czerwony03 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Witam, Od lutego tego roku jestem w posiadaniu Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon 4/64). Niestety, dwukrotnie po upadku doszlo do uszkodzenia ekranu. Po pierwszej wymianie (samodzielna) ekranu wraz z ramką telefon śmigał bez problemów kolejne kilka miesięcy. W niedzielę (22.07) wymieniałem ekran po raz drugi. Po włączeniu telefonu okazało się, że praktycznie nie ma zasięgu WIFI (2m od routera mam 1-2 kreski), urządzenia bluetooth są odnajdywane tylko po przyłożeniu do obudowy, a GPS nie łapie fixa (jakbym siedział w piwnicy w bloku). Pierwsza myśl jaka wpadła mi do głowy, to uszkodzona antena wifi,bt,gps: Przełożyłem ją z telefonu koleżanki do swojego, niestety bez rezultatu. Zauważyłem, że telefon koleżanki bez tego "plastiku" i tak ma znacznie lepszy sygnał, niż mój z założonym.... Następnie chciałem wykonać factory reset oraz aktualizacje do najnowszego systemu xiaomi.eu. Ale i tu pojawił się problem. Telefon nie chce wejść w recovery. Po wysłaniu przez fastboota "fastboot flash recovery twrp_mido.img", a następnie "fastboot boot twrp_mido.img" telefon odłącza się od komputera, ale na ekranie cały czas jest obrazek fastboota. Po ponownym podpięciu do komputera komenda "fastboot devices" nie wykrywa urządzenia. Soft: Będę wdzięczny za jakiekolwiek pomysły i sugestie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
czerwony03 Posted July 28, 2018 Author Share Posted July 28, 2018 Udało mi się przeinstalować softa i wejść w recovery. Niestety bez poprawy, więc musi być jakieś uszkodzenie fizyczne płyty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 (edited) Wymieniałeś lcd razem z ramką ? Sprawdź czy działa poprawnie na starym LCD . Edited July 28, 2018 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
czerwony03 Posted October 8, 2018 Author Share Posted October 8, 2018 (edited) Testowałem oryginalny uszkodzony ekran z ramką (pierwszy). Niestety bez zmian. Nadal taki sam zasięg wifi, bt oraz brak fixa. PS. Wiem że długo nie odpisywałem, ale nie dostałem powiadomienia o odpowiedzi ;D Edited October 8, 2018 by czerwony03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts