Jump to content

b4s1l

Recommended Posts

Coś robię źle.

Wgrałem z paczki fw: v6_2.2.0.14_Mili_wuhan.d.mm i pomimo nazwy d.mm mam mm.d. Następnie wgrałem plik osobny: v6_2.2.0.14_Mili_wuhan.odwrocona_data i również pomimo nazwy sugerującej d.mm ja mam mm.d. Gdzie popełniam błąd?

Chcę kopertę i datę po naszemu.

RN5p - whyred

Właśnie nie. Mam polski. Poprzednia wersja pokazywała OK. Teraz tylko ta data się coś miesza. Może dla PL już jest OK, a ty jak zamieniasz miejscem to tak naprawdę robisz na opak? Nie znam się na tym, dlatego nie wiem co się gryzie.

RN5p - whyred

Sprawdziłem obie wersje moda, na zwykłej mam datę po polsku (29.12), na odwróconej jest odwrotna (12.29). Nie mam pomysłu skąd Twój problem.

W zwykłej wersji kolejność daty jest oryginalna, nie ruszana.

Edited by b4s1l

@b4s1l

To czym jest odwrócona data? Bo chyba zgłupiałem

Edit: OK, po którymś z kolei wgraniu pliku odwrócona data jest jak ma być, czyli d.mm. Nie wiem czemu nie zaskakiwało od razu. Jest OK, dzięki

[mention=53472]SKORPION[/mention]

Obrazki masz w 1. poście.

RN5p - whyred

Proszę koledzy o pomoc :( Prześledziłem wątki na forum oraz na nacie

Mam dwa następujące problemy.

1. Pogoda na mibandzie raz się pokazuje a innym razem pisze "połącz a aplikacją aby uaktualnić" Mimo że cały czas opaska ma połączanie bluetooth.

2. Nie otrzymuje SMS , nadałem wszystkie uprawnienia. Raz na opasce pokaże się SMS a innym razem już nie ( 2/10 przypadków otrzymałem na opasce treść SMS)

Dodatkowo jak przyjdzie już SMS i nie odczytam go od razu ( prowadzę auto) Powiadomienie znika i aby go przeczytać muszę wejśc w powiadomienia .. co jest irytuące

Nie ma natomiast najmniejszych problemów jeśli chodzi o połączenia. pokazują się zawsze wraz z nazwą lub numerem dzwoniącego

Korzystam z Mifit (pobranego z google play)

wersja oprogramowania: 2.2.0.14

Edited by krzychu8888

Witam, w jaki sposób wybrać zasoby w wersji DIGI (tj. druga tarcza, aby była bateria, kroki, czas, data) skoro w paczce jest tylko jeden plik .fw na zestaw i 3 .res do wyboru. Zainstalowałem jak w instrukcji pliki przez gadgetbridge - najpierw FW potem .res (digi). Jakoś się to zmienia przed instalacją/po? Po instalacji wygląda to tak, ze mam po prostu sam zegar na tarczy i wskaźniki u góry, a chce mieć wszystko na tej tarczy.

Edited by SoulDenounced

Witam, w jaki sposób wybrać zasoby w wersji DIGI (tj. druga tarcza, aby była bateria, kroki, czas, data) skoro w paczce jest tylko jeden plik .fw na zestaw i 3 .res do wyboru. Zainstalowałem jak w instrukcji pliki przez gadgetbridge - najpierw FW potem .res (digi). Jakoś się to zmienia przed instalacją/po? Po instalacji wygląda to tak, ze mam po prostu sam zegar na tarczy i wskaźniki u góry, a chce mieć wszystko na tej tarczy.

Jesteś świadomy, że w każdej opasce i firmware są trzy tarcze do wyboru? I można je zmienić w menu opaski?

Firmware jest jedno. Zasoby wybiera się odpowiednio do pożądanej wersji tarcz (są opisane). Jeśli miałeś standardowe tarcze a wgrasz prawidłowo nowe, to od razu widać różnicę.

40 minut temu, Artek610 napisał:

Jesteś świadomy, że w każdej opasce i firmware są trzy tarcze do wyboru? I można je zmienić w menu opaski?

Firmware jest jedno. Zasoby wybiera się odpowiednio do pożądanej wersji tarcz (są opisane). Jeśli miałeś standardowe tarcze a wgrasz prawidłowo nowe, to od razu widać różnicę.

Tak myślałem, ale nie wiedziałem, że jest taka opcja z poziomu opaski. Dzięki za info!

Edited by SoulDenounced

Cześć koledzy, zainstalowałem jakieś nieoficjalne angielskie oprogramowanie przez mi band notify i straciłem polskie czcionki, wie ktoś jak zainstalować polskie czcionki?
Najprościej chyba będzie zainstalować przez tę samą aplikację oficjalne firmware oraz zasoby i czcionkę. Możesz ewentualnie spróbować od instalacji samej czcionki.

Najprościej chyba będzie zainstalować przez tę samą aplikację oficjalne firmware oraz zasoby i czcionkę. Możesz ewentualnie spróbować od instalacji samej czcionki.
Zgadza się, pomogło. Wcześniej zmieniałem sam fw nie zauważyłem, że dalej są czcionki.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Dnia 3.01.2019 o 23:30, czach napisał:

Super. Nie dałoby rady zrobić ciągłego pomiaru tętna (np. w treningu) na niegasnącym wyświetlaczu, tak jak działa np. stoper?

Notify & fitness ma taką opcje. Czy jest w oficjalnym MiFit to nie mam pojecia bo już od dawna nie korzystam.

Ja mam z kolei inny problem. Po instalacji najnowszej wersji moda 2.2.0.14 opis pogody coś mi sie sknocił. Jedyne co modyfikowałem samemu to ikony w res ale to raczej nie ma wpływu, a przynajmniej nie miało wcześniej. Pogoda wyświetla sie dobrze, tylko sam opis jest taki jak by czyste opisy z oprogramowania sie wyświetlały. Ktoś też ma taki problem?

IMG_20190104_232512.jpg

IMG_20190104_232523.jpg

IMG_20190104_232756.jpg

Edit: Problemem okazała sie aktualizacja aplikacji N&F do wersji 8.0.9. Po powrocie do starszej wersji wszystko wróciło do normy.

Edited by skubi07
Rozwiązanie problemu.

[mention=43355]b4s1l[/mention] da radę sam mod z czcionką digi? Bez ikony baterii i powiadomień?
Na początku tematu, masz ładnie opisane, jak zrobić to samemu. Osobiście usunąłem ikonę powiadomień i zostawiłem sama czcionkę.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Cześć :) Mam pytanko odnośnie etykiety zachowania w Mifit. W jaki sposób to dokładnie działa? Jeśli to włączę to nie nabijają się w tym czasie żadne kroki? Aplikacja uczy się tej etykiety zachowania aby w miarę poprawnie mierzyć kroki, czy tylko służy to aby przesyłać statystyk?

Dziś aktualizacja MiFit i po tej aktualizacji update opaski.

Po zakończeniu aktualizowania opaski „sypie się” wyświetlanie czcionki.

255e498b433ed2ba34c60f64331510f9.jpg

Jak uniknąć przy kolejnych aktualizacjach tego błędu i nie stracić danych z opaski?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk