paveu Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 2 godziny temu, Nezumi napisał: jest to wątek ogólny, zwrócenie w nim uwagi na ew. problem z bateriami jest jak najbardziej z tematyką tego wątku. No tak, łatwiej przebijać się przez 1500 postów niż sięgnąć do wątku tylko o tym... 2 godziny temu, Nezumi napisał: którzy nie mają ŻADNYCH problemów z baterią No właśnie na kilku forach ostatnio widać samo narzekanie na baterię, niezależnie od romu. Takich postów nie widać za to na forum MiuiPro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 Ostatnio usługi Google drenowaly baterie. Google mają coś tam poprawić. Sprawa nie tylko Xiaomi dotyczy. Nie tylko Xiaomi ma wpływ na działanie na baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 No właśnie, ostatnio. A problem z baterią tutaj występuje od kilku miesięcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 (edited) Nie wiem do końca, czy moje pytanie będzie w temacie wątku... Używam Nova Launcher, jednak chciałbym móc wyciągnąć na jej pulpit widget zegara z pogodą z MIUI. Niestety nie jest on widoczny i możliwy do wybrania w liście widgetów w czasie gdy jako domyślny launcher ustawiona jest Nova. Czy jest na to jakiś sposób? No i jaki motyw ma ten czadowy zegar ze screena nowego MIUI??? Edited September 27, 2019 by Carburator Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_hejzek Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 (edited) Witam mam aktualnie wersję androida jak na załączonym obrazku. Czy jak pobiorę nową wersję to zablokuje mi ona bootloader? Raczej nic się nie powinno spierniczyć? Xiaomi Mi 8 wersja cn Edited September 28, 2019 by dj_hejzek Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 Coś słaba aktywność na tym forum. Ja czekam na Mi 8. Kupiony z BG z Hiszpanii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Korzystam niespełna rok, natomiast bardzo udany model. Miałem wcześniej przez ponad 2 lata Mi5, którego też mega uwielbiałem. Mi8 bardzo stabilny, żadnych problemów, bateria trzyma nieźle i nie cyrkuje. Po przejściu na MIUI 11 wydaje mi się, że jest jeszcze płynniejszy. Notch totalnie mi nie przeszkadza. Aparat dla zwykłego 'fotografa' bardzo zadowalający, filmy tym bardziej. Będziesz bardzo zadowolony. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Znana jest data udostępnienia MIUI 11 oraz Androida Q? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Sam czekam, rzekomo miało być od 22 go, ale wiadomo, proces aktualizacji bywa mozolny. Trzeba być cierpliwym Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 19 godzin temu, daniel.wu napisał: Korzystam niespełna rok, natomiast bardzo udany model. Miałem wcześniej przez ponad 2 lata Mi5, którego też mega uwielbiałem. Mi8 bardzo stabilny, żadnych problemów, bateria trzyma nieźle i nie cyrkuje. Po przejściu na MIUI 11 wydaje mi się, że jest jeszcze płynniejszy. Notch totalnie mi nie przeszkadza. Aparat dla zwykłego 'fotografa' bardzo zadowalający, filmy tym bardziej. Będziesz bardzo zadowolony. Przesiadłem się z Note 4X więc różnica jest. Na razie same plusy, muszę tylko przywyknąć że dioda powiadomień ma jedną barwę . Aparat i ekran Extra. Pamięć UFS 2.1 kosmos w stosunku do Note'a. Jak robić lepsze foty gdy światła mniej ? I skąd wziąć GCam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shige Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 Wie ktoś może jak uruchomić Wifi Calling? Wydaje mi się, że ustawiłem tak jak trzeba a i tak w informacjach IMS pokazuje diasbled. Mam kartę w Orange Flex, więc teoretycznie wszystko powinno działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Fajnie działa odblokowanie twarzą . ciekawe że odblokuje też jak masz okulary przeciwsłoneczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Fajnie działa odblokowanie twarzą . ciekawe że odblokuje też jak masz okulary przeciwsłoneczne Mi 8 ma system podczerwieni który wspomaga odblokowywanie. Dzięki niemu bez problemu odblokowuje w okularach przeciwsłonecznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mathias Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Będę sprzedawał telefon, więc chciałbym wrzucić mu spowrotem globala i zablokować bootloader - aktualnie jestem na Xiaomi.eu 9.9.3. Z tego co rozumiem to po prostu: ściągam najnowszy fastboot rom, odpalam fastboota na telefonie, w MiFlashu zaznaczam tylko "clean all and lock" i flashuje, tak? Przy okazji, MiFlash20181115 się nada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 11 godzin temu, pkonrad napisał: 12 godzin temu, 90tomash napisał: Fajnie działa odblokowanie twarzą . ciekawe że odblokuje też jak masz okulary przeciwsłoneczne Mi 8 ma system podczerwieni który wspomaga odblokowywanie. Dzięki niemu bez problemu odblokowuje w okularach przeciwsłonecznych. Aaaaa czyli to nie jest żadne Bug.... Dobre to Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Aaaaa czyli to nie jest żadne Bug.... Dobre to Załóż okulary, zamknij oczy i zobaczysz że nie odblokuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej89 Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 MIUI 11 już do pobrania! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Dzięki za info, leci update. Dodam również, że moje konto było zarejestrowane w programie Mi Pilot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badus Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Witam wszystkich. Przeglądam forum od jakiegoś czasu, ale to mój pierwszy post. Mam prośbę o wrzucenie linku do aktualizacji, bo u mnie nie jest dostępny Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Wrzucenie linka nic nie da. Aktualizacja jest dostępna dla osób zarejestrowanych w programie Mi Pilot. Z pliku tez nie zainstalujesz, no chyba ze przez TWRP. https://bigota.d.miui.com/V11.0.6.0.PEAMIXM/miui_MI8Global_V11.0.6.0.PEAMIXM_45261e66d2_9.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
badus Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Dzięki za objaśnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Link masz, pobierz i spróbuj wrzucić przez systemowy updater. Na 95% nie pójdzie, ale spróbować nie zaszkodzi. Przez TWRP zainstalujesz bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 (edited) Ktoś mi poda linka, gdzie się zarejestrować (nawet na przyszłość) by otrzymać aktualizację Ok, znalazłem sam daje link dla reszty Rejestracja dla Beta Global Stable Edited November 2, 2019 by miNoxPL edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
kielson Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 2 godziny temu, miNoxPL napisał: Ktoś mi poda linka, gdzie się zarejestrować (nawet na przyszłość) by otrzymać aktualizację Ok, znalazłem sam daje link dla reszty Rejestracja dla Beta Global Stable Długo trzeba czekać na rozpatrzenie wniosku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Długo trzeba czekać na rozpatrzenie wniosku? Złożyłem dzisiaj, dostanę odpowiedź dam znać. Jak czytałem czasami szybciej czasami dłużej. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Nie dostaniesz odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Nie dostaniesz odpowiedzi. To jak się zwiedziec czy już mogę? Paczkę na tel niby mam ale ciągle że nie mam dostępu do kanału beta. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Po prostu pojawi się aktualizacja OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej89 Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Strasznie słabo z baterią u mnie po aktualizacji. Około 2h SOT mniej niż przed aktualizacją przy takim samym korzystaniu. Bateria ucieka w oczach, znów strach wyjść z domu bez ładowarki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 1 godzinę temu, andrzej89 napisał: Strasznie słabo z baterią u mnie po aktualizacji. Około 2h SOT mniej niż przed aktualizacją przy takim samym korzystaniu. Bateria ucieka w oczach, znów strach wyjść z domu bez ładowarki! OK, ale na której dokładnie wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 A ile masz wersji softu z MIUI 11 dla Mi 8 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 12 minut temu, pkonrad napisał: A ile masz wersji softu z MIUI 11 dla Mi 8 ? Nie napisał, że chodzi o "11" Link to comment Share on other sites More sharing options...
miNoxPL Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Rozmowa o 11 była więc to raczej moim skromnym zdaniem Logiczne iż chodzi o 11 Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Potwierdzam. Na 11 bateria bardzo szybko się rozładowuje, nawet wtedy, gdy bardzo oszczędnie korzystam z LTE (głównie WiFi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Sprawdźcie jakie aplikację macie dodane do Autostartu. Ja po aktualizacji miałem dodane praktycznie wszystko. Może to jest przyczyną drenażu baterii. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts