Jump to content

[Rom] Cyanogenmod 11 (Kitkat 4.4.4) Redmi 1S Build R26 [14/04/15]

eXclusive

Recommended Posts

Faktycznie przestal dzialac. Ja juz pobralem rc4 i zainstalowalem. wszystko działa jak wczesniej czyli super :)

wiem czemu zniknął sprawdź czy wideo nagrywa się bez problemu ponoć cały czas chce złapać ostrość i dla tego został rom zmięty.

Zgadza sie:p podczas nagrywania telefon szaleje z ostroscia 

a jak reszta śmiga? ja wczoraj przesiadłem się na miui 43 ale bateria nie trzyma tak dobrze jak na CM11 co prawda poprawili mnóstwo

i dziś jak biegałem z endomondo spotify i zadzwoniłą domnie żona prze vibera wszystko działało jak trzeba po skończonej rozmowie nic nie wyrzuciło. ale i tak płynność CM11 jest lepsza.

ja na razie wróciłem do miui 43. po testuję baterię na CM11 schodziła wolniej mniej więcej używam telefonu tak samo codziennie.

co na cm11 mnie denerwowało to ciche dzwonki. problem że lobię oby dwa romy bo każdy ma coś innego co mi się podoba.

Korzystam z aero2, więc nie wiele mogę się wypowiedzieć o stabilności SLOT 1, ale jak przez cały dziś dzień miałem tylko w nim SIM do dzwonienia, to banglało cały czas ok. Jestem zadowolony i ostatecznie zostaję przy CM.

Wczoraj zrobiłem MIUI 43 z 41 i miałem straszny drenaż baterii, nie wiem czym to było spowodowane, pewnie to moja wina ale i tak odpuściłem. Ostatecznie zostaję przy CM, im więcej grzebanin tym gorzej to wszystko potem chodzi :)

Temat z 1 postu uzupełniony o poprawioną R4.

ja wczoraj zainstalowałem jeszcze raz czysty 43 i powiem tyle wszystko chodzi lepiej niż chodziło rom jest już normalnie funkcjonalny

ale na CM bateria o niebo lepiej i jest dużo bardziej responsywny,

nie jest bez wad bo raz się zdarzyło że przy włączonym 3g whatapp śmigał ale strony internetowe się nie otwierały i przez vibera też mogłem dzwonić retart pomógł. takie małe błędy mnie nie ruszają bo na poprzednim xcover2 zaczynałem dzień od restartu i nieraz w trakcie też musiałem.

tak wiec zaraz test CM R4

Witam mam problem na R3

Telefon po podłączeiu do usb wariujej łączy się na 1 s i rozłącza i tak w kółko...

po zmienieniu trybu połączenia jako aparat jest ok..

trzeba w opcjach programistycznych wyłączyć DEBUGOWANIE usb i będzie banglać jak trzeba :)

Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Klikać na nr. kompilacji -> Wstecz ->  Opcje programistyczne -> Wyłączyć debugowanie USB.

kurde wszystko jest ok  wtym romie, no prawie wszystko bo glosnik dalej jest troche za cichy no i rozlacza mi co jakis czas dane na sim 1. w sumie jkaby to naprawili to juz wiecej od tego telefonu bym nie wymagal. jak by ktos znal hiszpanski moglby napisac otym problemach na oficjalnym forum tego romu:) wrocilbym do iui ale jednak ludzie pisza ze jes wolniejszy od cm11 a to mi sie tutaj najbardzij podoba wiec chyba d0piero wroce jak bedzie miui v6

Edited by igoor1983

trzeba w opcjach programistycznych wyłączyć DEBUGOWANIE usb i będzie banglać jak trzeba :)

Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Klikać na nr. kompilacji -> Wstecz ->  Opcje programistyczne -> Wyłączyć debugowanie USB.

Mówisz o debugowaniu

włącz interfejs adb

bo jesli tak to nie działa

A nie widze samego debugowania USB

Mówisz o debugowaniu

włącz interfejs adb

bo jesli tak to nie działa

A nie widze samego debugowania USB

Miałem taki problem na cm 11 i na parandroid i pomagało wyłączenie tego w opcjach programistycznych, może zrobiłeś wczesniej coś co w tym miesza.

qGqDjqc.png

edit:

Release - 5

• Fix flashlight issues
  • Fix usb issues (mtp & charge)
  • Enable Unmount SD card option

https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=Kra1o5&dl=Kra1o5/Xiaomi/armani/cm-11-20140930-UNOFFICIAL-armani.zip

Edited by eXclusive

Miałem taki problem na cm 11 i na parandroid i pomagało wyłączenie tego w opcjach programistycznych, może zrobiłeś wczesniej coś co w tym miesza.

qGqDjqc.png

edit:

Release - 5

• Fix flashlight issues
  • Fix usb issues (mtp & charge)
  • Enable Unmount SD card option

https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=Kra1o5&dl=Kra1o5/Xiaomi/armani/cm-11-20140930-UNOFFICIAL-armani.zip

Dzięki działą.

Potrzebny był jeszcze restart telefonu chodzi nie do końca wiem dlaczego.

Z tego co piszesz R5

naprawia ten błąd:

Fix usb issues (mtp & charge)

Ściągam dzisiejszą wersję, pobawię się.

CM znam z poprzedniego telefonu, więc nie powinno być zaskoczeń ;)

Powiedzcie mi tylko - jak z bateryjką? Lepiej gorzej w porównaniu z Miui? Bo na najnowszym Miui z baterią coś kiepsko (aż nie wierzyłem, że może być taka różnica).

@CrazyJapanese nie zaobserwowałem ani teraz ani wczesniej takiego problemu :)

Są to wciąż wczesne wersje systemu, pewnie kapkę przed V6 to się ustabilizuje, siedź na miui jak Ci nie przeszkadza :) Takie przeskakiwanie między systemami to głupota :P

-------

Testowo wrzucam ROM zaraz ParanoidAndroid, dam znać jak się sprawi w osobnym temacie. Podobno znacznie lepsza obłsuga dwóch sim.

Edited by eXclusive
  • Like 1

Wrzuciłem najnowszą wersję. Stary dobry CM :)

Bateria - faktycznie, długo trzyma. Wszystko chodzi bardzo płynnie. Co prawda - po przesiadce z CM na MIUI już się zdążyłem do kilku drobnostek MIUI przyzwyczaić i teraz będzie ich brakować, ale to już trudno.

Mam natomiast jedno pytanie i jeden problem:

1. Czy da się jakoś ponazywać karty SIM? Bo u mnie jest tylko "-1" i "-2". Pierdoła, ale może ktoś wie?

2. To dla mnie ważne: Nie jestem w stanie włączyć transmisji danych na SIM1 (play). Zaznaczone jest że jest włączona, zaznaczone że włączona w roamingu - i nic. Dodatkowo, w menu szybkich ustawień, albo jak ściągam pasek powiadomień to przy "-1" jest "brak usługi". Dzwonienie/SMSy działają. MMSy już nie (ale to pewnie właśnie kwestia transmisji danych). Ktoś się z tym spotkał?

Wersja systemu najnowsza (MK44.4-armani-201410011626-UNOFFICIAL).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...