tpawel Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Miui 10 stable aktualne.Odłączony od ładowarki ok 3 w nocy, SoT 5h, z tego prawie 4 po LTE i jeszcze 40% zapasu. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 (edited) U mnie takie staty baterii Edited October 19, 2018 by kamilo23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Masz wybudzony tylko gdy ekran aktywny. Nie używasz synchronizacji? BT? RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Mam synchronizacje po wifi jak wracam do domu, akurat wczoraj mało było wifi. Bt włączam jak jadę autem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 26, 2018 Share Posted October 26, 2018 U mnie tak to wygląda na xiaomi.eu:(cały czas włączone dane mobilne, wifi, bt, kilkanaście/dziesiąt minut rozmów dziennie, jakies smsy, messenger, email..) Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Po raz 1. mój telefon zwariował. 10% w 35 minut leżenia.. Odlaczylem go od ładowarki i zostawiłem. patrzę, a tu takie kwiatki. RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Ja właśnie przesiadłem się z xiaomi eu na dev. Przesiadłem się ze względu na krótką żywotność baterii na EU. Już w tej chwili mogę powiedzieć, że na dev jest trochę lepiej niż na globalu, natomiast gdy chodzi o porównanie dev do EU... No cóż, powiefziec, że na EU jest gorzej to nic nie powiedzieć. Ma ogromny szacunek dla ludzi z Miui Polska. Wiem, że olbrzymią pracę i serce wkładają w to co robią, jednak to nie znaczy, że nie należy im się paru gorzkich słów. Panowie to co teraz się dzieje z bateria na telefonach redmi note z systemem modyfikowanym przez Miui Polska, to profanacja. Trudno porównywać statystyk zużycia baterii podawanych przez różnych użytkowników z wiadomych względów,.Opieram się na własnych statystykach. Wiadomo,że każdy używa telefon w specyficzny dla siebie sposob - te same apki, ustawienia, czy też przemieszczanie się. Ten sam telefon, te same właściwie systemy, bo przecież dev i eu niczym specjalnie się nie różnią(?).... O tak różnią się i to mocno, żywotnością baterii. Ile na EU system zjada energii, ci co go mają wiedzą. EU na moim telefonie od normy raczej nie odbiegało - trochę więcej niż 6 godzin sot i około dwudziestu godzin czuwania to był max . Nie dla takiej baterii telefon kupowałem. Teraz po przejściu na dev przypomniałem sobie dlaczego (między innymi), ten telefon kupilem. On ma świetną baterię.Dzisiaj miałem sporo czasu by notkę pomęczyć. Nie będę czekał aż się wyładuje, musiałbym siedzieć do późnej nocy, a jutro do pracy...Ten wykres już teraz pokazuje jak olbrzymia różnica dzieli eu od dev na niekorzyść tego pierwszego. Powyżej napisałem ile maksymalnie osiągałem na eu. A tak wygląda na te chwile dev. Dodam tylko, że w między czasie ściągałem raz pliki z kompa stąd te 2 % więcej. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamiluszeK Posted November 7, 2018 Share Posted November 7, 2018 Czy ktoś po aktualizacji do 10.0.2.0 ma problemy z bateria? Robiłem już 2 razy full wipe i wydaje mi się, że coś drainuje baterię, aczkolwiek nie mam żadnego komunikatu. Zawsze od pełnego naładowania do około 70% miałem już ponad 3h SoT, a teraz nawet 3h nie mogę zrobić. Gdzieś czytałem, że Google Duo po jakiejś aktualizacji drainuje baterię. Odinstalowałem aktualizacje i nadal to samo. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Wydaje mi się że działa "normalnie" jak na ten romRN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamiluszeK Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Wydaje mi się że działa "normalnie" jak na ten romRN5p - whyredMiałeś rację. Po drugim ładowaniu już wszystko wróciło do normy, bateria musiała się "ułożyć" Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Ponownie telwfon zdurniał dziś. Raptem 2h ekranu i w sumie reszta leżenie. RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Ale jest wybudzony,jakaś apka pracuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Tak. Telefon. To z wvzoraj, jak tamto robiłem. Czasem telefon ma wskaźnik wybudzen cały na niebiesko a lepiej działa. RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
raideri Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 No to masz coś skopane i któraś app ciągnie. U mnie wybudzenie i ekran włączony praktycznie pokrywa się w całości,pracujący system to max 10%. Dwie notki 5,na obu identycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Wiem, bo też tak miałem. Tylko że chyba [a nawet na pewno] nic nie instalowałem. Niestety, nie wiem co się mogło zaktualizować. Kruca fix! RN5p - whyred Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrrn5 Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Rn5 whyred. Zainstalowane system xiaomi.eu wersja stabilna 10.2.2.0. Czy telefon rozladowuje się normalnie? Pytam bo mam wrażenie że na miui global trzymał lepiej ale sami oceńcie. Może sobie coś wmawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Ale co Ci mamy ocenić? Nie wiadomo jak z niego korzystasz ani jakie aplikacji masz zainstalowane. Zero ;C Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 (edited) Cholera jasna, o co temu telefonowi chodzi? Od jakiegoś czasu tak jest, nawet postawiłem system MIUI (xiaomi.eu) "na sucho", bez przywracania żadnych ustawień i aplikacji z chmury. Używam praktycznie tylko messengera, chrome'a, youtube'a, wykopu i mi fit (z wyłączonym monitorowaniem snu). Edited May 12, 2019 by paralemptor Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckd Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 Czy to normalne że na wifi jest większy drenaż baterii w stanie czuwania niż na lte? U mnie tak właśnie jest, przez noc zjada więcej % baterii, a w jej statystykach widać że na wifi dużo częściej się wybudza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts