b4s1l Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 Wraz z nową betą Mi Fit pojawił się nowy firmware do mi band 3. W przyszłym tygodniu mam nadzieję go przetestować. Spolszczenie wrzuciłem w nowym temacie, zalecam jednak wstrzymać się na razie z instalacją, chyba że ktoś lubi ryzyko ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Non_vincere_te Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Podsumowanie niecałej doby z pierwszą opaską i firmware spolszczającym z postu @b4s1l Firmware w MiFit to 1.1.0.15. Używam też na razie Notify & Fitness for MI Band jednak powiadomienia od niej przychodziły w formie znaków zapytania, więc zostawiłem od MiFit gdzie są normalne z polskimi znakami a N&FfMB został do analizy snu. Opis pogody jest po angielsku i pod funkcją wyciszania są znaki zapytania, reszta jest spolszczona jak należy. Co do samej opaski w jakieś 15 h intensywnej zabawy i monitorowania snu z pulsem bateria spadła do 91%. Tętno mierzy dość dobrze. Max +- 5 różnicy w porównaniu z ciśnieniomierzem. Ilość kroków wydaje się trochę zawyżać. Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Opisy pogody lecą z MiFit, na oficjalnej apce będą po angielsku, na zmodowanej powinny być PL. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robsonik20 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Na Iphona tez jest apka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawido172 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Wy wgrywaliscie polski ROM na chiński czy na angielski do mibanda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 18 godzin temu, Robsonik20 napisał: Na Iphona tez jest apka? Na iOS tylko oficjalne apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prealien2009 Posted July 1, 2018 Author Share Posted July 1, 2018 Na androidzie można spolszczyć, zaś na IOS normalnie działa miband 3. Sam mam podłączoną opaskę do iphona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robsonik20 Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 12 godzin temu, Prealien2009 napisał: Na androidzie można spolszczyć, zaś na IOS normalnie działa miband 3. Sam mam podłączoną opaskę do iphona Potem wszystko wyswietla w PL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Udało mi się wgrać polski język, za to opaska nie chce współpracować z Mi Band tools. Działa alarm i widget z krokami, ale brak jest powiadomień, na czym mi bardzo zależy. Nie można tż wymusić pomiaru pulsu z tej aplikacji. Powiadomienia z Mifit są niewystarczające, głównie chodzi mi o krótkie wibracje . Na Mi Band 2 wszystko działał super. Próbowałem skonfigurować wszystko od zera i nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obtu Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Już działa. Musiałem wgrać nowy sklep play i po restarcie ruszyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawido172 Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Jest aktualizacja firmware. Język powrócił do chińskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Podobno w tej aplikacji jest możliwość wybrania firmware pod względem języka "Mi Heart Rate ze Smart Alarmem - be fit Band". Czy to dla ios czy to dla androida. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia czy w wersji darmowej tej aplikacji też jest taka możliwość, bo póki co mój mi band jeszcze do mnie nie dotarł. Na filmiku widziałem tylko, że na ios idzie zmienić język bez zbędnego bawienia się w podłączanie opaski na chwilę do androida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiZoN99 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Cześć, właśnie doszedł do mnie Mi Band 3 i czy jest opcja wgrania polskiego języka na IOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorex Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 9 godzin temu, BiZoN99 napisał: Cześć, właśnie doszedł do mnie Mi Band 3 i czy jest opcja wgrania polskiego języka na IOS? Patrz mój post wyżej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavotar Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 Witam. Ja wgrałem spolszczenie do opaski przez Mi Band Master wykorzystując firmware od Gadgetb ridge. Wszystko jest po polsku i są wszystkie powiadomienia i alarmy. Mili_wuhan_1.2.0.8_Polish_ddmm_GeekDoing_1.0.fw Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzar Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 Wszystko... oprócz opisu pogody są znaki zapytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavotar Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 No tak nie zauważyłem, myślałem ze to są kropelki jak prawdopodobne są opady. A czy wy też macie problemy z połączeniem przez Mi fita? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 U mnie wszystko gra. Jedynie emotikony to znaki zapytania plus lokalizacja telefonu nie działa. Myślałem, że to problem ze strony uprawnień, ale nawet ze wszystkimi telefon nie zaczyna wydawać dźwięku. W wersji chińskiej to jeszcze działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 @Vonki zmień w MiFit "domyślny dzwonek" na "dzwonek". Link to comment Share on other sites More sharing options...
qele Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Spróbuj połączyć skanując najpierw Bluetooth 4.0 Scanner przełączając na scan Low Energy and Classic Mode. Wtedy powinno zesparować w MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzar Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 (edited) czy na fw 1.2.0.8 wyswietla wam dystans i kalorie. U mnie są tylko dwa ekrany kroki i bateria. Zainstalowany najnowszy mifit ze sklepu play. Edited July 12, 2018 by tzar Link to comment Share on other sites More sharing options...
qele Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 1 godzinę temu, tzar napisał: czy na fw 1.2.0.8 wyswietla wam dystans i kalorie. U mnie są tylko dwa ekrany kroki i bateria. Zainstalowany najnowszy mifit ze sklepu play. U mnie wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Witam, mam problem z wgraniem języka angielskiego lub polskiego. Zrobiłem błąd i na początku zainstalowałem aplikacje ze sklepu play, która zaktualizowała mi banda. Dopiero potem próbowałem zainstalować apki do zmiany języka, ale one już nie aktualizują zegarka i nie instalują przy tym zmienionego języka. Próbowałem z różnymi aplikacjami z ang i pl, ale żadna nie jest w stanie zmienić języka. Miał ktoś może podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 @mart Spróbuj mifit 3.4.3 z tego LINKU. Jak nie zadziała to podaj jaką wersję firmware opaski pokazuje Ci mifit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Dzięki wielkie ta apka dała radę Od razu bez problemu wszystko poszło jak miało być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 Witam dzięki za aplikację. Wszystko działa jak powinno i jest po polsku. Teraz mam pytanie. Podobno jest opcja ustawienia jasności wyświetlacza. Ktoś wie gdzie i jak ? Czy dopiero przy jakiejś kolejnej aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 (edited) 22 godziny temu, Jepcio napisał: (...)Podobno jest opcja ustawienia jasności wyświetlacza. Ktoś wie gdzie i jak ? Czy dopiero przy jakiejś kolejnej aktualizacji? Skąd masz taką informację?W mibandach nigdy nie było takiej możliwości. Edited July 19, 2018 by robi173 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Witam, mam takie pytanie, czy jeśli wgram firmware z językiem polskim przez mi heart rate to będę mógł korzystać z aplikacji mi fit? Czy jeśli po wgraniu połącze się z mi fitem to od razu będzie chciał wgrać swój firmware chiński? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Non_vincere_te Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 2 godziny temu, zsiewicz napisał: Witam, mam takie pytanie, czy jeśli wgram firmware z językiem polskim przez mi heart rate to będę mógł korzystać z aplikacji mi fit? Czy jeśli po wgraniu połącze się z mi fitem to od razu będzie chciał wgrać swój firmware chiński? Jeżeli masz najnowszy FW 1.2.0.8/9 to nie będzie nic wgrywać. Mifit będzie aktualizował tylko jeśli znajdzie nowszy FW niż ten który jest w opasce. Dlatego jak mniemam @b4s1l dodaje do spolszczonego FW numerek wyżej (9 zamiast 8). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Dnia 19.07.2018 o 11:24, robi173 napisał: Skąd masz taką informację?W mibandach nigdy nie było takiej możliwości. http://www.pokoleniesmart.pl/xiaomi-mi-band-3-otrzymuje-funkcje-trybu-nocnego/ ztej strony . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sulfur Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Cześć, mój Mi Band 3 prawdopodobne dojdzie jutro bądź pojutrze. Czy to prawda że od początku lipca nie trzeba wgrywać nieoficjalnego MiFita i jeżeli mamy język w telefonie ustawiony na EN to zainstaluje nam sama Angielski Firmware? To że pogoda, smsy itp będzie po englezi to akurat dla mnie wsio rybka bo cały mój sprzęt IT zazwyczaj ma ustawiony EN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepcio Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Dnia 19.07.2018 o 11:24, robi173 napisał: Skąd masz taką informację?W mibandach nigdy nie było takiej możliwości. http://www.pokoleniesmart.pl/xiaomi-mi-band-3-otrzymuje-funkcje-trybu-nocnego/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Dnia 23.07.2018 o 20:23, Jepcio napisał: http://www.pokoleniesmart.pl/xiaomi-mi-band-3-otrzymuje-funkcje-trybu-nocnego/ Ok,nie wiedziałem ,że jest taka możliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chelsey Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Panowie da się jakoś wymusić, żeby opaska została w języku angielskim po zmianie języka telefonu z angielskiego na polski? Mowa o oficjalnej aplikacji MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts