Darioosh93 Posted May 10, 2018 Share Posted May 10, 2018 Witajcie, od kilku dni mam problem z baterią,telefon to Redmi 4X zakupiony 2,5 miesiąca temu. Bateria trzymała spokojnie 2-3 dni przy moim użytkowaniu,w tej chwili czas użytkowania się skrócił znacznie. Tydzień temu aktualizowałem MIUI do wersji 9.5.4.0(NAMMIFA) Stabilna. Dwa dni temu zostawiłem telefon przed snem z baterią naładowaną w okolicach 16-20% po około 7h kiedy spałem w telefonie pozostało 2% baterii,co mnie zszokowało bo telefon dosłownie leżał całą noc na biurku(nikt od mnie nie dzwonił,miał wyczyszczną pamięć podręczną,pozamykane wszystkie aplikacje). Wczorajszej nocy specjalnie spojrzałem na stan baterii, który wskazywał 65% a po 7h (w trakcie nocy,gdy telefon nie był używany) pozostało jakieś 52% baterii. W tej chwili smartfon "lata" na Androidzie : 7.1.2 N2G47H. W załączniku dodałem screen'y które mogą się przydać. Co mogło spowodować takie kilkunastoprocentowe spadki baterii? Czy to wina oprogramowania czy może coś złego dzieje się z samym smartfonem? Jakie macie propozycje, aby zniwelować taki stan rzeczy? Czy da się to poprawić jakąś mało inwazyjną metodą? Bardzo proszę o pomoc i dziękuje za wyrozumiałość gdyż jestem nowym forumowiczem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 10, 2018 Share Posted May 10, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts