Chris Elbric Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Witam 2 dni temu kupiłem telefon Xiaomi Redmi 5 plus. Najpierw chciałem przegrać wszystko z poprzedniego telefonu (karta sd 16 GB) na świeżo kupioną kartę pamięci 32 GB, którą włożyłem do adaptera Redmi 5 plus. Karta pamięci włożona prawidłowo, odwrotnie się nie da. Adapter wraz z kartą pamięci wszedł z lekkim trzaskiem. Uznałem to za system blokady. Gdy wszystko przegrałem i dzień później otrzymałem kartę nano-sim od operatora (do tej pory miałem mikro), dezaktywowano mi starą i aktywowano nową. Gdy chciałem wyjąć adapter z zainstalowaną kartą pamięci by włożyć kartę sim pojawił się problem. Adapter wychodzi na jakieś 2 mm i dalej nie chce się wysunąć. Używam standardowego kluczyka, dołączonego do zestawu. Nie wiem, jak mam wysunąć adapter aby wyszedł cały. Proszę o pomoc. Dziękuję z góry za rzeczowe porady. Pozdrawiam, Krzysztof Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Elbric Posted June 9, 2018 Author Share Posted June 9, 2018 Przepraszam, już problem rozwiązany. Znalazłem w internecie poradę, aby z żyletki dociąć paseczek 2 mm i wcisnąć tak uzyskany elastyczny pasek w szczelinę nad adapter (nie za głęboko, tak aby aby), żeby przycisnął kartę pamięci do adapteru i delikatnie małymi kombinerkami płaskimi (bez ząbków) pociągnąć cały adapter. Udało się Dodatkowa porada, to zeszlifowanie rantu karty pamięci papierem ściernym, aby w przyszłości uniknąć podobnych incydentów. Tak, karty pamięci mają z jednej strony grubszy rant. Służy on jako uchwyt przy wyciąganiu z adapterów. Dziękuję za uwagę i życzę jak najmniej takich niespodzianek. Pozdrawiam, Krzysztof Link to comment Share on other sites More sharing options...
lp77 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 NIE TEN TELEFON Tutaj szukaj https://miuipolska.pl/forum/forum/373-redmi-5-redmi-5-plus/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
_mARk_ Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Mi5s Plus (natrium) nie mam czytnika kart SD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts