Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Jeśli już jest taki temat to poproszę o podpięcie gdyż znalazłem tylko pytania na temat Gwarancji i naprawy poza granicami PL.

Mam A1 z ubezpieczeniem i przyszło mi z tego skorzystać - wymiana ekranu

Ergo hestia wysłała telefon do Suwałk - IDEA NORD

i za przykrością telefon został źle naprawiony, ekran odstawał, był źle wklejony, nie wszystko zostało wymienione... Złożyłem reklamacje odebrali telefon do ponownej naprawy... .Stwierdzili że poprawili i teraz będzie lepiej... Nie mam żadnych informacji jakie części zostały użyte, brak info czy nadal jest GorillaGlas... Obecnie telefon spadł na domowe panele i znów pękł... Będę zgłaszał naprawę..
Ale moje pytanie jest następujące czy jest w Polsce jakiś serwis Xiaomi, jakiś autoryzowany serwis który prowadzi naprawy na oryginalnych częściach ? Przy zgłoszeniu szkody zażądam żeby tym razem wysłali go tam gdzie ja chce..

Pozdrawiam

Edited by SiarenX
Posted (edited)

Telefon kupiłem w Euro RTV i wykupiłem ubezpieczenie... Naprawa w ramach ubezpieczenia unieważnia gwarancje podstawową.. Po ostatniej 2 krotnej naprawie zapytałem się czy maja inny serwis ponieważ z tego jestem nie zadowolony... W odpowiedzi usłyszałem że następnym razem mam poprosić o wysłanie do innego serwisu więc chce być przygotowany..

Oczywiście za każdym razem jest inny konsultant i pewnie gadają co im się chce :(

Użytkownik dzidexx podał linka ale doczytałem że to CCS ..... ich też już znam ... oddawałem tam 3 moje wcześniejsze SONY.... też masakra :(
Nikt nie przykłada się do napraw... CCS przy problemie z gniazdem USB w celu naprawy GW kazało wymienić odpłatnie ekran za 750zł - no ręce opadają

Edited by SiarenX
Posted

Musiałbyś ich przycisnąć i napisać, że chcesz naprawę w 1 z w/w serwisów, bo wiesz, że zrobią to poprawnie, im powinno zależeć równie mocno, co Tobie, jak nie bardziej :D.