borewicz9 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 (edited) Witam, przedwczoraj mój Mi Box 4k przeprowadził aktualizację do Android 8.0, niestety po uruchomieniu nowej wersji systemu dostaję informację, że obraz nie może być wyświetlony ponieważ mój telewizor nie obsługuje HDCP 2.2. Czy jest jakaś szansa na powrót do 6.0.1 ? Gdyby ktoś myślał o downgrade to pomocne informacje znajdzie: https://forum.xda-developers.com/android-stick--console-computers/amlogic/xiaomi-mi-box-mdz-16-ab-downgrade-t3737186 Edited July 5, 2018 by borewicz9 Dodanie informacji o downgrade Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal_001 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 A po co nowy temat jak jest zbiorczy o 8.0? Jest już to poruszone. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cacper Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Po prostu lepiej stworzyć nowy temat niż tworzyć w jednym bajzel, i pisać o wszystkim i o niczym co mogłoby pomóc komuś w różnych sytuacjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 (edited) Tylko że ten artykuł z linku NIE DOTYCZY Oreo. "from the Nougat 7.0 Beta to the current public release Marshmallow 6.0. ". Ja bym nie ryzykował... Edited July 5, 2018 by mini21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
borewicz9 Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 10 godzin temu, mini21 napisał: Tylko że ten artykuł z linku NIE DOTYCZY Oreo. "from the Nougat 7.0 Beta to the current public release Marshmallow 6.0. ". Ja bym nie ryzykował... Zgadza się, ja na razie nie ryzykuję, liczę na poprawkę ze strony Xiaomi. Na adres [email protected] można im zgłaszać swoje problemy - może to coś przyśpieszy. Jak w temacie o aktualizacji Oreo ktoś pisał, podłączyłem Mi Boxa pod swój amplituner Denon AVR-X2400H kablem HDMI o jakiejś starszej specyfikacji i obraz wyświetla się prawidłowo, natomiast nie ma dźwięku. Po podłączeniu bezpośrednio pod telewizor kablem xiaomi lub innym nowszym funkcjonuje prawidłowo (brak czarnego ekranu lub informacji o nieobsługiwanym HDCP 2.2), ale to żadne rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arab555 Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Podłączam się do tematu mam ten sam problem. Czy może istnieje jakieś juz rozwiązanie, czy coś da przywrócenie do ustawień fabrycznych. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cacper Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Ustawienia fabryczne nic nie zdziałają, zainstaluje się ponownie wersja 8 "oreo". Link to comment Share on other sites More sharing options...
arab555 Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 (edited) ok doszedłem co jest juz mam nową wersje kodi muszę wgrać od nowa podłączyłem miboxa bezpośrednio do tv jest jakiś problem z soundbarem onkyo ls7200 że nie przekazuje na tv czy może macie pojęcie co jest??? prośba o pomoc Ok panowie poradziłem sobie wystarczy czytać ze zrozumieniem Edited July 9, 2018 by arab555 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shrek74 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Dnia 9.07.2018 o 18:57, arab555 napisał: Podłączam się do tematu mam ten sam problem. Czy może istnieje jakieś juz rozwiązanie, czy coś da przywrócenie do ustawień fabrycznych. Proszę o pomoc. Ja również mam problem jak wrócić do pierwotnej wersji MiBox wersja 8.0 nie wspiera starych hdmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 (edited) nie wrocisz, nie ma takiej mozliwosci i wszystko wskazuje na to ze nie bedzie nigdy, juz sam myslalem nad sprzedaza mojego z oreo i kupna nowiutkiego z fabrycznym andkiem 6.0, ale wymienilem kablem hdmi na obslugujacy najnowsze standardy plus zainstalowalem najnowsza bete i pomijajc male bledy jest ok Edited August 24, 2018 by OutSideR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts