Jump to content

RN4X 4/64 - Brak WIFI, Bluetooth, GPS. Nie wchodzi w recovery

czerwony03

Recommended Posts

Witam,

Od lutego tego roku jestem w posiadaniu Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon 4/64).

Niestety, dwukrotnie po upadku doszlo do uszkodzenia ekranu. Po pierwszej wymianie (samodzielna) ekranu wraz z ramką telefon śmigał bez problemów kolejne kilka miesięcy. W niedzielę (22.07) wymieniałem ekran po raz drugi. Po włączeniu telefonu okazało się, że praktycznie nie ma zasięgu WIFI (2m od routera mam 1-2 kreski), urządzenia bluetooth są odnajdywane tylko po przyłożeniu do obudowy, a GPS nie łapie fixa (jakbym siedział w piwnicy w bloku).

Pierwsza myśl jaka wpadła mi do głowy, to uszkodzona antena wifi,bt,gps:

551988c809ac15237c328b54df75c547.jpg

Przełożyłem ją z telefonu koleżanki do swojego, niestety bez rezultatu. Zauważyłem, że telefon koleżanki bez tego "plastiku" i tak ma znacznie lepszy sygnał, niż mój z założonym....

Następnie chciałem wykonać factory reset oraz aktualizacje do najnowszego systemu xiaomi.eu. Ale i tu pojawił się problem. Telefon nie chce wejść w recovery. Po wysłaniu przez fastboota "fastboot flash recovery twrp_mido.img", a następnie "fastboot boot twrp_mido.img" telefon odłącza się od komputera, ale na ekranie cały czas jest obrazek fastboota. Po ponownym podpięciu do komputera komenda "fastboot devices" nie wykrywa urządzenia.

Soft:

dTPbCp6.png

Będę wdzięczny za jakiekolwiek pomysły i sugestie.

Pozdrawiam

• 2 months later...

Testowałem oryginalny uszkodzony ekran z ramką (pierwszy). Niestety bez zmian. Nadal taki sam zasięg wifi, bt oraz brak fixa.

PS. Wiem że długo nie odpisywałem, ale nie dostałem powiadomienia o odpowiedzi ;D

Edited by czerwony03