brakiem spacji między MIUI 10 a Global...).Aktualizacji też zapewne nie masz, a na Mi Maxa 3 z Xiaomi.eu przyszła przecież 8.8.23... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 (edited) Wyświetla sie aktulizacja właśnie do 8.8.23 Edited August 28, 2018 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Dobra, cofam swoje słowa - MiCenter współpracuje z tym sprzedawcą, może telefon był wysłany do Wrocka, skąd potem wrócił do Ciebie z juz wgranym miuipolska - stąd może ta numeracja jest zła, aczkolwiek skoro pojawia się aktualizacja... Wgraj wpierw TWRP jeśli masz stockowe recovery... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 (edited) Wgram twrp i od nowa rom. Ten 8.8.3 to był jednak fejk, ale dopracowany dość bo wszystko hulało. Jaki macie drain baterii w swoich maxach? U mnie przez całą noc zjadł tylko 3%, więc jestem mega zadowolony.W wielu telefonach jest to 2%/h w tym w OP6. Edited August 29, 2018 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Ja kupiłem na tradingshenzen.com z domem chińskim. Telefon niby zafoliowany nowy ale po włączeniu nie przeszedłem ku mojemu zdziwieniu przez proces konfiguracji telefonu tylko od razu launcher sie odpalił. Czy to znaczy że telefon był używany jak myślicie?Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 @samson09 Raczej nieprofesjonalne podejście do klienta. Sprzedawcy wgrywają np. globala, żeby klient dostał jakiś tam system zdatny do użycia, ale nie pozostawiają po tym śladów i wykonują czyszczenie data, albo w ogóle nie przystępują do konfiguracji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Tak tylko że ja nie z globala a na chińskim oryginalnym kupowałem więc w teorii nic nie powinno być grzebane. Da się jakoś sprawdzić w xiaomi tak jak w Samsungu ile już było cyklów ładowań baterii?Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 Kiedyś szukałem aplikacji do wglądu w ilość cykli ladowania, niestety na próżno. Wątpię żebyś coś znalazł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 A jak mogę sprawdzić czy bootlaoader jest zablokowany i generalnie wszystko ok nie ma żadnych fejkowych romow ani nic.Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 Za pomocą komendy fastboot oem device-info w fastboocie. Wszystko co potrzebne znajdziesz w internecie kwestia kilku wyszukiwań. Polecam również instalację romu z miuipolska. MIUI 10 i zdrowy system wnoszą wiele Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Ale jak to na miui polska jest już rom jak oficjalnego eu jeszcze nie ma. Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 Cotygodniowe wersje rozwojowe MIUI 10 są dostępne na miuipolska.pl/download Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wid Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Widze ze problem ze złą jakością rozmów występuje nie tylko u mnie. Czy wgranie MIUI 10 rozwiązuje ten problem ? U mnie jest jeszcze jeden problem z ekranem samo sie aktywuje dotkniecie w dolnej prawej przestrzeni jest to dość irytujące . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 Nie narzekam na jakość rozmów na MIUI 10. Powiedziałbym nawet, że słyszę rozmówcę bardzo czysto i klarownie. Z tym ekranem to bardziej celowalbym w źle przyklejone szkło hartowane / folię, albo uszkodzenie mechaniczne ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wid Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 (edited) Niestety te anomalie dzieja sie ze szkłem , folią i gdy na ekranie nie ma nic przyklejone. Edited August 31, 2018 by Wid Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Continue znaczy samo się aktywuje dotknięcie? Czym to się objawia?Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wid Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Tak samo sie aktywuje dotkniecie , nie ważne czy jest główny pulpit czy inna jakakolwiek aplikacja . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 29, 2018 Author Share Posted August 29, 2018 Gdybyś miał TWRP to poleciłbym poklikanie w nim. Jeżeli tam też wystepowalby problem mimowolnych kliknięć w tej części ekranu to znaczyloby, że na 100% jest to problem z ekranem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Dziś mija tydzień... Z ekranem, rozmowami, zasięgiem, łapaniem fixa GPS - jak na razie brak problemów technicznych. Natomiast znalazłem inną niespodziankę. W starym Mi Max'ie była aktywna "Zamiana tekstu na mowę". A w tym (Ustawienia>Dodatkowe Ustawienia>Język i metody wprowadzania). NIE MA -> Preferowany mechanizm i ... pusto. Pierwszy raz widzę tę sytuację. To kwestia ROMu? Nie sprawdziłem czy było ok przed uwaleniem "syf - globala"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Działa wam magisk normalnie? U mnie instaluje niby apki, ale potem ich nie ma, log prawidłowy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Jedyny problem jaki mam na tym telefonie to GPS. Rom chińskim oryginalny. Żadna aplikacja pogodowa nie chce mi wykryć położenia muszę ręcznie dodawać. Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Podwójne się z prośbą bo nie znam się na tym. Może ktoś dać tutka jak krok po kroku wgrać rom z miui polska i co trzeba wcześniej zrobić. I co najważniejsze czy muszę mieć root żeby to zrobić bo boje się o swoje dane i aplikacje bankowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Dział Tutoriale się kłania.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 30, 2018 Author Share Posted August 30, 2018 Dyskusja o problemie z zasięgiem została przeniesiona do poddziału Problemy Techniczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 (edited) Jak wam trzyma bateria? U mnie mega zajefajnie. Ładowany wczoraj wyciągnięty z ładowarki o 23,obecnie ponad 19h na baterii . Przez noc zjadł 3% baterii z 100% do 97%(bardzo mały drain 3%/9h) Dziś po całym dniu 2h sotu zostało 84% (messenger, whatsapp, maile, internet, youtube, dzwonienie, smsy). Zapowiada się spokojnie 2-3 dni normalnego użytkowania Edited August 30, 2018 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 30, 2018 Author Share Posted August 30, 2018 Zazwyczaj 12-15h SoT. Czytając ebooki 20-25h. Ładuję raz na 2-3 dni. Bateria monstrum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 (edited) No to nieźle, ja tylko czekam na custom romy, szczególnie lineageOS ciekawe ile wtedy potrzyma Edited August 30, 2018 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 30, 2018 Author Share Posted August 30, 2018 Znając życie tak samo. No chyba, że dostaniemy custom kernel tak dobry jak Hardrock w Mi Max 2. Trzeba jeszcze kilka miesięcy poczekać na źródła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 3 minuty temu, Grothgar napisał: No chyba, że dostaniemy custom kernel tak dobry jak Hardrock w Mi Max 2. na to liczę. O ile kojarzę mi5 dużo lepiej trzymała na lineage'u niż miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson09 Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Można jakos ukryć przyciski nawigacji w aplikacjach jak się nie używa gestów? Strasznie to irytujące.Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areczek2018 Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Hej, gdzie polecacie kupić mi max 3? Jaka cena i ile się czeka na dostawę? Podzielcie się wiedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Właśnie tak popatrzyłem na oferty.... i na znanym portalu aukcyjnym trochę wieje malizną... X-Kom, ABC DATA, oficjalny salon Xiaomi - też nie zauważyłem tego modelu, pomijając kwestię ceny. Rozumiem że zakup w Chinach Cię nie interesuje, bo trzeba znaleźć ofertę która gwarantuje przesyłkę bez dodatkowych opłat no i... aby znów nie było żadnych uszkodzeń, bo problemy gwarancyjne są oczywiste. Cóż, widać że popyt chwilowo przewyższa podaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts