DmMichal 0 Report post Posted May 26, 2018 Witam zakupiłem ostatnio r5 plus i zastanawiam się czy będzie mi dobrze się sprawował bo po weryfikacji Imei wyskakuje że jest przeznaczony na chiński rynek. Jakie ewentualne są tego konsekwencje i czy może lepiej zwrócić telefon?Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
tpawel 753 Report post Posted May 26, 2018 Gdzie kupiłeś i za ile? Nie masz jedengo pasma częstotliwości- to pewne, ładowarka z przejściówką pewnie? Ja bym wymienił na wersje globalWysłane z Honor 9 Share this post Link to post Share on other sites
DmMichal 0 Report post Posted May 26, 2018 Allegro 720zl a oprócz tego pasma jakieś inne problemy mogą występować? Może lepiej od razu miui polska? A ładowarka z przejściówka Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 847 Report post Posted May 26, 2018 Masz odblokowany czy zablokowany bootloader? Bo to dziwne, wersja chińska z Globalem bez odblokowania bootloadera się nie odpaliłaby. Share this post Link to post Share on other sites
DmMichal 0 Report post Posted May 26, 2018 UnknowWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 847 Report post Posted May 26, 2018 W opcjach programistycznych sprawdź -> Stan odblokowania Mi. Share this post Link to post Share on other sites
DmMichal 0 Report post Posted May 26, 2018 OdblokowanyWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Orjon 847 Report post Posted May 26, 2018 No to jak chcesz możesz zostać na Globalu, jak nie - to na Eu, ale jeśli chcesz zostać na Globalu to nie możesz zablokować bootloadera, bo potem po tym Global się najzwyczajniej nie odpali Share this post Link to post Share on other sites
DmMichal 0 Report post Posted May 26, 2018 Na swoim starym redmi 3 miałem dużo reklam i chyba syf miui, musiałem wgrać miui polska bo nie szło nic na nim zrobić. Teraz nie będzie tego problemu? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites