Samurajson Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Witam serdecznie, zrobiłem aktualizacje OTA do wersji 10.2.1 Global i bateria mi znika w oczach, wcześniej na Miui 9 trzymała elegancko. Czy u Was też tak się dzieje? Nic w tle nie widać niepokojącego. Czy przywrócenie ustawień fabrycznych wystarczy? Czy lepiej wgrać wszystko mi flashem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Powinno wystarczyć - Mi Flash to ostateczna ostateczność Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barto28 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 (edited) Witam Ja też zauważyłem szybszy spadek baterii na wersji 10.2.1.0 :/ Na poprzedniej wersji bylo duzo lepiej. A nie pamietam dokladnie tej wersji bo najchętniej bym powrócił do niej Pamietam tyle ze po zakupie telefonu zrobilem aktualizacje do wersji miui 10 a koncem zeszłego roku wyszla jakas łatka z poprawkami wlasnie 10.2.1.0 i ona wszystko skopała Mimo wyłączenia pakietu internetowego kolo zasięgu sieci cały czas wyświetla sie H. Wcześniej tego nie bylo W opcjach baterii mam dodatkowy pobór "sygnal sieci" wczesniej mialem tylko ekran, telefon w gotowosci i wifi Edited February 2, 2019 by Barto28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samurajson Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Witam ponownie, mógłby się ktoś pochwalić SOT-em na 10.2.1.0 Global? @Antyhaker 1. Czy mogę bez problemu wrócić do Miui 9.6.4.0 Global przez recovery? Nie ucegle telefonu? Według tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ 2. Bootloader musi być odblokowany? 3. Czy jak już wrócę do 9.6.4.0 i przetestuję baterię to mogę znów przejść na Miui 10.2.1.0 Global przez Miflash-a według tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Witam ponownie, mógłby się ktoś pochwalić SOT-em na 10.2.1.0 Global? [mention=10517]Antyhaker[/mention] 1. Czy mogę bez problemu wrócić do Miui 9.6.4.0 Global przez recovery? Nie ucegle telefonu? Według tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ 2. Bootloader musi być odblokowany? 3. Czy jak już wrócę do 9.6.4.0 i przetestuję baterię to mogę znów przejść na Miui 10.2.1.0 Global przez Miflash-a według tego? Ja nie siedzę na globalu to Ci nie powiem. Jeśli wrzucasz oficjalne oprogramowanie od Xiaomi to nie musisz mieć odblokowanego BL, z tym, że wersja ARB jest ważna. Zakładam, że masz 4, a nie orientuję się kompletnie jak jest z wersją podaną przez Ciebie (tą starszą, bo nowa oczywiście 4). Innymi słowy, w górę możesz iść dowolnie, a dół trzeba uważać. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samurajson Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 @Antyhaker Dziękuje za odpowiedź. Miui 9.6.4.0 Global i 10.2.1.0 Global mają ARB 4, więc mogę bez problemów działać Mi flashem, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 8, 2019 Share Posted February 8, 2019 (edited) @Samurajson Jak pisałem wyżej. Problemów nie ma póki działasz w obrębie tego samego numeru ARB. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalk Edited February 8, 2019 by Antyhaker 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 http://en.miui.com/thread-3788510-1-1.html Zapisy na testy Androida Pie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 (edited) Do osób, które posiadają global w wersji stabilnej 10.2.1. Czy u was też nie ma możliwości zmiany regionu i domyślnie są Chiny? Nie mam ani codziennych tapet ani odblokowania mordką. Edited February 24, 2019 by kamilo23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Regionów mam do wyboru do koloru. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 U mnie jest tak i nie mam żadnej możliwości żeby to zmienić bo jak próbuję wejść to cofa natychmiastowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Jeśli wgrywałeś Globala przez TWRP to tu jest problem. Musisz wgrać przez MiFlasha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 (edited) Tak, przez TWRP to robiłem. To już wszystko jasne. W przypadku dev też trzeba to zrobić miflashem? Edited February 24, 2019 by kamilo23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 27, 2019 Share Posted February 27, 2019 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek101279 Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Cześć nie zakładam nowego wątku bo to bez sensu mam pytanie czy do przejscia z chińskiego romu miui 9,5,19,0 na globala wymagane jest odblokowanie bootloadera? Wątpliwości mam bo właśnie na jednym z portali twierdzą ze nie jest to konieczne i można śmiało wgrać globala przez miflash-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Jak masz zablokowany bootloader i wersję china to zakładam że masz chińską wersję telefonu. A jeśli masz chińską wersję telefonu to Global działa na niej tylko z odblokowanym bootloaderem. Musisz go odblokować i wgrać przez MiFlash, uważając przy tym, żeby nie zablokować bootloadera - wtedy będzie cegła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek101279 Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Czyli wszystko tak jak myślałem. Dzięki za potwierdzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Jak u Was telefon "hula" na najnowszym sofcie bez odblokowanego BL ? Coraz bardziej myślę nad odblokowaniem BL i postawieniem całego systemu na czysto. W tej chwili żeby przejść w tryb poziomy YT potrzeba kilku dobrych sekund i na ten czas zacina się w ogóle ekran. Telefon ogólnie się przycina, nie mówię już o tym, że aparat działa jakby chciał a nie mógł. W note 4 do samego końca nie miałem takich problemów. Chociaż tam akurat miałem odblokowany BL, roota i trochę oczyszczony system. Tutaj mam uczucie jakby Xiaomi specjalnie chciało, żebym się zainteresował nowym modelem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Dnia 20.03.2019 o 22:45, GoldSnickers napisał: Jak u Was telefon "hula" na najnowszym sofcie bez odblokowanego BL ? Coraz bardziej myślę nad odblokowaniem BL i postawieniem całego systemu na czysto. W tej chwili żeby przejść w tryb poziomy YT potrzeba kilku dobrych sekund i na ten czas zacina się w ogóle ekran. Telefon ogólnie się przycina, nie mówię już o tym, że aparat działa jakby chciał a nie mógł. W note 4 do samego końca nie miałem takich problemów. Chociaż tam akurat miałem odblokowany BL, roota i trochę oczyszczony system. Tutaj mam uczucie jakby Xiaomi specjalnie chciało, żebym się zainteresował nowym modelem. Miałem odblokowany i teraz mam zablokowany, bo znudziły mi się zabawy - bez różnicy w działaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabian Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Jakiej używacie wersji? Macie jakieś porównanie 9.3.7 do 9.3.14? Jest sens przechodzić na 14? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Dzisiaj Global i China dostały Pie. Spodziewam się więc że 9.3.28 będzie pierwszym na Pie miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 https://www.xda-developers.com/xiaomi-redmi-note-5-pro-android-pie-miui-beta/ jakby ktoś chciał wrzucić i przetestować to chętnie poznam opinie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Redmi Note 5 wydana aktualizacja 9.3.25 - Android 9 od miuipolska. Po wgraniu może wystąpić problem z deszyfrowaniem /data w TWRP - nie ma jeszcze recovery obsługującego Androida Pie od MIUI! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 (edited) Nie bangla - ładuje się chwile po czym wyrzuca "Encryption waas interrupted and can't complete. As a result, the data on your phone is no longer accessible" Edited March 26, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 No właśnie o to chodzi że musisz zrobić format data. I TWRP pod Oreo nie działają bo Xiaomi zmieniło hasło do szyfrowania więc nie mogą zamontować /data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 To w takim razie dlaczego niektórym działa, a mi coś nie bardzo? I rozumiem, że chodziło Ci o zmianę hasła pod PIE, a nie OREO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Nie mam pojęcia ;pWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 No dramat Będę kombinować Obym tylko fona nie uwalił, bo będzie dramat :C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 (edited) Taka ciekawostka - instalując ROM z wycieku elegancko wchodzi. Jak tylko zrobię format data to całość się rypie i znów ten błąd. Podejrzewam więc, że działa tym co aktualizują z ostatniej bety xiaomi.eu na tą najnowszą, z globala nie przejdzie. Wgram ostatnią betę przez fastboot, wrzucę ostatni 8.1 xiaomi.eu i potem 9.0 - zobaczymy EDIT. Jeśli kogoś to interesuje, to faktycznie. Przechodząc bezpośrednio z Global Beta na xiaomi.eu 8.3.25 uraczeni zostaniemy komunikatem o szyfrowaniu. Xiaomi.eu 8.1 na 9.0 - bez problemu. EDIT2. Cyfrowa równowaga to Wasz dodatek, czy Xiaomi pokusiło się o jego dodanie? >>> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.wellbeing&hl=en_US&rdid=com.google.android.apps.wellbeing Dzięki niemu pojawiła się opcja Odcienie Szarości - jeśli chodzi o wyświetlanie treści. Edited March 26, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Co do cyfrowej równowagi nie mam właśnie pojęcia.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 (edited) 29 minut temu, Orjon napisał: Co do cyfrowej równowagi nie mam właśnie pojęcia. Orientujesz się może, czy "sceny" od MIUI i "adaptacyjna bateria" od Google to w zasadzie to samo, czy działają inaczej? EDIT. Przydałaby się możliwość edytowania skrótów w tym Game Turbo, bo akurat FB mi zbędny, a chętnie przygarnąłbym Messengera Generalnie ROM bardzo udany. Edited March 26, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Nie sprawdzałem tego jakoś szczególnie, więc ciężko mi powiedzieć. Zakładam że skoro to dwie oddzielne funkcje to działają jednak ciut inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 15 minut temu, Orjon napisał: Nie sprawdzałem tego jakoś szczególnie, więc ciężko mi powiedzieć. Zakładam że skoro to dwie oddzielne funkcje to działają jednak ciut inaczej. To Xiaomi, ja bym niczego nie zakładał 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Roznie może być Wgrywales z wipe czy bez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattheo Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Czy w Pie 9.3.25 na Whyred dalej jest możliwość nagrywania rozmów telefonicznych "Telefon-> Ustawienia-> Nagrywanie połączeń" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts