Jump to content

Xiaomi CIGA Design - zegarek mechaniczny

Ari93
 Share

Recommended Posts

Witam, po równych 40 dniach dzisiaj doszedł do mnie z Aliexpress dla taty zegarek mechaniczny od Xiaomi :D Wszelkie fotki promocyjne z filmikiem są w aukcji także nie ma sensu ich tu powielać. Dodam że zegarek wykonany jest mega i jest stosunkowo ciężki. Jako ciekawostkę dodam że został na 22 godziny zatrzymany w urzędzie celnym w Warszawie... następnie zatrzymany na godzinę w urzędzie celnym w Pruszczu Gdańskim i dopiero wtedy bez opłat trafił godzinę temu w moje ręce ;)

Jak ktoś jest zajarany mechanicznymi zegarkami to myślę że warto się zainteresować.

IMG_20180712_112918.jpg

@hansolek1 Dokładność jak najbardziej w porządku a rezerwa jest na ok 3 dni, potem zegarek zaczyna ledwo "zipać". Zegarek ma po drugiej stronie odważnik i generalnie nakręca się sam także nosząc go w miarę regularnie o nakręcaniu można zapomnieć ;)

Też dokładnych danych nie przytoczę bo nie ja noszę ten zegarek ;) ale nakręca się sam w miarę szybko, chyba w ciągu kilku-kilkunastu godzin także zakładanie raz na 3 dni na powiedzmy 10h powinno wystarczyć ;P

Hmmm....

To jeszcze nie to, ale jest już blisko.... :)

Mnie osobiście bliżej temu:

https://www.aliexpress.com/item/Men-s-Watch-S-Series-Xiaomi-CIGA-Design-Wristwatch-Reddot-Winner-Watch-Fashion-Simple-Retro-Leisure/32870708788.html?spm=a2g17.10010108.1000023.13.25694158tYjb13

Tylko brakuje datownika.

Ciekaw jestem, bo nic nie piszą, czy mają swoje mechanizmy. I na ile to jest tak dobre jak Sea Gull...

16 minut temu, mrosi napisał:

Ciekaw jestem, bo nic nie piszą, czy mają swoje mechanizmy.

Mechaniczne na pewno robi Seagull. W kilku miejscach to podawali. To chyba taki chiński odpowiednik Seiko.

• 2 weeks later...
Dnia 25.07.2018 o 10:14, mrosi napisał:

Hmmm....

To jeszcze nie to, ale jest już blisko.... :)

Mnie osobiście bliżej temu:

https://www.aliexpress.com/item/Men-s-Watch-S-Series-Xiaomi-CIGA-Design-Wristwatch-Reddot-Winner-Watch-Fashion-Simple-Retro-Leisure/32870708788.html?spm=a2g17.10010108.1000023.13.25694158tYjb13

Tylko brakuje datownika.

Ciekaw jestem, bo nic nie piszą, czy mają swoje mechanizmy. I na ile to jest tak dobre jak Sea Gull...

Jak lubisz elgancki i prosty design to polecam zegarki marki Skagen. Mam model SKW6104, jest świetny! 

6aac18b76e7e2f88a2099037667c42db.jpg

Przed chwilą, rock'n'rolla napisał:

Jak lubisz elgancki i prosty design to polecam zegarki marki Skagen. Mam model SKW6104, jest świetny! 

Bliżej, pozostając przy marce.. Jeśli już poza Xiaomi, to wolę coś z mechanizmem SeaGull... :) 

• mrosi changed the title to Xiaomi CIGA Design - zegarek mechaniczny