gasie Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Pogoda działa. Poczekaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekBanan Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Pogoda działa. Poczekaj.Dokładnie, pogoda się ładuje do kilku minut działania aplikacji w tle.Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 29, 2018 Author Share Posted December 29, 2018 Jest już mod ze wskaźnikiem baterii, 1 post. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Coś robię źle. Wgrałem z paczki fw: v6_2.2.0.14_Mili_wuhan.d.mm i pomimo nazwy d.mm mam mm.d. Następnie wgrałem plik osobny: v6_2.2.0.14_Mili_wuhan.odwrocona_data i również pomimo nazwy sugerującej d.mm ja mam mm.d. Gdzie popełniam błąd? Chcę kopertę i datę po naszemu. RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 29, 2018 Author Share Posted December 29, 2018 @frrancuz Ogólnie to zwykła wersja powinna działać poprawnie jeśli w telefonie jest ustawiony język polski. Używasz Mi Fit czy czegoś więcej/innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Tylko N&FfMB RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 29, 2018 Author Share Posted December 29, 2018 (edited) Popatrz w jego ustawieniach, może masz wybrany gdzieś inny język, albo, o ile taka opcja jest, odwracanie daty. Edited December 29, 2018 by b4s1l Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Właśnie nie. Mam polski. Poprzednia wersja pokazywała OK. Teraz tylko ta data się coś miesza. Może dla PL już jest OK, a ty jak zamieniasz miejscem to tak naprawdę robisz na opak? Nie znam się na tym, dlatego nie wiem co się gryzie. RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 29, 2018 Author Share Posted December 29, 2018 (edited) Sprawdziłem obie wersje moda, na zwykłej mam datę po polsku (29.12), na odwróconej jest odwrotna (12.29). Nie mam pomysłu skąd Twój problem. W zwykłej wersji kolejność daty jest oryginalna, nie ruszana. Edited December 29, 2018 by b4s1l Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Czyli która powinna mieć dd.mm? Jeden plik jest podpisany wuhan.odwrócona a drugi wuhan.d.mm. Co prawda oba wgrywałem, a nazwy sugerują że w obu ma być d.m. Wgram ponownie, tylko który? RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 29, 2018 Author Share Posted December 29, 2018 d.mm jest jak w oryginale (poza tym że liczba dni poniżej 10 jest jednocyfrowa - nie ma 01, tylko 1) i powinien działać poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 3 godziny temu, b4s1l napisał: Jest już mod ze wskaźnikiem baterii, 1 post. Ktoś używa? Pokaże jak wygląda ten wskaźnik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 @b4s1lTo czym jest odwrócona data? Bo chyba zgłupiałemEdit: OK, po którymś z kolei wgraniu pliku odwrócona data jest jak ma być, czyli d.mm. Nie wiem czemu nie zaskakiwało od razu. Jest OK, dzięki[mention=53472]SKORPION[/mention]Obrazki masz w 1. poście. RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 29, 2018 Author Share Posted December 29, 2018 Odwrócona data jest dla ludzi którym zwykła działa odwrotnie niż powinna 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu8888 Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 (edited) Proszę koledzy o pomoc Prześledziłem wątki na forum oraz na nacie Mam dwa następujące problemy. 1. Pogoda na mibandzie raz się pokazuje a innym razem pisze "połącz a aplikacją aby uaktualnić" Mimo że cały czas opaska ma połączanie bluetooth. 2. Nie otrzymuje SMS , nadałem wszystkie uprawnienia. Raz na opasce pokaże się SMS a innym razem już nie ( 2/10 przypadków otrzymałem na opasce treść SMS) Dodatkowo jak przyjdzie już SMS i nie odczytam go od razu ( prowadzę auto) Powiadomienie znika i aby go przeczytać muszę wejśc w powiadomienia .. co jest irytuące Nie ma natomiast najmniejszych problemów jeśli chodzi o połączenia. pokazują się zawsze wraz z nazwą lub numerem dzwoniącego Korzystam z Mifit (pobranego z google play) wersja oprogramowania: 2.2.0.14 Edited December 29, 2018 by krzychu8888 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 17 godzin temu, SKORPION napisał: Ktoś używa? Pokaże jak wygląda ten wskaźnik? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulDenounced Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 (edited) Witam, w jaki sposób wybrać zasoby w wersji DIGI (tj. druga tarcza, aby była bateria, kroki, czas, data) skoro w paczce jest tylko jeden plik .fw na zestaw i 3 .res do wyboru. Zainstalowałem jak w instrukcji pliki przez gadgetbridge - najpierw FW potem .res (digi). Jakoś się to zmienia przed instalacją/po? Po instalacji wygląda to tak, ze mam po prostu sam zegar na tarczy i wskaźniki u góry, a chce mieć wszystko na tej tarczy. Edited January 2, 2019 by SoulDenounced Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek610 Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Witam, w jaki sposób wybrać zasoby w wersji DIGI (tj. druga tarcza, aby była bateria, kroki, czas, data) skoro w paczce jest tylko jeden plik .fw na zestaw i 3 .res do wyboru. Zainstalowałem jak w instrukcji pliki przez gadgetbridge - najpierw FW potem .res (digi). Jakoś się to zmienia przed instalacją/po? Po instalacji wygląda to tak, ze mam po prostu sam zegar na tarczy i wskaźniki u góry, a chce mieć wszystko na tej tarczy. Jesteś świadomy, że w każdej opasce i firmware są trzy tarcze do wyboru? I można je zmienić w menu opaski?Firmware jest jedno. Zasoby wybiera się odpowiednio do pożądanej wersji tarcz (są opisane). Jeśli miałeś standardowe tarcze a wgrasz prawidłowo nowe, to od razu widać różnicę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulDenounced Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 (edited) 40 minut temu, Artek610 napisał: Jesteś świadomy, że w każdej opasce i firmware są trzy tarcze do wyboru? I można je zmienić w menu opaski? Firmware jest jedno. Zasoby wybiera się odpowiednio do pożądanej wersji tarcz (są opisane). Jeśli miałeś standardowe tarcze a wgrasz prawidłowo nowe, to od razu widać różnicę. Tak myślałem, ale nie wiedziałem, że jest taka opcja z poziomu opaski. Dzięki za info! Edited January 2, 2019 by SoulDenounced Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawior2007 Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Cześć koledzy, zainstalowałem jakieś nieoficjalne angielskie oprogramowanie przez mi band notify i straciłem polskie czcionki, wie ktoś jak zainstalować polskie czcionki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek610 Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Cześć koledzy, zainstalowałem jakieś nieoficjalne angielskie oprogramowanie przez mi band notify i straciłem polskie czcionki, wie ktoś jak zainstalować polskie czcionki?Najprościej chyba będzie zainstalować przez tę samą aplikację oficjalne firmware oraz zasoby i czcionkę. Możesz ewentualnie spróbować od instalacji samej czcionki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawior2007 Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Najprościej chyba będzie zainstalować przez tę samą aplikację oficjalne firmware oraz zasoby i czcionkę. Możesz ewentualnie spróbować od instalacji samej czcionki.Zgadza się, pomogło. Wcześniej zmieniałem sam fw nie zauważyłem, że dalej są czcionki. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted January 3, 2019 Author Share Posted January 3, 2019 Mała aktualizacja moda firmware do opasek bez NFC: opaska przechowuje teraz do 16 powiadomień, poprawiona data d.mm (3.01 zamiast 3.1). 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czach Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Super. Nie dałoby rady zrobić ciągłego pomiaru tętna (np. w treningu) na niegasnącym wyświetlaczu, tak jak działa np. stoper? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 (edited) Dnia 3.01.2019 o 23:30, czach napisał: Super. Nie dałoby rady zrobić ciągłego pomiaru tętna (np. w treningu) na niegasnącym wyświetlaczu, tak jak działa np. stoper? Notify & fitness ma taką opcje. Czy jest w oficjalnym MiFit to nie mam pojecia bo już od dawna nie korzystam. Ja mam z kolei inny problem. Po instalacji najnowszej wersji moda 2.2.0.14 opis pogody coś mi sie sknocił. Jedyne co modyfikowałem samemu to ikony w res ale to raczej nie ma wpływu, a przynajmniej nie miało wcześniej. Pogoda wyświetla sie dobrze, tylko sam opis jest taki jak by czyste opisy z oprogramowania sie wyświetlały. Ktoś też ma taki problem? Edit: Problemem okazała sie aktualizacja aplikacji N&F do wersji 8.0.9. Po powrocie do starszej wersji wszystko wróciło do normy. Edited January 4, 2019 by skubi07 Rozwiązanie problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 problemem okazała sie aktualizacja aplikacji N&F do wersji 8.0.9. Po powrocie do starszej wersji wszystko wróciło do normy.mam N&F w tej wersji i pogoda jest poprawnie wyświetlanaTapatalk - Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Wejsja 809 N&FfMB jest popsuta. Ja mam takie błędy przy wszystkich powiadomieniach. RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 @b4s1l da radę sam mod z czcionką digi? Bez ikony baterii i powiadomień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom.lizon Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 [mention=43355]b4s1l[/mention] da radę sam mod z czcionką digi? Bez ikony baterii i powiadomień?Na początku tematu, masz ładnie opisane, jak zrobić to samemu. Osobiście usunąłem ikonę powiadomień i zostawiłem sama czcionkę. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszop Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Cześć Mam pytanko odnośnie etykiety zachowania w Mifit. W jaki sposób to dokładnie działa? Jeśli to włączę to nie nabijają się w tym czasie żadne kroki? Aplikacja uczy się tej etykiety zachowania aby w miarę poprawnie mierzyć kroki, czy tylko służy to aby przesyłać statystyk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BanBoy Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Dziś aktualizacja MiFit i po tej aktualizacji update opaski. Po zakończeniu aktualizowania opaski „sypie się” wyświetlanie czcionki.Jak uniknąć przy kolejnych aktualizacjach tego błędu i nie stracić danych z opaski?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Miałeś wgrywane jakieś modzone softy do opaski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BanBoy Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Miałeś wgrywane jakieś modzone softy do opaski? Tak, jak widać czcionka jest zmieniona. Dwa pliki wygrywałem do opaski aby wszystko działało.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek610 Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Tak, jak widać czcionka jest zmieniona. Dwa pliki wygrywałem do opaski aby wszystko działało.Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMi raz pomogła odwrotna kolejność wgrywania modowanych zasobów i firmware. Spróbuj w ten sposób. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Nowa wersja mi fit 3.5.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts