raideri Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Idzie płynnie,bo to 30 klatek,nie 60. Mimo ustawionych 60,nie ma tyle,wymuszenie nie jest możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 (edited) "raideri" Skąd wziąłeś taką rozdzielczość w open camera? U mnie tylko takie są do wyboru. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Edited September 22, 2018 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 11 minut temu, marcinj6 napisał: Skąd wziąłeś taką rozdzielczość w open camera? U Po prostu jest,o ile pamiętam była nawet w miui 9,tylko nieaktywna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Po prostu jest,o ile pamiętam była nawet w miui 9,tylko nieaktywna. A jaką masz wersje romu?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Najnowszy global 10.0.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Najnowszy global 10.0.1.0Mam ten sam. Region RosjaWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AvidAmigo Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Dnia 20.09.2018 o 20:10, maxio69 napisał: Tak Ale i tak jakość jest tragiczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Czyli wychodzi na to ze na globalu sa inne rozdzielczosci a na xiaomi.eu inne. Ciekawe jak to mozliwe..Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabian Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Pytanie czy jak mam najnowszy global 10.0.1.0 to nie będe miał problemu z antirollback jak będe instalował twrp a potem najnowsze miui eu stable? Oczywiście jak przeczekam te nieszczęsne 720h... bo rozumiem, że z tym to nawet MiFlash nie pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 4 godziny temu, AvidAmigo napisał: Ale i tak jakość jest tragiczna. Jest. Co dziwne,moim skromnym zdaniem,bardziej zasobożerne jest nagrywanie w 4k,niż fhd 60 klatek. W 4k jest dużo lepiej,więc pytanie,faktycznie hardware nie wyrabia,czy znowu dali ciała z softem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Raczej nie hardware nie wyrabia tylko jest wykastrowany software'owo. Jeszcze nie te lata gdzie w telefonach za ~ 900 zeta masz 4k Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 6 minut temu, olutus napisał: Jeszcze nie te lata gdzie w telefonach za ~ 900 zeta masz 4k Ale problem w tym,że on lata w 4k całkiem przyzwoicie,tu czy tu zgubi klatkę,ale dramatu nie ma. Akurat w moim przypadku,4k jest zupełnie zbędne,po prostu testuję,bardziej by się przydało fhd 60 klatek,przynajmniej tak dobrze działające jak to 4k. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmaru Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 17 godzin temu, marcinj6 napisał: "raideri" Skąd wziąłeś taką rozdzielczość w open camera? U mnie tylko takie są do wyboru. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Może masz wersję Pro na Indie tam jest tylni aparat od sony a w global jest od samsunga Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 (edited) Nie,to global m1803e7sg z krajowej dystrybucji. Za 2-3h mogę sprawdzić na innej sztuce,z innego sklepu,moja proline,druga x-com. Edited September 23, 2018 by raideri Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Hmm mam wersje europejska. Mozesz zainstalowac aida 64 i wrzucic screena odnosnie aparatu jak ja.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmaru Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Zobacz w menu serwisowym jaki zestaw aparatów *#*#6484#*#* pierwsza pozycja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorius Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 (edited) Dnia 22.09.2018 o 11:03, Roman_M napisał: Usuń plik albo przenieś do innego katalogu. Zaznaczyć w opcjach żeby się automatycznie nie aktualizował. Możliwości jest trochę. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Dziękuję ale nie zapytałem co zrobić ale jak to zrobić, szkoda, że nie czytasz ze zrozumieniem. Trudno, zostawiłem urządzenie podłączone do ładowarki na nic a rano system (MIUI) miałem już zaktualizowany. Rzekłbym, że K***A! ale publicznie tak wyrażał się nie będę. Na Samsungu nic bez mojej zgody i wiedzy się nie aktualizowalo a tu, na niby lepszym Xiaomi z niby lepszą nakładką MIUI... Noooooosz! Edited September 23, 2018 by Igorius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Dziękuję ale nie zapytałem co zrobić ale jak to zrobić, szkoda, że nie czytasz ze zrozumieniem. Trudno, zostawiłem urządzenie podłączone do ładowarki na nic a rano system (MIUI) miałem już zaktualizowany. Rzekłbym, że K***A! ale publicznie tak wyrażał się nie będę. Na Samsungu nic bez mojej zgody i wiedzy się nie aktualizowalo a tu, na niby lepszym Xiaomi z niby lepszą nakładką MIUI... Noooooosz!Nie pomyślałem, że można nie wiedzieć do czego służą trzy kropki. Napisałem, ze sposobów jest kilka.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igorius Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 6 minut temu, Roman_M napisał: Nie pomyślałem, że można nie wiedzieć do czego służą trzy kropki. Napisałem, ze sposobów jest kilka. Ok, dzięki ale już mu się to zaktualizowało, niestety. Wyłączyłem to wg Twojej porady, myślę, że kolejna automatycznie się nie zainstaluje. Mam jeszcze pytanie - jak włączyć dźwięki powiadomień? Powiadomienia przychodzą ale dźwięków o ich przyjściu brak. I drugie pytanie - jak na górnej belce powiadomień zrobić tak,aby ikonki były kolorowe? Poprzednio były kolorowe a teraz są czarno-białe co utrudnia szybkim spojrzeniem ogarnąć jakie i skąd przyszły... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 27 minut temu, marcinj6 napisał: Mozesz zainstalowac aida 64 i wrzucic screena odnosnie aparatu jak ja Nie ma problemu. W menu serwisowym aparat to whyred_s5k5e8_ofilm_i Zadzwoniłem i poprosiłem o sprawdzenie na drugim tek (x-com),też można wybrać 4k Link to comment Share on other sites More sharing options...
kermirz Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Open camera lepsza niz stockowy aparat na globalu 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Kurde nie wiem skąd takie rozbieżności w kamerach.. u mnie ten sam producent kamery co u Ciebie..Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 8 minut temu, marcinj6 napisał: Kurde nie wiem skąd takie rozbieżności w kamerach. Tak,dane identyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Tak,dane identyczne.Instalując apke ze sklepu różnice mogą być spowodowane ustawieniem regionu. Ja mam Open Camera ver. 1.4.4, podczas gdy na innym telefonie niższą. Na swojej wersji nie mam opcji wyciszenia migawki, na drugiej jest. Gdy chodzi o jakość wykonywanych zdjęć, ze wskazaniem na aparat xiaomi. Filmy - Open Camera. To jest moja (subiektywna), ocena. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxio69 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Mój telefon z xkom region Indie wersja miui 10. W apce open camera mam takie ustawienia. Nie wiem czy to dobre czy złe? Aczkolwiek zauważyłem różnice w nagraniu w apce open camera w 4k bądź w full HD obraz nagrany jest lepiej doświetlony aczkolwiek widać że ścina. Poprostu klatkuje obraz. Zaś w systemowej apce w ustawieniach full HD 60klatek obraz jest ciemniejszy przy samym nagraniu widać jak by nie było by stabilizacji i widać że wolniej łapie ostrość. Zaś samo nagranie jest naprawdę dużo lepsze jak w open camera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmaru Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 (edited) Ale na Miui 10 stable w fullhd 60fps jest taki wynik fps A w lipcu na miui 10 global beta było tak Edited September 23, 2018 by redmaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 7 minut temu, redmaru napisał: Ale na Miui 10 stable w fullhd 60fps jest taki wynik fps Jest tyle ile ma być,czyli,60. Tylko jakość jest kiepska,plus efekt jakby braku możliwości złapania focusa. Dlaczego u ciebie jest 30,nie wiem,nagrywane apką systemową ? Bo na open camera nagra i tak 30 mimo ustawionego 60. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmaru Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Właśnie systemową jest tylko 30 klatek przy ustawieniach na 60 klatek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 (edited) Wydaje mi się że 60fps jest tylko gdy nagrywamy w bardzo jasnym otoczeniu(słoneczny dzień), a fps spadają gdy jest za mało światła Edited September 24, 2018 by bioly87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Ale po co wam 60 FPS? Przecież wtedy tracicie jakąkolwiek stabilizację, a OIS nie macie I taka mała rada... Nie walczcie z wideo/foto w Xiaomi... Odpuście sobie na starcie. Walczyłem długo i przekopałem cały Internet, kopałem w systemie, poprawiałem pliki o których nie wiecie nawet że istnieją. NICZEGO nie zmienicie dzisiaj i NIC się nie zmieni na RN5 w przyszłości, módlcie się by nie zostało bardziej zepsute Aczkolwiek aparat w RN5 robi robotę. Jedyny minus to kiepska optyka... Smuży i macro słabo wychodzi. Poza tym macie duże piksele, PDAF - czego chcieć więcej? Telefony po 2k czasem gorzej ostrzą (pomijam wariant na Indie, tam to tragedia na poziomie Redmi 2 jest). Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 ale pocieszenie, dopiero co kupiłem RN5, a tu takie opinie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxio69 Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 22 minuty temu, piter1114 napisał: ale pocieszenie, dopiero co kupiłem RN5, a tu takie opinie.... Kolego za tę kasę to ten telefon naprawdę robi dobre zdjęcia. Wideo też jest ok. Tutaj to jest takie szukanie cudów a nie ma cudów za taką kasę Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 spokojnie, wiem,że tel. jest do telefonowania, choć dzisiaj spełnia już też inne role, ale z czystej ciekawości porównałem jakość fotek z poprzednim fonem (moto g3) i wydawało mi się, że będzie to jakiś przełom , a tu nic...;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Korzysta ktoś z Was z Face unlock na miui10? Da się jakoś zrobić tak jak w huaweiach żeby skanował twarz już przy podnoszeniu telefonu? Teraz muszę wcisnąć powerWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 ale pocieszenie, dopiero co kupiłem RN5, a tu takie opinie....Tak jak napisał poprzednik - za te pieniądze nie ma co narzekać. Telefon jest naprawdę dobry. Łączy się z chromecastem bez problemu (Netflix, HBO go, HBO live, tv internet). Wszystko działa za jednym przyciśnięciem. Często korzystam z multimediów jeżeli nie głównie i wierz mi, nie każdy telefon potrafi tak bezproblemowo tutaj działać. To samo otg (łącznie z dyskami). Bluetooth 5 też robi robotę, a przecież nie wszystkie droższe telefony posiadają piątkę. To samo dwa pasma wifi. Wracając do aparatu, posiadam Galaxy note 4 i powiem tylko tyle, że gdybym miał kupić telefon z aparatem, który tak dobrze robi zdjęcia , nie mówiąc w dzień, ale po zmroku, to musiałbym wydać ponad 3k. Nie ma sensu. Note 5 ma od kilku dni i w porównaniu z poprzednikiem redmi note 4 (też go miałem), wygrywa o klase. Dotyk, odcisk, prędkość, ekran i nawet aparat, to już inna bajka. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts