geforc Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Witam, Panowie od pewnego czasu są u mnie problemy z urządzeniami, nie są wyszukiwane, nie łączą się z apką albo nawet światlo nie włącza się o zaplanowanej godzinie (wcześniej było ok wszystko). Mam ustawione wszystko na CHINA, co się stanie jak zmienię na europę? dużo funkcjonalności zniknie? polecacie takie rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregor1230 Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 U mnie to samo mainland China nie wyrabia a na europejskim serwerze jest tak mało urządzeń jak Europa mało znaczy w dzisiejszych czasach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted July 5, 2018 Author Share Posted July 5, 2018 Więc jakie rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregor1230 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Chyba zrezygnować ze wszystkich zabawek xiaomi i zabrać się za lepsze urządzenia smart home... Ja już do tego badziewia nie mam nerwów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted July 5, 2018 Author Share Posted July 5, 2018 A są lepsze za podobną cenę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlapkers Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Wystarczy zainstalować sobie Domoticza na RPI i wtedy MiHome nie jest potrzebne. Przynajmniej do czujników, które działają cały czas bardzo dobrze :). Polecam zainteresować sie tym tematem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 Nie mam aż takiej wiedzy żeby tym się bawić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlapkers Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Poszukaj w necie tutorial. Ja też jestem laikiem a jakoś ogarnąłem sobie temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abgar Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Dnia 6.07.2018 o 08:21, szlapkers napisał: Przynajmniej do czujników, które działają cały czas bardzo dobrze Z czujników to ja mam higrotermometr wiszący na ścianie i mi wystarcza. Co z: żarówkami, kostką, gatewayem, smart socketami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts