Stereofoniczny Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 Witam, mam mega problem z Mi 4c. Żaden poradnik nie jest w stanie mi pomóc. Niestety. Chciałem wgrać najnowsze MIUI Polska, więc standardowo zgoda, oficjalne odblokowanie, następnie flash recovery, instal *.zip i lipa. Dwie linijki na czerwono unmount of /system failed; no such volume script succeded: result was [0.200000] Quote: unmount of /data failed; no such volume script succeded: result was [0.200000] " TWRP zwróciło Sukces więc reboot i telefon odpalił się, jak dobrze pamiętam było ładowanie systemu (pasek postępu) i telefon się zrestartował i uruchamia się tylko do logo MI, i tak w kółko. Udało mi się uruchomić telefon wgrywając Mi Flashem "libra_images_6.1.7_20151221.0000.11_5.1_cn". tutaj już jest odblokowany bootloarder, jednak dalej taki sam błąd w TWRP. Wgrywałem też przez fastboOt najnowsze china dev Mi Flashem, jednak oficjalnie nie mogę odblokować telefonu, cały czas błąd couldn't unlock current account cannot unlock this device. W Mi Cloud telefon widoczny, SIM Activated, jedynie przy Mi Unlock Status cały czas mam couldn't verify wait a minute or two and try again. Próbowałem wgrać na ten system od razu najnosze MIUI poprzez aktualizacje ale w Mi Recovery wyskakuje błąd. Czy jest jakiś sposób na wgranie najnowszego MIUI Polska ? Ewentualnie jakiekolwiek MIUI z językiem polskim i sklepem Play ? Swego czasu wgrywałem MIUI Polska na Mi5 i wszystko poszło pięknie i ładnie bez problemów. Proszę o wsparcie, cały tydzień bujam się z Mi 4c : / Chciałbym pozostać tylko na MIUI. Telefon będzie użytkowany przez standardowego Usera więc ma po prostu działać. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 Jak masz taki błąd to chyba tylko 6.12.22, ewentualnie potem próbuj 7.2.9... ale dalej chyba nie wgrasz najnowszej wersji z tym błędem w miunlock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stereofoniczny Posted May 20, 2018 Author Share Posted May 20, 2018 Wcześniej był na nim polski język i sklep google, odblokował się prawidłowo, tylko tak jak wyżej, błąd w TWRP i lipa Niestety nie pamiętam jaki wtedy był zainstalowany system. Rozważam również oddanie telefonu do Mi Center, czy tam przywrócą mu życie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 Ten błąd nie ma znaczenia, po prostu po przejściu na Androida 7 blokuje się bootloader. Masz błąd w miunlock "Current account cannot unlock this device", więc za bardzo oficjalnie nie jesteś w stanie go odblokować po tej operacji. Sądzę, że w MiCenter będą w stanie wgrać najnowsze MIUIPolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stereofoniczny Posted May 20, 2018 Author Share Posted May 20, 2018 Właśnie, blokuje ponownie i koło się zamyka. Pierwszy raz odblokowywałem na koncie właścicielki telefonu, zaraz po otrzymaniu zgody, był sukces itd jak wyżej, później chciałem odblokować na swoim koncie (około rok temu uzyskana zgoda i odblokowane Mi5) bez rezultatu, powróciłem na konto właścicielki i błąd taki sam. Nie powinno być komunikatu bym spróbował za 30 dni czy coś w tym stylu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 (edited) Ale wgraj przez miflash najnowszy chiński rom na ten telefon bo innego nie ma . Potem odblokuj bootloader i wgraj twrp i xiaomi.eu . Jeśli jest jakiś problem z kontem to wyloguj się zanim zaczniesz instalację w miflash Edited May 20, 2018 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stereofoniczny Posted May 20, 2018 Author Share Posted May 20, 2018 33 minuty temu, Stereofoniczny napisał: Wgrywałem też przez fastboOt najnowsze china dev Mi Flashem, jednak oficjalnie nie mogę odblokować telefonu, cały czas błąd couldn't unlock current account cannot unlock this device. Czytałeś co napisałem w pierwszym poście ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 A czytałeś ostatnią linijkę mojego postu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stereofoniczny Posted May 20, 2018 Author Share Posted May 20, 2018 Czytałem, oczywiście. zanim edytowałeś post. Więc nie wiem w czym Twoja irytacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Cześć, podłączę się do tematu Również chciałem zaktualizować swoje MI4c co niestety zakończyło się bootloopem i blokadą bootloadera. Po kilku próbach udało mi się podnieść telefon i wgrać Androida 7.0 i Miui 9.5 Stable 9.5.2.0 (NXKCNFA) przez EDL. Jednak bootloader wciąż zablokowany i próba jego odblokowania kończy się na 99% i "Current account cannot unlock this device".Czy wgranie jakiegoś starszego softu np:6.12.22 pozwoli na odblokowanie bootloadera i wgranie najnowszego Miui.pl na ten telefon? Będę wdzięczny za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Wgranie 6.12.22 pozwoli mieć telefon z działającym językiem polskim, ale najprawdopodobniej nie pozwoli na odblokowanie bootloadera i wgranie wersji nowszej.. ewentualnie możesz próbować 7.2.9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Dzięki za szybką odpowiedź. Podejmę jeszcze próbę przejścia przez 7.2.9 i Unlock. Jednak nie jestem dobrej myśli, bo problem z "Current account cannot unlock this device" wisi na en.miui.com bez rozwiązania od kilku miesięcy: Podsyłam link:http://en.miui.com/thread-1658731-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 No właśnie o to mi chodzi... bo nikt nie znalazł na to rozwiązania.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted July 7, 2018 Share Posted July 7, 2018 Super, że znalazłeś jakieś rozwiązanie. Skorzystałem i u mnie działa bez zrzutu Jednak wcześniej znalazłem coś takiego izastanawiam się co to jest za ROM? ( zdjęcie poniżej ) Daje nam Androida 7.0 i Miui 9.5Jest dostępny dla Mi4c pod linkiem:http://www.adiwernadev.com/2017/11/rom-miui9-multirom-stable-mi4c-support-bahasa-indonesia.html?m=1Można wgrać przez Miflash na zablokowany bootloader przez EDL i działa bez większych problemów - z ciekawości zainstalowałem i korzystałem.Po wygraniu bootloader nadal zablokowany - ale wszystko działa jak należy, dlatego zastanawiam się co to takiego? Może miał ktoś z Was z tym wcześniej do czynienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts