Jump to content

Mi 8 - dyskusja ogólna

Volv3r

Recommended Posts

Też to mam. Nie wymyślajcie, że to wina map, bo to nie ich wina. Na poprzednim OnePlus 6 tego nie było. Też mi pokazuje czasami, że jadę serwisową obok.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Zaraz sprawdzę u siebie jeszcze raz. Jadę akurat z Wurzburga do Bielefelda w Niemczech. Później napisze, czy był problem

Zaraz sprawdzę u siebie jeszcze raz. Jadę akurat z Wurzburga do Bielefelda w Niemczech. Później napisze, czy był problem

Mam rodzinę koło Bielefeld, często tam bywałem. Pozdro :)

• Like 1

20 godzin temu, zalezi napisał:
Mam rodzinę koło Bielefeld, często tam bywałem. Pozdro default_smile.png

Jaki świat mały:)
Co do GPS. Jechałem 300km. Ani razu nie pogubiła się mapa Google. W miastach również działa idealnie.

• Like 1

Dziś pojechałem z najnowszą wersją Google map i o dziwo, dobrze było. Trasa 750km. Równolegle działał yanosik, na którym było zawsze ok. 

Sam w to nie wierzę, ale chyba poprawili.  Wersja to 10.10.0 z 11 lutego.

Edited by sp4ubw
Dodana wersja

Czy te opcję poprawiają jakość dźwięku (muzyki) przez BT? - dostępne w opcjach programistycznych.

Zmieniłem na wyższe wartości i tak jakby lepiej (efekt placebo?)

opbt.png

Jednak po restarcie urządzenia wracają one do standardowych ustawień.

Ktoś może bardziej ogarnia po co to:D

Też mi wraca wszystko do stanu pierwotnego. Kodek i tak jest zależny od podłączonego urządzenia.
No właśnie zauważyłem, że wszystkie ustawienia można zmienić w trakcie, ale wystarczy wrócić i wejść ponownie w opcje i wracają ustawienia. To chyba tylko info jest..

6 godzin temu, Nezumi napisał:

Bo musisz pobierać motywy zrobione pod MIUI10, a w apce masz również motywy pod stare MIUI9...

Rozumiem. Ale czy jest jakaś strona co można ściągnąć a potem wgrać na fon? Czy tylko z poziomu aplikacji szukanie zostaje? 

Mam pytanko. Zauważyłem że jak przychodzi jakieś powiadomienie np: ( z mesengera to wtedy na nieniesko) krawędzie boczne zapalają na niebiesko, albo raczej (inaczej) rozbłyskują. I teraz pytanie da się tym jakoś sterować bądź wyłączyć? A może to jakiś bug. ROM najnowszy xiaomi.eu 

@paveu Nie mam włączonego AOD. To tylko raz błyska na zgaszonym ekranie wtedy kiedy jakieś powiadomienie przychodzi jakie kolwiek np: jak zmienia się muzyka w spotifu. Mam nadzieję że to nie tylko u mnie ta :-). Ale powiem że nawet ładnie to wygląda, jak krawędzie boczne się zapalają. Spróbuję zdjęcie zrobić jak mi się uda bo to krótko trwa.

Edit: Dodane zdjęcie np z mesengera na niebiesko.

IMG_20190226_214229.jpg

Edited by Findfox

Przed chwilą, Findfox napisał:

AOD nigdy nie korzystałem.

Nie musiałeś...  Od listopadowej(?) aktu stabilnej  coś się skopało i Mi8/SE/Pro/EE losowo błyskają ekranem przy wybudzeniu. Teraz masz trochę, za jakiś czas samo zniknie lub pogorszy się.

Tak samo u mnie, nigdy żadne powiadomienie nie wybudza u mnie ekranu i nie ma żadnego błędu w tym ustawieniu, działa jak powinno. Podświetlanie boków to przecież zwyczajne powiadomienie i taki ficzer został dodany w którymś tam sofcie.

• Thanks 1

20 minut temu, sp4ubw napisał:

Wyłącz podświetlanie ekranu

Tia. Wyłączyłem. Powiadomienia nagle utraciły dźwięk i dioda się przestała zapalać :D. MIUI mnie zaskakuje na każdym kroku, nawet po 5latach obcowania z nim xD

17 minut temu, Findfox napisał:

po włączeniu tego

po wyłączeniu opcji wskazanej przez @paveu ?

@Nezumi Tak jak napisał @pavel (oj chyba wcześniej pomyliłem nick, sorki)  Ustawienia>>Ekran blokady i odcisk palca>>Włącz ekran przy powiadomieniach.

Teraz tel nie podświetla krawędzi, a zapala ekran i wszystko działa normalnie. Może.... ta funkcja powinna się nazywać podświetlenie krawędzi bocznych czy coś takiego, a nie włącz ekran przy powiadomieniach.