chudy002 Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 (edited) W wersji 8.8.23 znalazłem braki w ustawieniach powiadomienia i pasek stanu oraz w ustawieniach asystenta miui. Edited August 24, 2018 by chudy002 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 Mi6 8.8.23: Dodatkowo często na zablokowanym ekranie poza "przesuń aby odblokować" pojawia się po angielsku napis "swipe left coś tam camera". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 @chudy002, ROMy dla Mi5 i Mi6 wyszły jako pierwsze, przed poprawką nieprzetłumaczonego pierwszego screena. Drugie - przetłumaczone, będzie w następnym buildzie. @mates21, pierwszy screen - poprawione, drugi - tłumaczenie nasze jest od dawna - sądzę, że wystąpił błąd kompilacji, bo nie ma tego w buildzie (wołam @Acid na wszelki wypadek). Wróci do normy. Tak samo "swipe left to open camera". Trzecie - już poprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 W mi8 są dwa aparaty 12mpx i z tego co wiem matryce 4:3 więc maksymalnie powinno dać się wybrać 12mpx i w sumie takie robią się zdjęcia tylko, że w ustawieniach są liczby z kosmosu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 W poprzednim romie też zauważyłem, że brakuje przetłumaczenia na belce piątku. Pisze friday. Tak samo menedżer, podczas którego dodaje się np. załączniki w przeglądarce internetowej nie jest pełni przetłumaczony. Są słowa "Open from", "Recent", "Modified"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Friday - u nas w tłumaczeniu jest, ciężko mi określić dlaczego nie ma go w ROMie, aczkolwiek - powinno się poprawić wraz z aktualizacją... Tak samo menedżer, my tłumaczenie mamy - w ROMie go brak, zresztą dla innych języków też.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 (edited) Mi6 8.8.30: (dodajac zalacznik dalej mam files, zamiast pliki - to co ostatnio 'zglosilem'.) Edited September 3, 2018 by mates21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazbo Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 (edited) Poprawcie to, bo to nie jest po polsku. Albo "Restart", albo "Uruchom ponownie". Na pewno nie "Restartuj", bo to jakiś dziwoląg językowy jest. Edited September 8, 2018 by Bazbo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 40 minut temu, Bazbo napisał: Poprawcie to, bo to nie jest po polsku. Albo "Restart", albo "Uruchom ponownie". Na pewno nie "Restartuj", bo to jakiś dziwoląg językowy jest. Proponuję, abyś douczył się języka polskiego, zanim zaczniesz komuś zwracać uwagę. https://sjp.pwn.pl/slowniki/restartowanie.html https://sjp.pl/restartuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazbo Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 (edited) OK. Kajam się, nie sprawdziłem w słownikach. Język się zmienia. Edited September 8, 2018 by Bazbo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 7 godzin temu, mrosi napisał: Proponuję, abyś douczył się języka polskiego, zanim zaczniesz komuś zwracać uwagę. Do prof. Miodka bardzo mi daleko, Tobie wnosząc z formy zwrócenia koledze uwagi bliżej - jednak - i nie bardzo potrafię to uzasadnić, bardziej odpowiadałaby mi w tym miejscu forma zrestartuj. https://sjp.pl/zrestartuj "zrestartuj dopuszczalne w grach zrestartować uruchomić komputer ponownie, przeważnie na skutek błędnego działania urządzenia czy w związku z instalowaniem nowych aplikacji Hasło ze słownika wyrazów obcych" Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 Skasujcie podpisy i zostawcie ikonki Po problemach językowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 (edited) Zawsze było użycie baterii, jest użycie CPU w 8.9.6 na Redmi 5 Plus . Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Edited September 11, 2018 by figurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazbo Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 W aplikacji Poczta jest trochę dziwne tłumaczenie przy opcji wstrzymywania synchronizacji. Nie wiadomo co to naprawdę znaczy. Chyba powinno być "Nie wstrzymuj" albo coś podobnego, bo teraz nie wiadomo o co chodzi... Jakby miał wstrzymać przez wszystkie dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Mi6 8.9.13: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Mi Message jest poprawione już. Co do Emaila - przyjrzę się, aczkolwiek możliwe jest, że ewentualną korektę wprowadzę dopiero w następnej aktualizacji po 8.9.20 - muszę ogarnąć, jak to działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
adasko004 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Witam. mam problem. Mianowicie po aktualizacji z miui 9.5 na 10 przy wyłączonym LTE ikona nadal jest pokazywana a gdy włączę to obok niej są strzałki. Czy wie ktoś jak to naprawić? Jeśli to nie bug a jakaś zmiana to proszę o pomoc w zmienieniu tego. W opcjach przeszukałem wszystko i nic nie znalazłem. Dodaję screeny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RASTY777 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 (edited) 1 godzinę temu, adasko004 napisał: Witam. mam problem. Mianowicie po aktualizacji z miui 9.5 na 10 przy wyłączonym LTE ikona nadal jest pokazywana a gdy włączę to obok niej są strzałki. Czy wie ktoś jak to naprawić? Jeśli to nie bug a jakaś zmiana to proszę o pomoc w zmienieniu tego. W opcjach przeszukałem wszystko i nic nie znalazłem. Dodaję screeny. Tak jest w 10 - LTE pokazuje że jesteś w zasięgu, strzałeczki czy masz dane on/off - nic tu nie zmienisz Edited September 23, 2018 by RASTY777 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Brakuje znaku % - Miui 10 Stable xiaomi.eu Whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 @the4anoni, poprawiono. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 Dnia 3.10.2018 o 10:59, the4anoni napisał: Miui 10 Stable xiaomi.eu Whyred Ustawienia Szybkiego dostępu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Te wszystkie shopping, WeChat itd. (oprócz Recognize songs które jest w Muzyce) w ogóle nie powinny być widoczne. W ten piątek na xiaomi.eu dev powinno być wszystko ok, Recognize songs poprawię dzisiaj (na stable będzie poprawione wtedy, gdy wyjdzie następny stable). Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Aplikacja muzyka ,po naciśnięciu na okładkę utworu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_lewicki Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Naprawiono. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mormegil Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 (edited) Komunikat, który występuje wtedy, gdy w aplikacji MiFit dodamy znajomego - jeśli ktoś ma MiBanda, to ten znajomy może nas "szturchnąć" wysyłając wibracje na bransoletkę; wtedy pojawiają się takie dwa komunikaty. Domyślam się, że ten chiński tekst głosi to samo co angielski, ale nie wiem czy to kwestia tłumaczenia (korzystam z MIUI10 po angielsku, ale pewnie na polski też tego nie ma), czy usunięcia dublowanego powiadomienia. Edited October 24, 2018 by mormegil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baby Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 Witam mam takie pytanie. Ukryłem kiedyś plik i wchodziłem w niego normalnie przesuwając Explorer w dół. Dziś znów ukryłem plik nie mówię to o całym folderze w galerii. I podczas ukrywania wyskoczył mo komunikat : "encrypted and hide file. Open side menu on the start page and tab "hidden files" to vive all hidden files" przechodzę do ekranu główne przechodzę do tego ekranu po lewej ale nic tam nie widzę. Przeszukałem już wszystko i skończyły mi sie pomysły. Mam nadzieję że to dobry dział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliwma Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 Mi8, czasem zdarza się że Bluetooth się samoczynnie wyłącza i nie da się go włączyć, pomaga restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 To jest od dawna. Od wprowadzenia miui10Beta/stable to samo. Nie występuje u każdego. Ja mam. Pomimo zmian oprogramowania, wipe, czyszczenia.RN5p - whyred 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Buguje sie transmisja danych jestem na wsi korzystam z internetu i jak skonczylem korzystac juz z neta to dalej mam kółeczko i w nim literka R i zaraz H+ pomimo ze mam wyłączona transmisje danych i sie przycina telefon i mnie to denerwuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Bodajże od dwóch aktualizacji w kontaktach między imieniem w nazwiskiem wstawiło mi przecinek. Czy można to gdzieś wyłączyć czy muszę edytować każdy kontakt?Edit.Problem rozwiązany. Aplikacja kontakty zmieniła sposób segregacji wpisów. Redmi Note 5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 W najnowszej odsłonie naszego kochanego MIUI - 8.12.27 - jest drobny problem z Google Lens.Mianowicie chodzi o to, że uruchamiając aparat, nie zawsze ta opcja jest dostępna. Pomaga przełączenie trybu aparatu.Poniżej zrzuty ekranowe.A tak poza tym to Google Lens, to fajna sprawa Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierix_xd Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Pocophone F1 (MIUI 8.12.27) - domyślna przeglądarka internetowa nie jest spolszczona, po kliknięciu w pasek adresu pojawiają się chińskie krzaczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Przeczyść dane i odinstaluj aktualizacje aplikacji Browser. I odznacz na przyszłość opcję automatycznej aktualizacji, bo inaczej będziesz miał później znowu to samo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierix_xd Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 (edited) Nadal tak samo, nawet wgrywany na czysto rom też nie ma spolszczonej przeglądarki. Edit: problem częściowo rozwiązałem podkradając APK z romu dla MI8. Edited December 29, 2018 by kierix_xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts