dzx89 Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 A tym z global romem nie zapłace telefonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 Zapłacisz o ile będzie miał zablokowany bootloader. A jeśli to będzie chińska wersja z zainstalowanym Globalem to na bank będzie odblokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted April 19, 2019 Share Posted April 19, 2019 W Tmobile VoLTE działa.A o WoWifi cos wiesz? Masz abonament czy na kartę? Bo gdzieś czytalem ze tylko w abonamencie działa VoLte jeżeli chodzi o T-mobile, ale pewności nie mam. Ja jestem w Orange i wychodzi na to ze nie obsługują tego modelu. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Uruchomiłem usługę w telefonie kodem oraz na infolinii i niby działa VoLte bo ikonka się wyświetla ale tak naprawdę udało mi się połączyć tylko z 2 numerami (nju mobile i play) a reszta zostaje odrzucona z komunikatem nie ma takiego numeru. Ktoś coś wie na ten temat? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioloqq Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Aktualnie telefon chodzi mi na xiaomi.eu 10.0.11.0 zeby przejsc na najnowsze miui polska trzeba zrobic full reset telefonu , wystarczy tylko ta opcja czy tez potrzeba zaktualizowac TWPR ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 12 godzin temu, karolgt1 napisał: Uruchomiłem usługę w telefonie kodem oraz na infolinii i niby działa VoLte bo ikonka się wyświetla ale tak naprawdę udało mi się połączyć tylko z 2 numerami (nju mobile i play) a reszta zostaje odrzucona z komunikatem nie ma takiego numeru. Ktoś coś wie na ten temat? Niepokojące. Czy do Ciebie można się dodzwonić? Czy SMS-y wychodzą i przychodzą? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Nie niepokojące, ale normalne. Dodzwonić da się zawsze normalnie, jednak przy dzwonieniu często wywala taki błąd. Jest to właśnie związane z brakiem wsparcia dla modelu telefonu od operatora. Dopóki nie uruchomią usługi dla wszystkich, dopóty tak będzie. Nic z tym nie zrobimy, "problem" występuje na wszystkich modelach niewspieranych przez operatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 9 godzin temu, paveu napisał: Nie niepokojące, ale normalne. Dodzwonić da się zawsze normalnie, jednak przy dzwonieniu często wywala taki błąd. Z tego co napisał @karolgt1 zrozumiałem, że dodzwonić się często nie da, a nie - jak piszesz - że zawsze da i tylko jest info o błędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Dodzwonić do nas tak. Ty będziesz miał problem z dodzwonieniem się gdzieś. Źle to ująłem w poście wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Dokładnie tak. Te numery do których nie mogę zadzwonić do mnie normalnie dzwonią, sms również mogę wysyłać i odbierać poprawnie. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
scoobymk Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Jest jakaś opcja powrotu z 9.4.18 global beta np. na 9.3.7 global beta ? Bootloader zablokowany. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 1 minutę temu, scoobymk napisał: Jest jakaś opcja powrotu z 9.4.18 global beta np. na 9.3.7 global beta ? Bootloader zablokowany. A co skopali w 9.4.18? Link to comment Share on other sites More sharing options...
scoobymk Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Coś mi nie pasi w jakości zdjęć. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Czy macie jakieś doświadczenia z tymi dwiema opcjami w ustawieniach beterii? Czy coś dają, czy raczej szkodzą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 @latet Mam te dwie funkcje włączone odkąd mam MI 8 i nie widzę jakiś tego negatywnych skutków. Z moim użytkowaniem, ta bateria radzi sobie rewelacyjnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 (edited) 1 godzinę temu, Findfox napisał: @latet Mam te dwie funkcje włączone odkąd mam MI 8 i nie widzę jakiś tego negatywnych skutków. Z moim użytkowaniem, ta bateria radzi sobie rewelacyjnie. Jeśli masz je stale włączone, od początku, to nie masz porównania, by dostrzec ew. negatywne skutki Ja miałem od tygodni włączony tylko "Tryb nieinteraktywny". Adaptacyjny miałem i mam OFF. Tryb nieinteraktywny wyłączyłem parę dni temu. Wydaje mi się, ale z mocnym naciskiem na "wydaje", że to sprawiło, że jest nieco mniejsze zużycie w nocy, gdy nie dotykam telefonu. Wklejam screena z AcuBattery zrobionego tuż przed wyłączeniem tej opcji. Podzielcie się analogicznymi screenami, jeśli używacie tej apki. Jestem mile zaskoczony, że mam SOT ponad 11 godzin. Na Mi5 max co mi ta apka wykrywała to ok. 3 godzin SOT. Za to czas na wyłączonym ekranie na Mi8 jest wyraźnie krótszy niż miałem na Mi5. Edited April 22, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 (edited) @latet To chyba raczej w głównej mierze będzie od tego kto jak używa telefonu. Ja naprzykład codziennie ładuje, bo używam trochę GPS, to wymagająca gierka, nie korzystam wgl z Wi-Fi, tylko internet z tela. Poza tym ty chyba masz globala, bo u mnie to inaczej się nazywają te opcje co przedstawiłeś, a do tego mam ich więcej, bo jeden zwie się w kieszeni, a drugi tryb uśpienia. Ale tak z 6 godzin włączonego ekranu jestem w stanie wycisnąć z tej baterii. U Ciebie ta aplikacja podaje 11 godzin włączonego ekranu, to raczej nie możliwe. Edited April 24, 2019 by Findfox Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Ta aplikacja ma małe przełożenie na rzeczywistość. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że żadne. W ponad 2 letnim Redmi 3 pojemność baterii wg niej to było 4500 mAh. Bateria jaka w nim siedzi to 4000mAh. Czyli jakby nie patrzeć to powiększyła się o 1/8. Fizycznie. Takie coś jest przecież całkowicie niemożliwe. Ja bym się nią wcale nie sugerował, traktował jako ciekawostkę z dużym przymrużeniem oka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommino6 Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Panowie będę resetował swój telefon do dalszej odsprzedaży. Czy mam to wykonać z kartami sim umieszczonymi w telefonie czy po wyjęciu kart sim. Rozumiem również ,że mam wylogować się z konta Xiaomi oraz Google? Dziękuje z góry za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 @dommino6 1. Odepnij urządzenie z konta 2. Wyloguj się z konta na telefonie 3. Przywróć do fabrycznych 4. Odpal i zobacz czy telefon prosi o konto nowe, czy aktualne, jeżeli o nowe to wszystko ok, jeżeli o oryginalne, to musisz kroki czasami powtórzyć, serwer potrzebuje chwili, aby załapać, że telefon został odłączony. 5. Karty SIM nie powinny mieć znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommino6 Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 (edited) 22 minuty temu, Nezumi napisał: @dommino6 1. Odepnij urządzenie z konta 2. Wyloguj się z konta na telefonie 3. Przywróć do fabrycznych 4. Odpal i zobacz czy telefon prosi o konto nowe, czy aktualne, jeżeli o nowe to wszystko ok, jeżeli o oryginalne, to musisz kroki czasami powtórzyć, serwer potrzebuje chwili, aby załapać, że telefon został odłączony. 5. Karty SIM nie powinny mieć znaczenia. Dziękuje kolego. Odepnij urządzenie czyli wyloguj z Xiaomi tak ,o to chodzi? A z konta Xiaomi mam najpierw wylogować się w telefonie czy w pierwszej kolejności w MiCloud usunąć urządzenie poprzez laptopa. Edited April 24, 2019 by dommino6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 39 minut temu, dommino6 napisał: Odepnij urządzenie czyli wyloguj z Xiaomi tak ,o to chodzi? Nie. Zaloguj się na i.mi.com następnie wejdź w zakładkę "Devices" i usuń dane urządzenie, dopiero po tym wyloguj się na telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommino6 Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 56 minut temu, Nezumi napisał: Nie. Zaloguj się na i.mi.com następnie wejdź w zakładkę "Devices" i usuń dane urządzenie, dopiero po tym wyloguj się na telefonie. OK tak zrobię chociaż zerknij tu piszę gość ,że odwrotnie https://forum.android.com.pl/topic/348821-rozwiązany-jak-usunąć-konto-xiaomi/page/2/ #12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieniek123 Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 (edited) Cześć Dopiero dzisiaj stałem się użytkownikiem Mi8, wszystko elegancko śmiga, ustawiłem sobie powiadomienia pod zegarem koło notcha i inne takie rzeczy i tylko jedna rzecz mnie denerwuje. Otóż dużo korzystam z telefonu w nocy i dla zdrowia oczu chciałbym ustawić sobie czarne menu, belke, dialer, wiadomości itp (tak jak w huaweiach na emui), mam obecnie miui 10.2.3.0 (PEAMIXM) i w opcjach programistycznych znalazłem coś takiego jak tryb nocny (zrobiłem zawsze włączony ale raczej nic to nie zmieniło), chodzi i o efekt taki jak w inwersji kolorów ale tylko dla ustawień belki i innych czyli tzw dark mode. Czytałem, że można zainstalować motywy jednak mój telefon nie posiada aplikacji motywy/themes. Edited April 24, 2019 by Vieniek123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszekbb Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Zmień region na np. indie wtedy będziesz mógł pobrać motywy i wyszukaj stock [ Black mode ]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommino6 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Panowie, która ładowarka będzie lepsza do mi8. Oryginalnie przyszła ta mniejsza, ale mam też większą od mi6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Ta u góry to szybka ładowarka Quick Charge 3.0 którą naładujesz Mi 8 w ok 1.20 h. Ta niżej to standardowa ładowarka 5V 2A która naladuje Mi 8 w ok 2h. Jak nie potrzebujesz szybkiego ładowania to używał bym tą wolnienszą. Zawsze to mniej bateria będzie dostawać po d*pie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Ciekawa sprawa, bo Mi8 w zestawie ma ładowarkę QC3.0, czyli taką jak na górze. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Zmień region na np. indie wtedy będziesz mógł pobrać motywy i wyszukaj stock [ Black mode ].Czy zmiana regionu niesie se sobą jakieś negatywne skutki? W sensie zmieniłem region i oprócz tego ze odblokowalo mi się dużo rzeczy których wcześniej nie widziałem to wszystko jest ok. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszekbb Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Teraz siedzę na xiaomi.eu ale z tego co pamiętam to raczej nie, zawsze możesz pobrać motyw i ustawić motyw a później zmienić region na Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 34 minuty temu, paveu napisał: Ciekawa sprawa, bo Mi8 w zestawie ma ładowarkę QC3.0, czyli taką jak na górze. Tak, to nie jest oryginalna ładowarka do Mi 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 14 godzin temu, dommino6 napisał: tu piszę gość ,że odwrotnie Bo tutja piszą o USUWANIU konta, a nie odpinaniu urządzenia od konta . Jeżeli usuniesz konto, a się nie wylogujesz, to fon potem chce na siłę się zalogować do nieistniejącego konta. Sposób który podałem działa u mnie na każdym fonie. Najpierw odpinasz od konta na stronie, potem wylogowujesz na fonie i robisz wipe, sprawdzasz, jak serwer załapał to wszystko powinno iść bez problemu, jak nie zareagował, to próby czasem trzeba ponowić. Serwer w chinach, więc nie działa w 0.5sek. 1 godzinę temu, dommino6 napisał: Oryginalnie przyszła ta mniejsza, ale mam też większą od mi6? Mi8 przychodzi z tą większą . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommino6 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Dziękuje wszystkim za pomoc Mi6 przygotowana do sprzedaży,aż mi jej szkoda swietny model. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dommino6 Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Panowie kolejny problem,nie mam już siły próbowałem paru rzeczy w/g poradnika google ,ale nic z tego,pomocy. SklepPlay - czekam na pobieranie. Co z tym poradzić? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Ubić aplikację, wyczyścić pamięć podręczną aplikacji Sklep Play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts