SiarenX Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 (edited) Witam Zauważyłem że mogę odblokować telefon Xiaomi Mi A1 z Android 8 bez użycia pinu czy odcisku palca. A wszystko to przez aparat. Objaśniam. Mam blokadę na odcisk oraz pin.. Na zablokowanym ekranie Wciskam 2x przycisk power (skrót do aparatu) następnie przycisk środkowy HOME i mam ekran główny bez blokady.. Czemu tak się dzieje? Miałem wcześniej samsungi i sony mam też starego huawei i tak się nie dzieje.. Pozdrawiam Edited June 4, 2018 by SiarenX
cosmonet Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 Witam, Masz coś nie tak. Sprawdzałem przed chwilką i w moim po wyborze aparatu i jego zamknięciu, powraca do 'blokady". Lecz ja mam ustawione odblokowywanie za pomocą wzoru i odcisku palca. Na koniec mój system to 7.1.2
Moreee Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 Wyłącz skrót do aparatu i po temacie Generalnie nie ma prawa się odblokować. Aparat się włączy ale dostępu do zdjęć też nie będziesz mieć póki nie odblokujesz
SiarenX Posted June 4, 2018 Author Posted June 4, 2018 Prawdopodobnie zakończy się wyłączeniem skrótu ale to nie jest rozwiązanie. Okazało się że kolega ma Nexusa na czystym androidzie i ma ten sam objaw... A inne telefony brandowane od operatora nie. Mam Androida 8. Postaram się nagrać filmik i jakoś go umieścić
Moreee Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 A aktualizację masz którą? Bo Oreo jest od pół roku i wyszło kilka łatek już
SiarenX Posted June 4, 2018 Author Posted June 4, 2018 5 maj 2018 w A1 wszystko jest aktualne... taki jest zamysł programu androidone
SiarenX Posted June 4, 2018 Author Posted June 4, 2018 Panowie temat można zamknąć.. Kilka tygodni mnie to męczyło dziś do was napisałem,zacząłem grzebać w ustawieniach.. I znalazłem... Opisze jeszcze raz mój problem: Korzystam z telefonu wciskam power(blokada) ekran gaśnie, następnie wciskam 2x power (skrót aparatu) wciskam HOME i mam telefon odblokowany.. Okazuje się ze po wciśnięciu blokuj nie dzieje się tak za każdym razem... Więc zacząłem szukać o co chodzi... Odkryłem że telefon ma włączoną funkcje SMARTLOCK - kontakt z ciałem... Po wyłączeniu tej opcji blokada działa cały czas tak jak powinna... Od razu sprawdziłem u kolegi na Nexusie i dokładnie miał tak samo... Udało się rozwiązać problem Więc koniec tematu i dziękuję za zainteresowanie Pozdrawiam
Nezumi Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts