peseq Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 Też to mam. Nie wymyślajcie, że to wina map, bo to nie ich wina. Na poprzednim OnePlus 6 tego nie było. Też mi pokazuje czasami, że jadę serwisową obok.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu TapatalkaZaraz sprawdzę u siebie jeszcze raz. Jadę akurat z Wurzburga do Bielefelda w Niemczech. Później napisze, czy był problemWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalezi Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 Zaraz sprawdzę u siebie jeszcze raz. Jadę akurat z Wurzburga do Bielefelda w Niemczech. Później napisze, czy był problemWysłane z mojego MI 8 przy użyciu TapatalkaMam rodzinę koło Bielefeld, często tam bywałem. Pozdro Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 20 godzin temu, zalezi napisał: Mam rodzinę koło Bielefeld, często tam bywałem. Pozdro Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Jaki świat mały:) Co do GPS. Jechałem 300km. Ani razu nie pogubiła się mapa Google. W miastach również działa idealnie. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalezi Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 No cóż, poprobuje i porównam z Yanosikiem Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 (edited) Dziś pojechałem z najnowszą wersją Google map i o dziwo, dobrze było. Trasa 750km. Równolegle działał yanosik, na którym było zawsze ok. Sam w to nie wierzę, ale chyba poprawili. Wersja to 10.10.0 z 11 lutego. Edited February 14, 2019 by sp4ubw Dodana wersja Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Czy te opcję poprawiają jakość dźwięku (muzyki) przez BT? - dostępne w opcjach programistycznych.Zmieniłem na wyższe wartości i tak jakby lepiej (efekt placebo?)Jednak po restarcie urządzenia wracają one do standardowych ustawień.Ktoś może bardziej ogarnia po co to:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Też mi wraca wszystko do stanu pierwotnego. Kodek i tak jest zależny od podłączonego urządzenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Też mi wraca wszystko do stanu pierwotnego. Kodek i tak jest zależny od podłączonego urządzenia.No właśnie zauważyłem, że wszystkie ustawienia można zmienić w trakcie, ale wystarczy wrócić i wejść ponownie w opcje i wracają ustawienia. To chyba tylko info jest.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Zainstaluj PowerAmp, on ma w opcjach wymuszenie kodeku, MIUI nie umie tym zarządzać. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Zainstaluj PowerAmp, on ma w opcjach wymuszenie kodeku, MIUI nie umie tym zarządzać.A daje coś dla Bluetooth? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 1 minutę temu, peseq napisał: 5 godzin temu, galakty napisał: Zainstaluj PowerAmp, on ma w opcjach wymuszenie kodeku, MIUI nie umie tym zarządzać. A daje coś dla Bluetooth? Nie testowałem ale powinien, jest w opcjach wyjście na BT. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
instaluke Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Witam. Mam pytanie odnośnie motywów w telefonie na mi 8 wersja global. Czy jest jakaś strona do pobrania czy coś? Bo jak zmieniam region by mieć aplikacje to ciągle jest ze nie działa z moją wersja łatki. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Bo musisz pobierać motywy zrobione pod MIUI10, a w apce masz również motywy pod stare MIUI9... Link to comment Share on other sites More sharing options...
instaluke Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 6 godzin temu, Nezumi napisał: Bo musisz pobierać motywy zrobione pod MIUI10, a w apce masz również motywy pod stare MIUI9... Rozumiem. Ale czy jest jakaś strona co można ściągnąć a potem wgrać na fon? Czy tylko z poziomu aplikacji szukanie zostaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 31 minut temu, instaluke napisał: Ale czy jest jakaś strona Oczywiście, jest: http://zhuti.xiaomi.com/ Polecam używać translatora, bo strona po mandaryńsku . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Dzisiaj w Sklepie Play pojawił się Netflix na Mi 8 z odblokowanym bootloader i wgranym MIUI Global. Do tej pory nie było i trzeba było instalować apkę z pliku APK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Mam pytanko. Zauważyłem że jak przychodzi jakieś powiadomienie np: ( z mesengera to wtedy na nieniesko) krawędzie boczne zapalają na niebiesko, albo raczej (inaczej) rozbłyskują. I teraz pytanie da się tym jakoś sterować bądź wyłączyć? A może to jakiś bug. ROM najnowszy xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 @Findfox o, to ciekawe. Masz włączone AOD? Mógłbyś czymś nagrać jak to błyskanie wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 (edited) @paveu Nie mam włączonego AOD. To tylko raz błyska na zgaszonym ekranie wtedy kiedy jakieś powiadomienie przychodzi jakie kolwiek np: jak zmienia się muzyka w spotifu. Mam nadzieję że to nie tylko u mnie ta :-). Ale powiem że nawet ładnie to wygląda, jak krawędzie boczne się zapalają. Spróbuję zdjęcie zrobić jak mi się uda bo to krótko trwa. Edit: Dodane zdjęcie np z mesengera na niebiesko. Edited February 26, 2019 by Findfox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Tip: Ustaw jasność na sztywno powyżej 30% lub zainstaluj apkę "OLED Saver". Ten problem zacznie się pogłębiać, jeżeli nie zareagujesz i może się skończyć wymianą ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 @Nezumi Ale jak mam nawet tak jasność ustawioną powyżej 30% to występuje nadal takie coś. AOD nigdy nie korzystałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Przed chwilą, Findfox napisał: AOD nigdy nie korzystałem. Nie musiałeś... Od listopadowej(?) aktu stabilnej coś się skopało i Mi8/SE/Pro/EE losowo błyskają ekranem przy wybudzeniu. Teraz masz trochę, za jakiś czas samo zniknie lub pogorszy się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Przed chwilą, Nezumi napisał: przy wybudzeniu Tutaj wybudzenia przecież nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Przed chwilą, paveu napisał: Tutaj wybudzenia przecież nie ma. Zmiana piosenki na spotify = wybudzenie ekranu, niektóre powiadomienia (np mess, mail) wybudzają także ekran... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 To ciekawe, bo u mnie się nic nie wybudza, jeśli sam na to nie zezwolę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 Tak samo u mnie, nigdy żadne powiadomienie nie wybudza u mnie ekranu i nie ma żadnego błędu w tym ustawieniu, działa jak powinno. Podświetlanie boków to przecież zwyczajne powiadomienie i taki ficzer został dodany w którymś tam sofcie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 @Nezumi OLED saver nie pomaga niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 4 minuty temu, sp4ubw napisał: taki ficzer został dodany w którymś tam sofcie. Numerek poproszę to sobie sprawdzę, bo u mnie wybudza ekran całkowicie praktycznie każde powiadomienie, a aktu mam najnowszą . Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 1 minutę temu, Nezumi napisał: wybudza ekran całkowicie praktycznie każde powiadomienie Ustawienia, ekran i blokady, włącz ekran przy powiadomieniach. Odznacz to sobie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 @Nezumi śledzę każdy wpis o nowym sofcie, ale zabij, nie pamiętam od którego to dodali. Wyłącz podświetlanie ekranu przez powiadomienia na ekranie blokady. Działa prawidłowo ta funkcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 @pavel No i po włączeniu tego krawędzie się nie podświetlają, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 16 minut temu, sp4ubw napisał: Wyłącz podświetlanie ekranu przez powiadomienia na ekranie blokady. Gdzie to znaleźć? Jaki masz soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 @paveu przecież sam to napisałeś. Ustawienia>>Ekran blokady i odcisk palca>>Włącz ekran przy powiadomieniach i tę opcję wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 20 minut temu, sp4ubw napisał: Wyłącz podświetlanie ekranu Tia. Wyłączyłem. Powiadomienia nagle utraciły dźwięk i dioda się przestała zapalać . MIUI mnie zaskakuje na każdym kroku, nawet po 5latach obcowania z nim xD 17 minut temu, Findfox napisał: po włączeniu tego po wyłączeniu opcji wskazanej przez @paveu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted February 26, 2019 Share Posted February 26, 2019 @Nezumi Tak jak napisał @pavel (oj chyba wcześniej pomyliłem nick, sorki) Ustawienia>>Ekran blokady i odcisk palca>>Włącz ekran przy powiadomieniach. Teraz tel nie podświetla krawędzi, a zapala ekran i wszystko działa normalnie. Może.... ta funkcja powinna się nazywać podświetlenie krawędzi bocznych czy coś takiego, a nie włącz ekran przy powiadomieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts