bialek83 Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 U mnie też tak się dzieje. Ale to raczej zaczęło się po aktualizacji aplikacji systemowej Wallpaper Carousel (Tapety codzienne chyba). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Ja nie dostałem tej aktualizacji z tapetami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ustipusti Posted October 12, 2019 Share Posted October 12, 2019 Czy Wam też od pewnego czasu zmieniła się klawiatura? Wcześniej bez problemu, a teraz dużo złączonych wyrazów (inny nieco układ spacji), dużo literówek no i słownik coś nie tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted October 12, 2019 Share Posted October 12, 2019 Szczerze mówiąc nie poczułem.Może mało piszę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted October 12, 2019 Share Posted October 12, 2019 Jaka klawiatura? Mnie to chyba nie dotyczy bo używam klawiaturę BlackBerry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ustipusti Posted October 13, 2019 Share Posted October 13, 2019 Mam gboard i paykey keyboard. Duzo piszę i zawsze to było intuicyjne, a teraz wiecznie walę błędy. A co do tapety na ekranie blokady zmienia mi się tego samego dnia po ustawieniu swojej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek_2003 Posted October 13, 2019 Share Posted October 13, 2019 Z tapetami problem rozwiązany (mam nadzieję ). Odinstalowałem apkę o nazwie "Codzienne tapety" czy coś w tym stylu. Od tygodnia problemu z samoczynnie zmieniającymi się tapetami nie ma.Odnosnie klawiatury to myślałem ze po prostu mniej się przykładam ostatnio do pisania i dlatego się częściej mylę, ale ostatnio rzeczywiście coś się z tym dzieje. Mam klawiaturę GBoard, wczoraj dodatkowo doinstalowałem SwiftKey, ale nie zauważyłem mniejszej ilości błędów niż na klawiaturze od Google. Coś jest nie tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ustipusti Posted October 14, 2019 Share Posted October 14, 2019 Czy po tych wszystkich aktualizacjach komukolwiek czujnik zbliżeniowy działa jak należy? U mnie już dochodzi do tego, że podczas odebrania połączenia wciskam przycisk blokady ekranu, bo czujnik niemalże co drugą rozmowę kompletnie "zwieszony" Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted October 14, 2019 Share Posted October 14, 2019 Wyczyściłem szczelinę i działa. Podwiesi się raz na 20 połączeń.Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ustipusti Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 Po sprawdzeniu w ustawieniach systemu czujnik zblizeniowy nie reaguje kompletnie na przykrywanie ręką. Jeszcze kiedyś sobie tam działał, teraz wielkie nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltPL Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Miałem ten sam problem. Rozwiązaniem był suchy patyczek kosmetyczny i przetarcia szczeliny przy głośnikuWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ustipusti Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 Dnia 16.10.2019 o 21:18, GeraltPL napisał: Miałem ten sam problem. Rozwiązaniem był suchy patyczek kosmetyczny i przetarcia szczeliny przy głośniku Nic nie dało. Mam zamiar udać się do serwisu, niech wymieniają Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciszpl Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 (edited) Cześć wszystkim! Ja po przesiadce z leciwego Samsunga S5 jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o parametry techniczne telefonu. Pod tym względem, jedyne co mi nie pasuje to IPS (ale z tym się liczyłem) i waga (nie myślałem że różnica tych ~40g będzie aż tak odczuwalna). Reszta ok, przede wszystkim szybkość bardzo na plus! Natomiast w porównaniu do Samsunga rażą mnie niestety liczne niedoróbki software'owe, np: - Przy ładowaniu indukcyjnym zawsze wyświetla ikonkę błyskawicy, nieważne czy ładowanie jest szybkie czy nie - Jak używam jako źródła prądu dla ładowarki indukcyjnej ładowarki o prądzie 9V 2A to ZAWSZE pokazuje info że nierówno ułożony telefon i ładowanie trwa wolno, mimo że ładuje się wtedy bardzo szybko. Przy zmianie ładowarki na gorszą (np. 5V 1A lub 5V 2A) pokazuje niby "szybkie ładowanie" choć ładuje oczywiście wolniej - Ekran z informacją "Przesuń telefon na środek ładowarki" nie znika po kilku sekundach tylko wyświetla się cały czas aż do ręcznego wyłączenia ekranu - Telefon nie potrafi zaimportować ustawień VPN przy zmianie karty SIM (chodzi o ten SMS konfiguracyjny) i wszystko trzeba wpisywać ręcznie Jest tego jeszcze więcej, ale na tę chwilę tylko tyle przychodzi mi do głowy. Czy Wy też tak macie? Macie na to jakieś patenty? Edited October 23, 2019 by wojciszpl Dodany dodatkowy problem o którym zapomniałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Ja już przyjąłem ułomności tego telefonu jako zło konieczne i nie przejmuję się tym za bardzo (aczkolwiek zgadzam się z twoimi uwagami).I tak kupię coś nowego za rok czy półtora.Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 No I jest 11tka.... Nie zdążyłem jeszcze się pobawić się miejscami wygląda jak... IOS Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Szkoda, że nadal nie ma możliwości odblokowania twarzą... Reszta to kwestia gustu i przyzwyczajeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Na romie.eu jest i działa odblokowywanie twarzą . Wysłane z Mi Mix 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 Generalnie jest wysyp uwag dotyczących autobrightness oraz autofocus.Co wam przypadło do gustu w MIUI11? Jakieś super rozwiązania? Ciekawe sugestie ustawień?Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 Użytkuję telefon od kilku dni i jedynym dla mnie mankamentem był dźwięk z głośników, jego nierównomierne rozłożenie i zdecydowanie za cichy. Powalczyłem trochę i po zainstalowaniu Vipera i włączeniu w convolverze Dolby oraz przestawieniu suwaczka L-R w opcjach programistycznych, dźwięk uległ diametralnej poprawie.Wysłane z Mi Mix 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bale Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 Dnia 8.11.2019 o 08:07, _harry napisał: Generalnie jest wysyp uwag dotyczących autobrightness oraz autofocus. Z autobrightness to są problemy chyba od zawsze. Ta wersje niewiele zmieniła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackmaniak Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 Dnia 23.10.2019 o 08:27, wojciszpl napisał: (...) waga (nie myślałem że różnica tych ~40g będzie aż tak odczuwalna). (...) Wreszcie konkretny sprzęt, który pasuje do mężczyzny Inni takich nie robią. Mi się bardzo podoba. Dnia 23.10.2019 o 09:02, _harry napisał: I tak kupię coś nowego za rok czy półtora. A ja planuje używać aż się konkretnie zestarzeje albo umrze. Dnia 8.11.2019 o 08:07, _harry napisał: Co wam przypadło do gustu w MIUI11? Jakieś super rozwiązania? Ciekawe sugestie ustawień? Jakiś taki przyjemniejszy w odbiorze. I subiektywnie bateria trzyma jeszcze lepiej. Zobaczymy co będzie po aktualizacji Androida. P. S. Wkurzyło mnie, że Redmi 7A Ojca dostał 11 dużo szybciej niż mój Mi Mix 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Patrzę i oczom nie wierzę... W budziku zabrali opcję drzemki?Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bialek83 Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Jest drzemka. Prawy górny róg > trzy kropki > ustawienia > drzemka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Dzięki. Czy przypadkiem wcześniej nie było dostępu z poziomu dodatkowych ustawień pojedynczego alarmu?Mam wrażenie ze dziś rano nie zadziałała drzemka i od razu się wyłączył alarm, dlatego zacząłem sprawdzać.Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubikaneov Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Czy na androidzie 10, miui 11, działa wam edxposed? U mnie po instalacji występuje bootloopWysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Canterbury Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Co do pierwszych wrażeń to jakiś taki szeroki niewygodny i strasznie śliski. Mój poprzedni Honor Play lepiej się trzymało. Ale chce zamówić etui to się chwyt poprawi. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Nie masz oryginalnego dołączonego do telefonu? Jest bardzo dobrySent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Canterbury Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Nie masz oryginalnego dołączonego do telefonu? Jest bardzo dobrySent from my Mi MIX 2S using TapatalkNo właśnie nie kupiłem używany i byłem pewien, że będzie w zestawie ale nie było niestety. A nie wiedziałem by szło gdzieś kupić.Najbardziej podobne jest chyba Nillkin Frosted Shield i biały planuje kupić. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Osobiście mam nilkina, zwykły silikon.Po pół roku zżółkł dość mocno.Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Canterbury Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Osobiście mam nilkina, zwykły silikon.Po pół roku zżółkł dość mocno.Sent from my Mi MIX 2S using TapatalkMiałem w innym tel i to samo, w dodatku jakieś miękkie było strasznie. Frosted Shield miałem w dwóch telefonach rewelacja, ciekawe jak biały zniesie użytkowanie. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Ja dostalem od spełniania 2 https://framapic.org/l88WA3mu9eUl/DaG8mCo8WHLmWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Canterbury Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Ja dostalem od spełniania 2 https://framapic.org/l88WA3mu9eUl/DaG8mCo8WHLmWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu TapatalkaDo czego? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Tak do mixaWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Ja używałem etui od MSVII, a teraz też mam silikon od Nillkin'a. Oba polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Wlaczylem ostatnio autobrightness.Minimalny poziom jest wciąż zbyt niski (na czytanie w nocy) ale telefon reaguje dużo szybciej na zmiany oświetlenia. Nie jest źle.Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts