AleDlaczego 0 Posted June 29, 2018 Report Share Posted June 29, 2018 (edited) Dobry Ogólny zarys problemu wygląda następująco: dwa identyczne telefony z dwoma identycznymi ROM-ami, tyle że na jednym nagle zanikła opcja dodania odcisków palców. Zaczynając, miałem miui 6.5.12 (chociaż odpalało sie jako 7, nie wiem na jakiej zasadzie to działa) i przez niemal 2 lata czytnik linii działał bez zarzutu, tak samo jak system. Jednak po aktualizacji do miui 9 (wedle poradnika) nastąpiła niemała niespodzianka. Mianowicie na jednym z telefonów wszystko wgrało się prawidłowo, a drugi telefon ma jakiś humorek. Skubany nie znajduje czytnika linii papilarnych (jeżeli chcecie wskazać uszkodzenie fizyczne, poproszę o jakąś apkę którą mogę sprawdzić czy czytnik działa/jest). Na screenach poniżej widać że wersja jest ta sama. Wszystkie zipy (ROM'y) były wgrywane te same. Na telefonie z humorkiem dodatkowo przeinstalowałem nakładkę jednak dalej nic. Jak widać w ustawieniach telefonu z humorkiem nie znajduje się nic o odcisku palca. Jakieś pomysły? Najlepiej nie polegające na oddaniu do serwisu (przy ostatniej próbie salon który został mi polecony przez sklep MI odpowiedział że nie serwisują xiaomi) Z góry dziękuje za odpowiedzi. Edited June 29, 2018 by AleDlaczego Link to post Share on other sites
Lamcza 383 Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 Przeflashuj tel. z humorkiem mi flashem jeszcze raz. Moze uzyj starszej wersji rom jesli nowa nie pomoze. Czytniki moga byc roznych producentow i moze brakowac sterownikow w nowym rom albo poprostu co bardziej prawdopodobne cos sie spapralo przy aktuakizacji i mi flash jednak pomoze.Tylko tutaj bym jednak zrobil clean all opcje w mi flash wiec porob sobie backupy.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
AleDlaczego 0 Posted June 30, 2018 Author Report Share Posted June 30, 2018 4 godziny temu, Lamcza napisał: Tylko tutaj bym jednak zrobil clean all opcje w mi flash wiec porob sobie backupy. Nie usunie to systemu android? Link to post Share on other sites
Lamcza 383 Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 (edited) jak robisz mi flash z opcja flash all czy tam clen all to kasuje ci wszytko i wgrywa system na czysto dlatego pisze zebys sobie pozgrywal co tam masz zanim to zrobisz Edited June 30, 2018 by Lamcza Link to post Share on other sites
AleDlaczego 0 Posted June 30, 2018 Author Report Share Posted June 30, 2018 (edited) Dobra, już mniejsza, co oznacza status "$pause" gdy telefon sam sie włączył? Edited June 30, 2018 by AleDlaczego Link to post Share on other sites
Lamcza 383 Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 zrestartował sie ? działa? masz ta wersje rom ktora wgrywałeś? albo cos sie spaprało, albo jakiś błąd w aplikacji. Jeśli normalnie się wgralo i masz $pause zamniast success to może tylko błąd aplikacji. Link to post Share on other sites
AleDlaczego 0 Posted June 30, 2018 Author Report Share Posted June 30, 2018 Wgrało sie jak powinno, tylko dalej nie znajduje czytnika linii papilarnych i karty sim. Link to post Share on other sites
Lamcza 383 Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 a numer imei to ci wyswietla ? Link to post Share on other sites
AleDlaczego 0 Posted June 30, 2018 Author Report Share Posted June 30, 2018 Wchodze w jakieś menu z IMEI i: Link to post Share on other sites
Acid 3,945 Posted July 1, 2018 Report Share Posted July 1, 2018 Btw.idziesz do jakiegoś salonu MI i chcesz serwisu starego Redmi? Hm kiepsko trafiłeś.Wysłane z MI 6 Link to post Share on other sites
AleDlaczego 0 Posted July 1, 2018 Author Report Share Posted July 1, 2018 2 godziny temu, Acid napisał: Btw.idziesz do jakiegoś salonu MI i chcesz serwisu starego Redmi? Hm kiepsko trafiłeś. Poszedłem i chciałem wtedy tylko unroota bo był (chyba) w nakładke wgrany i nie mogłem tego samemu ogarnąć. Link to post Share on other sites
Lamcza 383 Posted July 1, 2018 Report Share Posted July 1, 2018 Sprawdz jakis inny rom moze starszy Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
AleDlaczego 0 Posted July 9, 2018 Author Report Share Posted July 9, 2018 Wgrałem poprzednią wersje i działa. Jakieś pomysły dlaczego na jednym działa nowa wersja, a na drugim nie? Link to post Share on other sites
Lamcza 383 Posted July 9, 2018 Report Share Posted July 9, 2018 Rozni producenci czytnikow moze ktos zapomnial dodac sterownikow do nowej wersji rom : p albo cusWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Recommended Posts