atlantydas Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 czy moge mi band 3 podlaczyc do ładowarki xiaomi od telefonu. 5V-2A ? opaska dostosuje sama prad ladowania 250mA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiano78 Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 czy moge mi band 3 podlaczyc do ładowarki xiaomi od telefonu. 5V-2A ? opaska dostosuje sama prad ladowania 250mA?Ładowarka owszem sobie poradzi ale uwaga niektóre power banki nie dają rady i traktują tak niski prąd jako naładowaną...Mam tak u siebie i power bank ledwie 1A może wygenerować. Nie jakaś zwykła najtańsza chińszczyzna a jednak na problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Kurde, dalej mi nie wyświetla pogody... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Nowa wersja 3.5.5.4 na apkkmirror. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Dnia 6.12.2018 o 13:01, Jepcio napisał: Kurde, dalej mi nie wyświetla pogody... Czemu więc nie używasz notify&fitness ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Opaska bez N&FfMB jest biedna, po prostu. Dopiero z nią jest sens posiadania mb3. Xiaomi powinno zapłacić jej twórcy za świetną robotę. Kup sobie za te parę złotych N&FfMB RN5p - whyred 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Posiadam n&f oraz mi band master która tez jest ciekawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamos Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Cześć, jestem nowy, opaska zamówiona więc jeszcze nic o niej nie wiem. Proszę nie strzelać jak powtórzę pytanie Da się zrobić taki efekt jak na screenie? Skąd taki efekt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKORPION Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Czyli jaki? Nie rozumiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Dla mnie to jakieś zwykłe powiadomienie. Na 1 linii masz ikonkę powiadomienia + nazwa aplikacjiPotem godzinę/treść. To standard. Chyba że jak przedmówca, również nie dostrzegam jakiegoś "bajeru"RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamos Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 To mruga podczas alarmu, ta obwódka. Na filmiku zdecydowanie lepiej widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Wydaje mi się że to jest graficzna nakladka na filmie tylko. Żeby zaznaczyć o czym on gada. Tak się nie da na bank zrobić ma mb3 bo nawet ekran jest prostokątem, a na filmie mryga dookoła po obwodzie RN5p - whyred 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 N&F znalazł jakieś nowe oprogramowanie do opaski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom.lizon Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 2.2.0.12? Już kilka dni temu się pokazało. Dodaje bieżnię do ćwiczeń na opasce. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 W poprzedniej wersji oprogramowania miałem najpierw dzień/miesiąc, teraz jest na odwrót. Da się to jakoś odwrócić? W N&F nie widzę takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockmonster Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Witam, czy obecnie żeby otrzymywać powiadomienia o SMS na opasce potrzebna jest włączony MiFit, czy opaska powinna otrzymywać info bez względu na to czy apka jest włączona i zablokowana powiedzmy, czy wyłączona. Przy reszcie powiadomień aplikacji i kiedy ktoś dzwoni to wszystko dochodzi. SMSy wszystkie uprawnienia mają włączone etc.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Aplikacja musi być aktywna. Włącz jej autostart, wyłącz oszczędzanie i nadaj uprawnienia. RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockmonster Posted December 12, 2018 Share Posted December 12, 2018 Aplikacja musi być aktywna. Włącz jej autostart, wyłącz oszczędzanie i nadaj uprawnienia. RN5p - whyredNo wszystko jest oprócz kłódki na aplikacji.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 W Sklepie Play pojawił się nowy Mi Fit 3.5.5Jest też nowy firmware dla opaski Mi Band 3 - V2.2.0.4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 Ja mam 3.5.5.4 z firmware 2.2.0.12 ale pobrałem przez apkę Notify & Fitness. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 W Mi Fit 3.5.5 jest FW 2.2.0.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 Faktycznie, mój błąd. FW jest 2.2.0.14 Sorki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miodeczek Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 Mi sklepie GP pokazuje że najnowsza to 3.5.4 z listopada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 Ubij aplikacje w telefonie i powinna wskoczyć nowa wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajafra Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 (edited) Wiadomo co się zmieniło? Z tego co zauważyłem to została dodana opcja ćwiczeń na bieżni i chyba zmieniona ikonka trybu cichego. Edited December 14, 2018 by Bajafra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argi Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 (edited) Witam mam problem ponieważ zrobiłem wszystko co umiałem i co przeczytałem ale mój mi band 3 nfc nie chce działać ale od początku, to tak zainstalowałem MiFit z google play połączyłem opaskę zaktualizowałem został język chiński, wiec odinstalowałem, zainstalowałem notify & fitnes pobrałem język polski (1.5.0.2_Mili_chongqing_d.mm_forcePL_tylko.data.fw)wgrałem go tą aplikacją na opaskę wyświetliło się "Połącz z apk by uaktualnić" połączyłem MiFitem pobranym z postu dokładnie "MrTomi-3.5.4-PL.apk bazowany na miusiu MiFit z PL FW dla Amazfit BIP" połączyłem wszystko poszło dobrze ale opaska dalej wyświetla ten komunikat co mam zrobić? z tego co wiedziałem parę osób miało ten problem ale nikt nie napisał jak go rozwiązał. Edited December 14, 2018 by Argi Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 15, 2018 Author Share Posted December 15, 2018 14 godzin temu, Argi napisał: mam problem Masz w opasce zasoby od innej wersji firmware. Ściągnij z pierwszego posta najnowszą modyfikację firmware (1.6.0.10), wypakuj z zipa i wrzuć na opaskę oba pliki, powinno być dobrze. Daj znać czy data nie jest odwrócona, powinno być D.MM. Jest tam też link do moda Mi Fit 3.5.5. Dodałem też aktualną wersję (2.2.0.14) moda do opasek bez NFC. Na razie bez wskaźnika baterii i ikonki powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 . Na razie bez wskaźnika baterii i ikonki powiadomień.Czekam cierpliwie RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argi Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 (edited) 2 godziny temu, b4s1l napisał: Masz w opasce zasoby od innej wersji firmware. Ściągnij z pierwszego posta najnowszą modyfikację firmware (1.6.0.10), wypakuj z zipa i wrzuć na opaskę oba pliki, powinno być dobrze. Daj znać czy data nie jest odwrócona, powinno być D.MM. Jest tam też link do moda Mi Fit 3.5.5. Dodałem też aktualną wersję (2.2.0.14) moda do opasek bez NFC. Na razie bez wskaźnika baterii i ikonki powiadomień. Dobra dzięki wszystko przeszło bez problemu. Odnośnie daty to jest odwrócona jest mm/d. Edit: jednak nie działa bez problemu opaska nie synchronizuje pogody oraz nie wyświetla powiadomień mino nadania jej uprawnień. Gdy chce sprawdzić pogodę dostaje powiadomienie "połącz z apk by uaktualnić" tętno np synchronizuje się normalnie. Edited December 15, 2018 by Argi Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 15, 2018 Author Share Posted December 15, 2018 @Argi Data poprawiona, plik z 1 posta zaktualizowany. Pogoda tak "działa" już od dłuższego czasu, czasem trzeba trochę poczekać aż załapie. Problem z powiadomieniami to już raczej nie wina firmware, sprawdź na innym telefonie, lub na innej niż Mi Fit aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argi Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 2 godziny temu, b4s1l napisał: @Argi Data poprawiona, plik z 1 posta zaktualizowany. Pogoda tak "działa" już od dłuższego czasu, czasem trzeba trochę poczekać aż załapie. Problem z powiadomieniami to już raczej nie wina firmware, sprawdź na innym telefonie, lub na innej niż Mi Fit aplikacji. Wszystko już ogarnięte po jakiś 2h samo się ustawiło na razie wszystko działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik26 Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 Witam. Mam pytanie - posiadam Mi Band 3 połączony z iPhonem 6s. Jestem bardzo zadowolony, ale brakuje mi jednej funkcji - sterowania muzyką Spotify. W App Store znalazłęm aplikację AmazTools, skonfigurowałem wszystko ale nie chce działać Przypuszczam, że działa to z innymi opaskami/zegarkami niż MB3.... Czy ktoś z Was ma wiedze na temat tego jak można by sterować odtwarzaczem iPhone'a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
94smichal Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 (edited) Zrobiłem wszystko według poradnika w pierwszym poście, tzn. na mojego Mi Banda 3 wgrałem ostatnie dostępne zmodyfikowane .fw a następnie .res, ale na opasce jest tylko napis 'połącz z apk...'. Pomaga jedynie połączenie z oficjalnym Mi Fitem ale wtedy aktualizuje mi też zasoby na najnowsze oficjalne, przez co nie mogę używać tych zmodyfikowanych. Co jest nie tak? Czy kolejność wgrywania fw i res ma znaczenie? Teraz zrobiłem tak, że najpierw wrzuciłem res a później fw i zadziałało. Przypadek czy to tak ma byc? Edited December 16, 2018 by 94smichal Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted December 16, 2018 Author Share Posted December 16, 2018 14 minut temu, 94smichal napisał: Czy kolejność wgrywania fw i res ma znaczenie? Wydaje mi się, że nie, ale jak widać różnie to bywa PS. Powiększone zegary do opaski z NFC dodane do 1 posta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts