darek2052 0 Posted July 6, 2018 Report Share Posted July 6, 2018 Witam Mam problem z swoim Xiaomi Mi Box 4k... Mianowicie musiałem sformatować system, niestety mi box nie pojawiał się w oknie wyboru złącza HDMI Dlatego został wyłączony z prądu. Uważam, że takim działaniem uszkodziłem soft'a I teraz pytanie i zarazem prośba do was. Gdzie i jak mogę flash'ować moje urządzenie... Prosił bym o pomoc z tym. Model to: MDZ-16-AB Z góry dziękuję Link to post Share on other sites
OutSideR 58 Posted July 6, 2018 Report Share Posted July 6, 2018 Napisz to jakos bardziej zrozumiale, co znaczy ze musiales sformatowac system? w ogole nie ma teraz obrazu jak podlaczasz do hdmi ? Link to post Share on other sites
darek2052 0 Posted July 6, 2018 Author Report Share Posted July 6, 2018 Wybrałem opcję "Przywróć ustawienia fabryczne", która znajduje się w menu. Mi box się wyłączył i po odczekaniu około 5 min dalej się nie uruchamiał, więc podjąłem decyzje o wyłączeniu go z prądu (Był to mój błąd, ale mniejsza o to). Teraz świeci się biała dioda informująca o pracy, ale w dalszym ciągu nie uruchamia się i nie ma opcji wyboru złącza HDMI pod które został podłączony Link to post Share on other sites
OutSideR 58 Posted July 6, 2018 Report Share Posted July 6, 2018 Odłącz mi boxa od zasilania, przytrzymaj na pilocie przycisk cofnij razem z tym dużym ok na środku i jednocześnie trzymając je podepnij zasilanie, daj znać czy wejdzie Ci w tryb recovery, w tym trybie powinieneś mieć obraz Link to post Share on other sites
Recommended Posts