johnny1836 Posted May 26, 2019 Author Share Posted May 26, 2019 2 godziny temu, Motonick napisał: Mr Johnny1836, czy szkło Baseus nadal się dobrze sprawuje ? Kupiłbyś je ponownie ? Właśnie zbiłem je kilka dni temu i zamawiam kolejne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 (edited) Dnia 09.02.2019 o 11:43, johnny1836 napisał: Cześć, Mam już szkło Baseus i muszę powiedzieć, że jakościowo jest super. Jest bardzo dobrze dopasowane i mam wrazenie, że ramka zabiera mniej ekranu niż Nillkin 3D CP+. Duży plus za wygląd, bo nie ma wycięcia na czujnik zbliżenia i nie blokuje go. Nillkina już nie kupię :p Link do Aliexpress. Zamawiasz ponownie z tego samego linku? Czy ono dobrze współgra z casem, który otrzymujemy wraz z Mi 8? Edited May 27, 2019 by Robinson Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Dzisiaj w xkom promocja na akcesoria 3mk. Posiada ktoś może flexible glass max? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted June 5, 2019 Author Share Posted June 5, 2019 (edited) Dnia 27.05.2019 o 11:37, Robinson napisał: Zamawiasz ponownie z tego samego linku? Czy ono dobrze współgra z casem, który otrzymujemy wraz z Mi 8? Jednak zamówiłem inne na próbę, bo tamto podrożało, więc poczekam na jakieś promki. Zamówiłem to: LINK Szkło Baseus bardzo dobrze leży z oryginalnym casem EDIT: Mam już szkło z linku, jest super! Polecam Edited June 7, 2019 by johnny1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamD Posted June 16, 2019 Share Posted June 16, 2019 U mnie niestety szkło Baseus nie sprawdziło się, blokuje czujnik zbliżeniowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 15, 2019 Share Posted July 15, 2019 Szkło Baseus nachodzi po bokach na ekran. Nie polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_hejzek Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 (edited) Ja polecam szkło hybrydowe od 3MK. Idealnie leży jak dobrze się wyczyści ekran przed założeniem plus dokładne ustawienie względem kamery i czujników. Są 4 okrągłe wycięcia plus piąte dla głośniczka. Szkło/folia jest cienkie na 2mm wytrzymałe, ślizg palca bardzo dobry, kolory, dotyk wszystko jest ok. Natomiast same brzegi te zaokrąglone mi8 na około 1,5 mm nie są chronione bo ta hybryda nie obejmuje całego ekranu. Dzięki temu założone etui np. MSVII nie zawadza o brzegi szkła i się nic nie odklei. Polecam hybrydę od 3MK dla Xiaomi MI8 Edited September 5, 2019 by dj_hejzek Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 A daj spokój... Tragedia jest 3mk. Miałem Flexibleglass te o którym piszesz, później wersję MAX, obecnie założyłem Hardglassa Max. Flexibleglass ma fatalny ślizg palca, a rysuje się od samego patrzenia. Hardglass z kolei pęknął też na rogu od samego patrzenia, autentycznie nie wiem kiedy to się stało, a ponadto nie ma kleju przy głośnikach, aparacie, w skutek czego już mam mnóstwo paprochów przy przednim aparacie. Stąd pytanie do Was, które szkło w takim razie dla Mi8? Baseus wydawał mi sie wręcz idealny, ale... blokował trochę czujnik zbliżeniowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 (edited) 15 godzin temu, daniel.wu napisał: A daj spokój... Tragedia jest 3mk. Miałem Flexibleglass te o którym piszesz, później wersję MAX, obecnie założyłem Hardglassa Max. Flexibleglass ma fatalny ślizg palca, a rysuje się od samego patrzenia. Hardglass z kolei pęknął też na rogu od samego patrzenia, autentycznie nie wiem kiedy to się stało, a ponadto nie ma kleju przy głośnikach, aparacie, w skutek czego już mam mnóstwo paprochów przy przednim aparacie. Stąd pytanie do Was, które szkło w takim razie dla Mi8? Baseus wydawał mi sie wręcz idealny, ale... blokował trochę czujnik zbliżeniowy Używam tych z AliExpress za 4-5 zł i nie narzekam. Wiadomo, te zwykłe nie zakrywają całego ekranu. Na forum jeden użytkownik zachwalał hydrożel i postanowiłem go przetestować. Wydaje się lepszym rozwiązaniem niż szkło. Edited September 8, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 Różnica jest przeważnie co najmniej w warstwie oleofobowiej, trafiałem szkła po kilka złotych które palcowaly się strasznie. Ale te kupuje takie tańsze. Flexibleglass kupiłem jakiś czas temu do innego telefonu i nie byłem zadowolony z czułości dotyku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Korzysta ktoś z was że szkła na aparat ??? W sensie żeby je jakoś zabezpieczyć? Czy wg was to przesada ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 2 godziny temu, 90tomash napisał: Korzysta ktoś z was że szkła na aparat ??? W sensie żeby je jakoś zabezpieczyć? Czy wg was to przesada ? Używałem, ale ogólnie przestałem po wymianie na etui które osłania aparat. Jakość zdjęć delikatnie gorsza... ogólnie jak używasz telefonu bez etui lub masz to dołączone do zestawu to warto zainwestować w takie szkiełko - szybko się niszczą (w zestawie miałem 4) i w ciągu 3 miesięcy wszystkie się zużyły Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 A jakie masz etui ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 19 minut temu, 90tomash napisał: A jakie masz etui ? https://www.ceneo.pl/67894897 Spigen Rugged Armor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Ok dzieki. Ja zamówiłem sobie takie jak w opisach wcześniej z mikrofibra wewnątrz z chin. Czy ktoś ma wiedzę czy aparat tzn jego szkło jest też zabezpieczony czymś przed rysami?jakąś gorilla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Mam spigena etui i szukam szkła... Ktoś poleci coś z Polski ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 (edited) Jest ktoś kto używa tego neoglass od 3mk? Edited December 15, 2019 by 90tomash Link to comment Share on other sites More sharing options...
skynet Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 Witam, wczoraj założyłem (kupione w sklepie pancerni) Glas Tr Slim od Spigen które było polecane w tym wątku, zwłaszcza pod etui Spigen rugged armor które używam od roku i sprawuje się świetnie, telefon wciąż jak po rozpakowaniu. Wcześniej miałem szkło hybrydowe 3mk i chociaż trudno porównywać że szkłem hartowanym to jednak inna jakość. Spigen daje świetny poślizg, przejrzystość jest lepsza, łatwa aplikacja i nie podważa etui. Oczywiście że szkłem i etui telefon trochę już waży ale mnie to nie przeszkadza. Tak jak wspominaliście polecam zakładać na etui gdzie aparat nie wystaje i telefon leży stabilnie na płaskiej powierzchni. Dodam jeszcze że oczywiście powłoka oleofobowa nie niweluje odcisków palców w całości, to jednak jest wyraźna poprawa w stosunku do szkła hybrydowego. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Kupował ktoś ostatnio szkło z tych tanich na allegro może ktoś polecić jakieś sprawdzone? Zastanawiam się czy tanie szkiełko czy flexibleglass od 3mk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Dnia 18.12.2019 o 10:17, skynet napisał: Witam, wczoraj założyłem (kupione w sklepie pancerni) Glas Tr Slim od Spigen które było polecane w tym wątku, zwłaszcza pod etui Spigen rugged armor które używam od roku i sprawuje się świetnie, telefon wciąż jak po rozpakowaniu. Wcześniej miałem szkło hybrydowe 3mk i chociaż trudno porównywać że szkłem hartowanym to jednak inna jakość. Spigen daje świetny poślizg, przejrzystość jest lepsza, łatwa aplikacja i nie podważa etui. Oczywiście że szkłem i etui telefon trochę już waży ale mnie to nie przeszkadza. Tak jak wspominaliście polecam zakładać na etui gdzie aparat nie wystaje i telefon leży stabilnie na płaskiej powierzchni. Dodam jeszcze że oczywiście powłoka oleofobowa nie niweluje odcisków palców w całości, to jednak jest wyraźna poprawa w stosunku do szkła hybrydowego. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka W spigen ten aparat mógłby jednak być lepiej schowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Ja wokół aparartu przykleiłem cienką ramkę z 4 warstw izolacji elektrycznej i dzięki temu oryginalne etui z zestawu odstaje ponad aparat i lepiej go chroni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 2 godziny temu, kiltel napisał: Ja wokół aparartu przykleiłem cienką ramkę z 4 warstw izolacji elektrycznej i dzięki temu oryginalne etui z zestawu odstaje ponad aparat i lepiej go chroni. Ciekawy pomysł, masz może zdjęcie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 41 minut temu, 90tomash napisał: Ciekawy pomysł, masz może zdjęcie ? Wszystko zrobione tak na szybko oczywiscie można się do tego lepiej przyłożyć aby było estetyczniej oraz zachowana ciągłość izolacji dookoła obiektywów. Zamieszczam zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Dżizes ludzie, co Wy w kamieniołomach pracujecie? Albo w kopalni? I to z telefonem w ręku. To tylko komórka. Tego się używa,.więc to się brudzi, rysuje, etc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 Zakupiłem ostatnio etui za 6.49 zl na allegro w gratisie było dołączone szkło hartowane. O dziwo to szkło bardzo dobrze pasuje do mi8. Pokrywa tylko płaską część wyświetlacza i ma tylko wycięcie na głośnik. Czujnik zbliżeniowy mimo to działa prawidłowo. Myślę że za 6,49 zl za etui i szklo to naprawdę bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Ma ktoś namiary na szkło hartowane tylko na płaską część wyświetlacza i tylko z małym wycięciem na głośnik. Może być link także do aliexpress. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motonick Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Od miesiąca korzystam z polskiego produktu "Polski Banan", którego szkło hartowane pokrywa maksimum płaskiego ekranu w Mi8. Nie ma czarnej ramki co sprawia, że jego dopasowanie jest banalnie proste. Nareszcie znalazłem ochronę ekranu bez ramek, które dobrze się prezentuje. Ma 5 wycięć ale jak dla mnie nie stanowi to żadnego problemu, w połączeniu z przeźroczystym etui tej firmy fajnie to współgra i wygląda a dodatkowo jest bardzo tanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subcom Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 (edited) Kupiłem nie to co miałem - tzn kupiłem dwustronne aluminiowe + szklane etui do Mi8 zamiast do Redmi8 - to które mam chętnie odstąpię. Wygląda rewelacyjnie. magnesy super trzymają. Nówka w folii, której z oczywistych względów nie zdejmowałem. Kolor niebieski. https://pl.aliexpress.com/item/4000710154080.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fR5He3A Dałęm ponad 30 zł z przesyłką - oddam za 20 plus ewentualna przesyłka. kontakt 508484224 Piotr Edited April 22, 2020 by subcom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts