Acid Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 CWM Recovery dla MI2/MI2S by M1cha Recovery wymagane przy zabawach w custom romy dla MI2 czyli wszelkie AOSP, AOKP, CM a także MIUIPolska v6 (alfa). Funkcje: instalacja zip z pamięci USB lub przez adb sideload na systemy 1 i 2 montowanie i formatowanie partycji system1 lub system2 fix permissions na system1 lub system2 domyślny boot na system1 lub system2 automatyczne sprawdzanie czy rom nie nadpisze recovery CWM TrueDualBoot (wymagany pełny wipe /data) Pobierz: CWM 6.0.5.0 Instalacja: zmieniamy nazwę pliku na update.zip i instalujemy z MiRecovery (update to system one), po czym wyłączamy telefon (z recovery) i ponownie włączamy kombinacją klawiszy (vol-up + power) TrueDualBoot: True dual boot pozwala na kompletne odseparowanie dwóch systemów w MI2 i instalację dowolnych systemów np. MIUI i CM, CM i ColorOS itp. Aktywacja TDB usunie wszystkie dane z partycji /data, która zostanie podzielona (wirtualnie) na dwie części aby oba systemy mogły korzystać z /data niezależnie. Partycja danych nie ma sztywnego podziału toteż każdy system ma dostęp do pełnej pojemności /data.Co usunie TDB: instalacja MIUIPolska przez Updater (Aktualizacje)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Polecam ;p Przejedzcie w glownym menu w kolko od gory na dol 5 razy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 Tzn? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Po wyborze systemu klikac vol- az kursor przeskoczy z dolu z powrotem na gore 5 razy lub 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 Nie mam czegoś takiego. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebol Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 zara sprawdzimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 musi byc wchodzisz w cwm, wybierasz system i w tym glownym menu kliknij 40 razy vol- ;p ew dla ciekawskich... https://www.youtube.com/watch?v=NuxK3WBbu7k taki bajer wprowadzony od wersji bodajze 6.0.4.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebol Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 mam małe pytanie, czy to oznacza ze recovery philz_touch_6.26.7-aries-signed czy jakiekolwiek inne/podobne jest nie dobre do zabaw z romami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 (edited) Jest dobre choć niekiedy na innych, niektóre romy się źle wrzucają lub występują jakieś błędy ale nie jest to reguła CWM jest sprawdzony i większość z przyzwyczajenia go używa. Powered by MI2S Edited September 10, 2014 by Renegade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebol Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 rozumiem. inne mogą coś popsuć podczas instalacji jak rozumiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 To jest najnowsze recovery po prostu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RenAro.pl Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 czy to działa też na mi3/4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 A tak jest napisane w pierwszym poście? Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Wersję do Mi3 znajdziesz w poście o CM11, keiw podawał linka Powered by MI2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
RenAro.pl Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 (edited) Acid, no nie jest. Alem młody to pytam uprzejmie, bo a nóż jest Pozdrovki serdeczne Edited September 11, 2014 by RenAro.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Ale korci mnie instalacja MIUI V6 na Mi2S Ale chciałbym się jeszcze dowiedzieć, jak wrócić po instalacji CWM do MiRecovery? Rozumiem, że jak będę chciał z powrotem zainstalować MIUI V5 to tylko przez update.zip i Recovery (wtedy będzie CWM), a po instalacji będzie MiRecovery? Sorry, że tak męczę temat, ale chciałbym mieć 100% pewność w tej kwestii, no i strasznie ciekawi mnie MIUI V6, w szczególności po przeczytaniu pozytywnych komentarzy co do wersji alfa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Raczej tylko MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 12, 2014 Author Share Posted September 12, 2014 Ale korci mnie instalacja MIUI V6 na Mi2S Ale chciałbym się jeszcze dowiedzieć, jak wrócić po instalacji CWM do MiRecovery? Rozumiem, że jak będę chciał z powrotem zainstalować MIUI V5 to tylko przez update.zip i Recovery (wtedy będzie CWM), a po instalacji będzie MiRecovery? Sorry, że tak męczę temat, ale chciałbym mieć 100% pewność w tej kwestii, no i strasznie ciekawi mnie MIUI V6, w szczególności po przeczytaniu pozytywnych komentarzy co do wersji alfa Zrób przeciwnie to tego co napisałem o tym co usuwa CWM. Czyli wgraj rom MIUI 5 przez Aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 A kiedy na REDMI NOTE PRO będą 2 systemy ,dla zabawy. . Jak coś to sorki,ale by się przydało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Tu jak by ktoś chciał wersja 6.0.5.1 by furniel https://yadi.sk/d/x1QPyftSccAK4 https://mega.co.nz/#!4osgBC6Z!WkIwmBMUGrLOQnC_2MM5Lyrc-GKpa7ubycQkdt2cKwM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 (edited) Mam problem z instalacją CWM, w Recovery próbuje zainstalować go z update.zip jednak przy 99% jest installation failed. Gdy próbuje zrobić reboot pokazuje mi, że latest to system 2... Robię shutdown Tylko, że ja już nie mam dual boota - mam wgrany v6 5.5.15. Dopiero zacząłem przygodę z MIUI i chyba nie wszystko rozumiem. Edited May 25, 2015 by Addamas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 (edited) Możliwe przez to, że masz Lolipop i rozszerzoną partycję systemową. Bo mając tą wersję MIUI musiałeś ją rozszerzyć. Ale to tylko moje przypuszczenia... Spróbuj może ściągnąć inną paczkę CWM. A może trzeba wrócić do 4.4? --edit-- Jak dobrze gdzieś tam na szybko przeczytałem... Duże prawdopodobieństwo, że winowajcą będzie obecna wersja MIUI... Tzn Lolipop i powiększona partycja systemowa Wysłane z mojego MI 2S Edited May 25, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 (edited) Dzięki za odpowiedź Czyli są jakieś szanse aby wgrać custom rom? TWRP lub CWM, obojętne. Potrzebuje po prostu Xposed aby walczyć z upierdliwymi wakelockami - Amplify. Duży Plus dla MIUI za możliwość zgreenifikowania i odpięcia bez problemu Ukochanych Google Play Services. Edited May 27, 2015 by Addamas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 Chyba jedynie powrót na 4.4 do pierwotnej partycji. Potem custom recovery. Tylko nie jestem pewien, czy Xiaomi nie zablokowało w swoich ost wydaniach Lolipop, możliwość instalacji MIUI z custom recovery. Nie jestem zbytnio na bieżąco, w tej akurat kwestii, bo ja zostałem na KitKat ze względu na dłuższy żywot baterii. Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addamas Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 (edited) To prawda, aktualnie brak działającego custom recovery dla połączonych partycji - info z xda developers oraz miui.eu Edited May 28, 2015 by Addamas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts