Miodeczek Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 18 godzin temu, Majster90 napisał: Mi8 i w aplikacji Outlook... Jak ta aplikacja dokładnie się nazywa? Też mam Mi8 i MIUI Global 10.2.2.0 to specjalnie zainstaluje i sprawdzę u siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Dalej? Coś chyba przespałem, a telefon mam od sierpnia . Nigdy mi baterii nie drenowało...Przesiadłem się z rn5-uznanego długodystansowca. Przy tym samym użytkowaniu rn5 trzymał 7h SoT po LTE/10h SoT po wifi. Mi8 trzyma mi 6h SoT po LTE/8po wifi. 15% mniejsza bateria, a wydajność ponad 2x taka. W życiu bym się nie spodziewał Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 2 godziny temu, tpawel napisał: ponad 2x taka. W sensie, że wydajności po Mi8, czy po RN5? Bo nie wiem jak mam na to odpowiedzieć. Widzę 15% różnicy w pojemności baterii i ok 15% w SoT, więc chyba wszystko się zgadza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 SoT do pojemności zgadza się akurat. Ale Mi8 jest sporo wydajniejsze i to mnie dziwi że nie ma z tego tytułu żadnych strat. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 (edited) @tpawel 10nm vs 14nm? Z drugiej strony co ma wydajność procesora do zużycia baterii przy odpalaniu i przetwarzaniu tych samych danych. Liczy się zarządzanie i widać w mi 8 jest dobrze skalkulowane. Edited February 2, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpieg15 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Pytanie, wie ktoś może jak włączyć VoLTE na Mi8 w Play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 1 godzinę temu, szpieg15 napisał: VoLTE na Mi8 Nijak. Możesz jedynie wyłączyć systemowe sprawdzanie, czy operator VoLTE obsługuje, co nie zmienia faktu, że telefon i tak się z VoLTE raczej łączyć nie będzie, bo Play nie wspiera niczego prócz kilku modeli z listy. Play niby pracuje nad tym, aby dostęp miał każdy, a komuś się nawet udało uzyskać VoLTE na Play na Mi8, ale no... 1 przypadek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster90 Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Dnia 2.02.2019 o 16:07, Miodeczek napisał: Jak ta aplikacja dokładnie się nazywa? Też mam Mi8 i MIUI Global 10.2.2.0 to specjalnie zainstaluje i sprawdzę u siebie. Oficjalna aplikacja Microsoft Outlook. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej89 Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Cześć! Mam takie pytanie, czy to normalne, że "Sygnał Sieci" pożera procentowo mniej więcej tyle samo baterii co ekran? U mnie wygląda to tak jak na załączonym screenie. Czas ekranu średnio 4 - 4,5 godziny wychodzi. Jak przeglądałem fora i wątki to niektórym zdarza się osiągać dużo lepsze wyniki. Telefon korzysta przez 90% czasu z WIFI, dane komórkowe są w ogóle wyłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Słaby zasięg i cała tajemnica rozwiązana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 Dwie karty SIM też mają wpływ na większe zużycie baterii. Przełącz na 2g/3g jak nie używasz danych mobilnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kielson Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 (edited) Ja wyłączyłem podwójny GPS, no i bateria zauważalnie dłużej trzyma. Jeśli już mam taką potrzebę, to z powrotem włączam. Edited February 11, 2019 by kielson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster90 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Jak wyłączyć podwójny GPS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Tak samo jak pojedynczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster90 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 A nie da się przejść w tryb pojedynczy ? U mnie ostatnio coś nawigacja wariuje i myślałem że to przez to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Nie da się. Co to znaczy, że wariuje? Masz na myśli, że w Google Maps gubi trasę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster90 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Tak gubi. Jadę autostradą a ten myśli że jadę serwisówką i każe skręcać. Wcześniej miałem Redmi 5 plus i nic takiego się nie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 To jest problem Map, nie GPSa w telefonie. Zainstaluj betę albo starszą wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Na becie jest to samo. Zmieniłem nawet egzemplarz, a potem model i tez to samo. Tak kiepsko współpracuje ten GPS z mapami Google, niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster90 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Już myślałem, że to tylko u mnie i się martwiłem, że coś z telefonem nie tak. A to kwestia map. Zostaje tylko czekać na jakąś aktualizację w przyszłości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Ja jestem kierowcą. Powiem, że nie miałem problemów. Często pokonuje trasy +700km i testowałem telefon, chociaż do tego mam inną navi. Jednak chciałem stestowac, więc pobrałem IGO Navigation i powiem Wam, że działa idealnie. Na Google Maps także testowałem. Nawet w Alpach działa idealnie. Lepiej jak urządzenie na którym jeżdżę standardowo.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 3 godziny temu, sp4ubw napisał: Na becie jest to samo Używam bety map google, żadnych problemów. Problem był na 1-2 aktu u jakiegoś % osób w samych mapach Google, coś skopali, aktualnie problemu brak na becie, nie wie czy już naprawili na stabilnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 U Ciebie działa, u mnie nie działa. Do tego nie działa na trzecim telefonie z dual GPS, więc coś jest na rzeczy. Chyba, ze wszystkie trzy mają uszkodzony GPS co byłoby dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petla7 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Raz użyłem tylko GPS na mapach Google i na całej trasie S8 gubił drogę jakbym jechał dojazdówką. Momentami irytujące... W teorii przypuszczam, że to to wina złej kalibracji gps i pozycji spoczynku Mi8 w samochodzie Wysłane z mojego MI 8 ~MIUI 10.2 GLOBAL stable, pie 9~przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalezi Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Tak gubi. Jadę autostradą a ten myśli że jadę serwisówką i każe skręcać. Wcześniej miałem Redmi 5 plus i nic takiego się nie działo.Też to mam. Nie wymyślajcie, że to wina map, bo to nie ich wina. Na poprzednim OnePlus 6 tego nie było. Też mi pokazuje czasami, że jadę serwisową obok.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 2 godziny temu, zalezi napisał: Nie wymyślajcie, że to wina map Wobec tego bardzo dziwne jest, że problem występuje tylko na kilku wersjach Map Google, a z innymi aplikacjami nic się nie dzieje. Masz na to jakieś logiczne wytłumaczenie inne niż to, że problem jest w Mapach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 2 godziny temu, zalezi napisał: bo to nie ich wina Serio mi brakuje tutaj emotki tzw. "facepalm"... Kilka stron wcześniej dosłownie masz potwierdzenie tego, że winne są mapy google. Problem występuje tylko i wyłącznie na tej apce, co więcej, dotyczy jakiegoś %, nie wszystkich, a cofnięcie wersji apki rozwiązuje problem... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalezi Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Kolega jeździ tą samą trasą, też najnowsze Mapy Google i nie ma problemu. Spróbujcie pójdziesz na wielopasmowej drodze, gdzie tuż obok biegnie ta sama serwisowka/dojazdowka.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 @zalezi nie trzeba próbować, będzie tragedia. Tak to - niestety - działa. Zmień nawigację na inną i problem praktycznie zniknie. Ewentualnie można zmienić na MI8 SE, tam też będzie dobrze. Xiaomi nie lubi Google, a Google nie lubi Xiaomi ostatnimi czasy i robią sobie takie rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Aż muszę sam niedługo sprawdzić, bo miałem trasę w listopadzie jakieś 300 km i nic się nie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 2 godziny temu, zalezi napisał: Kolega jeździ tą samą trasą, też najnowsze Mapy Google i nie ma problemu. U mnie też problemu nie ma. Na przyszłość, dowód anegdotyczny, nie jest dowodem . Jak pisałem, problem ma jakiś % użytkowników, nie wszyscy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster90 Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Na Yanosiku nie miałem takiego problemu więc to ewidentnie wina map. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kielson Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 Ja używam map Google i też nie miałem żadnego problemu. Sporadycznie też zdarza mi się także jeździć na yanosiku i bez zastrzeżeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savras666 Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 hej. Czy ktos ma taki problem, ze always on display swieci jak chce? tzn, raz swieci caly czas na zgaszonym ekranie, a raz sie wylacza po kilku/kilkunastu minutach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savras666 Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 z ta jasnością to u mnie jest to samo, pomaga włączenie ekranu, żeby sam sobie jasność ustawił i zgaszenie ponownie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts