Jump to content

Mi 8 - dyskusja ogólna

Volv3r

Recommended Posts

12 godzin temu, Fedaykin napisał:

Zaznacze, że nie jest to mój pierwszy xiaomi, zatem wiem co włączam czy też wyłączam:)

Więc wiesz także, że w ustawieniach są 2 pola "Zawsze włączony" i jeden dotyczy AoD, a drugi dotyczy podświetlania powiadomień? Tak tylko przypominam. Co więcej, jesteś jedyną osobą, która to zgłasza, więc albo coś źle ustawiasz, albo powinieneś zrobić wipe, bo masz coś nasrane w systemie :).

12 godzin temu, Fedaykin napisał:

przepraszam czy Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem???

Przepraszam, ale nie zauważyłem żadnego Twojego postu W TYM TEMACIE o AoD z wyjaśnieniami, a jednie post "mi nie działa" bez żadnych szczegółów. Także takie teksty sobie zostaw dla siebie.

• Like 1

10 godzin temu, Nezumi napisał:

Więc wiesz także, że w ustawieniach są 2 pola "Zawsze włączony" i jeden dotyczy AoD, a drugi dotyczy podświetlania powiadomień? Tak tylko przypominam. Co więcej, jesteś jedyną osobą, która to zgłasza, więc albo coś źle ustawiasz, albo powinieneś zrobić wipe, bo masz coś nasrane w systemie :).

Przepraszam, ale nie zauważyłem żadnego Twojego postu W TYM TEMACIE o AoD z wyjaśnieniami, a jednie post "mi nie działa" bez żadnych szczegółów. Także takie teksty sobie zostaw dla siebie.

Dziękuję za wyjaśnienia:)

9 godzin temu, johnny1836 napisał:

Panie i Panowie, czy to normalne, że nie mam aktualizacji xiaomi.eu OTA czy u mnie jest coś nie tak?

Na Mi 5 pamiętam, że były aktualizacje OTA...

Cześć mam tak samo nie widzi aktualizacji , myślałem że da się ręcznie ściągnąłem nowy romik dałem aktualizacje i telefon bootuje się do twrp to tam mam ręcznie dać i instalacje ? Bo chyba wówczas wszystkie dane i ustawienia stracę a tego bym nie chciał :)

11 godzin temu, johnny1836 napisał:

Na Mi 5 pamiętam, że były aktualizacje OTA...

OTA teraz wychodzą... "później" (bodajże poniedziałek), aby wyłapać przez weekend ew błędy po stronie Xiaomi.eu i je naprawić.

2 godziny temu, azitoshi napisał:

Cześć mam tak samo nie widzi aktualizacji , myślałem że da się ręcznie ściągnąłem nowy romik dałem aktualizacje i telefon bootuje się do twrp to tam mam ręcznie dać i instalacje ? Bo chyba wówczas wszystkie dane i ustawienia stracę a tego bym nie chciał :)

Tak. Wszystkie ręczne (i automatyczne też) aktualizacje na Xiaomi.eu przeprowadzasz w TWRP i nie, nic nie zostanie usunięte o ile sam tego nie usuniesz.

4 godziny temu, zioloqq napisał:

Na czym aktualnie najlepiej siedziec na Mi8 ? Zeby GPS dobrze dzialal , zeby bateria trzymala ?

Według mnie, najlepiej być na bieżąco. Póki co jeśli coś się zmienia to tylko na plus.

Na GPS nie narzekam, a bateria trzyma bardzo dobrze.

2 godziny temu, johnny1836 napisał:

Czyli romy OTA są "inne" niż te z piątku?

Raczej nie. Po prostu Xiaomi.eu daje sobie takie "zabezpieczenie" wcześniej bywało tak, że ludzie już w piątek instalowali, po czym były żale, że są bugi, aktualnie każdy aktualizuje na własną odpowiedzialność i jeżeli jakiś bug się trafi z winy Xiaomi.eu, to sami sobie są winni.

• Thanks 1

Ok u mnie nadal nie ma aktualizacji, jak sam ściągam pliczek i w programie do aktualizacji go wskazuje ręcznie to telefon mi się bootuje do twrp i tyle... czy dalej coś się powinno dziać samoczynnie czy trzeba dalej ręcznie instalować. Jeśli trzeba ręcznie to bardzo bym prosił o wskazówki co dalej robić tak żeby nie usunąć sobie danych i ustawień z telefonu :) z góry dzięki !

14 minut temu, azitoshi napisał:

z góry dzięki !

Ty nie dziękuj, tylko czytaj poradniki, to nie jest trudne... Napisałem Ci wyżej, przy zwykłej instalacji nic nie usuniesz, chyba że coś się skopie (przez co telefon wpadnie w bootloop i może być wymagany wipe) lub przechodzisz z andka 8 na 9(tutaj wipe jest wymagany)... TWRP->Install->wybierasz paczke->suwaczek i dalej magia dzieje się sama...

I udało się ceglane mi8 żyje . Dziękuję Pana z MICenter :) .

I to w sumie jedyna rzecz z której można się cieszyć bo jedynym plusem tego telefonu jest to że sie nie zacina . Dawno nie miałem tak zbugowanego telefonu nie ma aplikacji w której nie było by jakiś przycięć innych kolorów pasków , uciętych i nie czytelnych napisów funkcji . Więc w sumie nawet ta szybkością działania nie ma się co cieszyć. Kolejna sprawa to zdjęcia .. miało być pięknie a wyszło jak zawsze o ile w aplikacji aparat jest jeszcze jakoś znośnie ( wcześniej używałem S8) to Snapchat robi zdjęcia gorsze o jakiejś s3 piksele samae latają po ekranie jednym słowem dramat jeśli tego nie naprawia jest to naprawdę nie do przeżycia. O powiadomieniach i jakości filmów na YT już nie wspomnę. Jeśli w przyszłych aktualizacjach chociaż trochę czego nie naprawia jak dla mnie nie ma czego szukać . 

Wgrałem xiaomi.eu przez USB OTG. Z tym, że teraz jak odpalę aparat foto to każe mi podłączyć pamięć wewnętrzną USB. Co robię źle?

Gdzieś się zamotałam w twrp. Pamietam, ze w twrp mount powinienem coś odznaczyć lub zaznaczyć chodzi o read only. W pamięci mi8 mam cały czas dziwne katalogi a nie tak jak zazwyczaj. Proszę o pomoc.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edited by Mariusz Kowalski

2 godziny temu, Orjon napisał:

Powinieneś zrobić format data (NIE Wipe). Masz zaszyfrowaną pamięć wewnętrzną.

No tak z tych nerwów o tym nie pomyślałem. Dzięki teraz komp widział pustą partycję fona. Udało się skopiować plik. Teraz się flashuje. Mam nadzieję, że wstanie i będzie ok.

Dzięki

Poszło jest ok. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego ONEPLUS 6 przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, weah napisał:

8.8.30 i przez następne tygodnie nie polecam się przesiadać . - ze względu na dotarcie androida 9tki

Ja mam 8.9.20 - czyli już na Androidzie 9 - i chwalę sobie bardziej - znikły problemy z GPS-em (wgl zniknęły wszystkie problemy). No i SoT dużo lepszy - wyciągam ponad 7h a użytkuje na dużej intensywności (Endomondo, Hearthstone, Reddit, Facebook, Aparat, Messenger. Internet - takie aplikacje dominująco)