Crowley Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 Cześć wszystkim, zdaję sobie sprawę że poruszam problem ogólno - wałkowany już w wielu tematach, jednak żaden nie dotyczy bezpośrednio objawów z którymi moja dziewczyna ma do czynienia. Jeśli się mylę i odpowiedź gdzieś już tam jest to bardzo przepraszam. Otóż, kupiłem mojej dziewczynie Mi6 niecałe 4 miesiące temu i od samego początku miała z nim problemy natury zasięgu. Podczas połączenia nagle zrywało jej głos i była absolutna cisza, połączenie zawsze trwa dalej, tylko jej nie słychać. Musimy się rozłączyć i spróbować jeszcze raz, czasem się uda że jej nie przerwie. Czasami kilka dni niema kłopotów, czasami są raz za razem. Nieważne kto do niej dzwoni i nieważne w jakim jest miejscu kiedy odbiera. Problemy są całkowicie spontaniczne. Mało tego, przedwczoraj nie mogliśmy do siebie w ogóle zadzwonić, zrywało całkowicie połączenie po sekundzie od jego odebrania, lub wybrania. Bez względu na to czy ja dzwoniłem, czy Ona. Sieć w której się znajdujemy to Play. Wersja MIUI jest aktualna, android też. Może są popieprzone jakoś te VPNy, już sam nie wiem :/ Z góry dziękuję za pomoc.
maciek04 Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 Pierwsze co zrób to wybierz na sztywno któregoś operatora z dobrym zasięgiem, proponuję T-Mobile. Potem zmień preferowany typ sieci na 3g i potestujcie kilka dni.
Crowley Posted May 9, 2018 Author Posted May 9, 2018 Okej, spróbujemy. Czy to oznacza że o LTE można w ogóle zapomnieć ?
maciek04 Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 Ja robię tak że jak potrzebuje lepszego neta to przełączam na LTE , a tak to siedzę ma 3g.
Crowley Posted May 12, 2018 Author Posted May 12, 2018 Dnia 9.05.2018 o 15:25, maciek04 napisał: Ja robię tak że jak potrzebuje lepszego neta to przełączam na LTE , a tak to siedzę ma 3g. Okej, dzięki. Będziemy testować przez najbliższe dni.
Recommended Posts