Jump to content

Telefon wyłącza się całkowicie po zgaszeniu ekranu

DBG

Recommended Posts

Wyłączanie pojawiło się od ok.2 m-cy.Zgaszę, za jakiś czas uruchamiam i wita mnie ekran do wpisania pin.Wyłączenie zdarzyło się  kilka razy,co tydzień ,dwa.Działo się tak na ostatnim  dostępnym romie Miui pl.Myślałem że to wina tego romu, miałem kopię zapasową  z kwietnia, więc ją wgrałem /wtedy tego problemu nie było/ i nic,dalej co jakiś czas się wyłącza.Więc wgrałem mi flashem global stable 9.6 z pełnym czyszczeniem , nic to nie dało, dalej zdarzają się samoistne wyłączenia.Coś pada? Miał ktoś taką przypadłość? Słuchawka od Goldwaya, po gwarancji,mam ją 15 miesięcy.Telefon działa dobrze,tylko ten feler .Servis ? 

Sprawdziłem, nawet przez szkło powiększające.ładnie się cofa,odbija .Czytałem gdzieś na forum, w podobnym przypadku ,polecał ktoś sprawdzenie czy jakaś apka  nie wyłącza fona.Przejrzałem aplikacje, chyba nie mam takiej która by to mogła robić.Jakiegoś wyłączania ''o czasie''  też nie  ustawiałem, zdarza się to o różnych porach, więc to chyba nic automatycznego.Czort wie...poczekam , nie wyłącza się co godzinę , więc da się żyć.Ale problem jest.

To jak masz gdzieś jakiś sprawdzony serwis to daj do nich na diagnoze, takie rzeczy zazwyczaj w kilka h powinni ogarnąć... Niektóre nawet na miejscu to zrobią, bo jeżeli zmiany softu nic nie dają, to problem wydaje się hardware'owy.

• Like 1

Chyba to będzie to, wina sprzętu.Zdarzyło się parę razy że telefon mi wypadł.Nie walnął z metra na glebę, ale jednak upadki były i chociaż etui z elastycznego tworzywa trochę amortyzowało  uderzenie to jednak.Być może gdzieś coś nie styka, jakiś lut pękł,coś się poluzowało itp.Temat zamkniemy .Dzięki.