Jump to content

b4s1l

Recommended Posts

8 godzin temu, zalko napisał:

Podpowie mi ktoś co zrobić by nie wylaczala się pogoda na opasce (połącz z apk). Przy utracie połączenia BT i przy zmianie lokalizacji tak się dzieje.
Pomaga zainstalowanie MiFit. Ale to dwia zjadacze baterii.

Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 3

Zmienić dostawcę pogody. Ten komunikat (połącz z apk) pojawia się również w momencie, gdy opaska nie może zassać aktualnej prognozy pogody.

• Like 1

Nie pomaga zmiana dostawcy, tylko zainstalowanie MiFit. Natomiast w samej Notify pogodę mam i działa więc...
W ustawieniach co korzysta z lokalizacji nie pojawia się N&F

26 minut temu, zalko napisał:

Nie pomaga zmiana dostawcy, tylko zainstalowanie MiFit. Natomiast w samej Notify pogodę mam i działa więc...
W ustawieniach co korzysta z lokalizacji nie pojawia się N&F

Korzystam tylko z N&F, nie mam zainstalowanego Mi Fit. Więc?

Mam pewny problem... po ostatniej aktualizacji Mi Banda bądź Mi Fit, opaska zaczęła mi przysyłać powiadomienia gdy mam wyłączony bluetooth. Po prostu bluetooth włącza się na ułamek sekundy, powiadomienie pokazuje się na Mi Band i następnie bluetooth się automatycznie wyłącza. Trochę mnie to denerwuje, bo czasami wyłączałem bluetooth właśnie po to, by opaska nie wibrowała. Czy ktoś ma podobnie?

12 godzin temu, Zenderable napisał:

Mam pewny problem... po ostatniej aktualizacji Mi Banda bądź Mi Fit, opaska zaczęła mi przysyłać powiadomienia gdy mam wyłączony bluetooth. Po prostu bluetooth włącza się na ułamek sekundy, powiadomienie pokazuje się na Mi Band i następnie bluetooth się automatycznie wyłącza. Trochę mnie to denerwuje, bo czasami wyłączałem bluetooth właśnie po to, by opaska nie wibrowała. Czy ktoś ma podobnie?

Jak nie chcesz powiadomień to włącz tryb nie przeszkadzać .

Od kiedy obok stopera jest minutnik?

20190605_020313.jpg

Edited by slavotar

Dnia 5.06.2019 o 14:58, Zenderable napisał:

@slavotar

ale np. na telefonie chcę mieć powiadomienia. Po prostu czasami Mi Band sobie leży na biurku i denerwuje jak brzęczy. Zakładam go jak wychodzę.

W Mi fit jak i w innych aplikacjach jest tryb "Nie przeszkadzać" DND po włączeniu nie przychodzą żadne powiadomienia oprócz budzika.

Edited by slavotar
Padł mi telefon

Cześć Wszystkim. Od dwóch aktualizacji wyświetla mi tylko powiadomienie o przychodzących SMSach. Wcześniej wyświetlało mi treść wiadomości. Resetowałem telefon, rozłączałem i parowałem ponownie MiBand'a oraz przywracałem do ustawień fabrycznych. Nic to nie dało. Ktoś jeszcze tak ma? Jakiś pomysł jak to rozwiązać? (Mi4s z MiUI 10.1 stable).

Witam

Mam problem, na opasce cały czas wyświetla mi się komunikat "Połącz z apk by uaktualnić", po tym jak Mi fit ostatnio mi się zaktualizował.

Opaska miała wgraną chyba przedostatnią wersję moda dostępną na forum. Opaska z Mi fit paruje się i synchronizuje się. Niestety nie mogę jej sparować z Gadgetbridge, by wrzucić inny soft. Próbowałem odinstalowywać Mi fit i parować opaskę od nowa, ale to nie pomogło.

Co mogę zrobić??

• Sad 1

Witam

Moja paska ma ten sam problem. Uaktualnienie na MIFIt szło do jakiś 45%. Instalowałem NF i tam też aktualizacja nie szła pomyślnie a teraz lipa.

Niby opaska się łączy ale na ekranie MIband mam tak jak Ty" Połącz z apk by uaktualnić".

Może i bym to zrobił ale nie wiem jaką mam opaskę i czym to grozi jak wgram inny niż trzeba soft (brick?).

Po czym poznać czy wuhan czy hankou ?

no lamerskie ale nie wiem :(

Edited by mikser011

Witam ponownie :)

Opaska przez noc poleżała w lodówce :D  forma kary :D ale pomogło !!!

Wcześniejsze jej aktualizacje robiłem na huawei PY6 

Dziś rano opaskę wykryłem Iphonnem i pomyślnie zaktualizowałem.

wcześniej opaska miała oprogramowanie V1.6.0.16

Aktualnie 2.4.0.12

Po południu podłącze zaktualizowaną Mi Band 3 do wspomnianego Huawei.

Jaką najlepiej do tego mieć na dzień dzisiejszy aplikację na telefonie ?

19 godzin temu, mikser011 napisał:

Może i bym to zrobił ale nie wiem jaką mam opaskę i czym to grozi jak wgram inny niż trzeba soft (brick?).

Po czym poznać czy wuhan czy hankou ?

no lamerskie ale nie wiem :(

Poznasz po kształcie czujnika na spodzie opaski. Zresztą w pierwszym poście tego tematu są również zdjęcia.
A co do apki. Moim zdaniem "rządzi" Notify & Fitness Pro :-)

• Thanks 1

2 godziny temu, slavotar napisał:

To rzecz gustu. Ja wolę Mi Band Master jest intuicyjna i nie tak kolorowa jak N&F

Mojej żonie wystarczy MI Fit bo to jej opaska ale ja jestem "administratorem technicznym" :)

Opaskę już skumałem jaka wersja ! Dzięki !

zainstalowałem to oprogramowanie najwyzej co bylo na tym poscie wszystko zainstalowalo sie poprawnie ale jak wchodze na aplikacje mi fit to aplikacja nie moze znalesc

mi band 3 znalesc. system telefonu. IOS chcialbym odpowiedz

zainstalowałem to oprogramowanie najwyzej co bylo na tym poscie wszystko zainstalowalo sie poprawnie ale jak wchodze na aplikacje mi fit to aplikacja nie moze znalesc

mi band 3 znalesc. system telefonu. IOS chcialbym odpowiedz

Ja na razie czekam na recenzję ale może zmienię bo na basenie by się przydało

2 godziny temu, pkonrad napisał:

Też tak mam. Na ostatnim FW trzyma 14 dni, a wcześniej było 18 a nawet 20 dni. Ale za kilka dni i tak zmieniam na MB4 :)

• 2 weeks later...