Crowley Posted May 8, 2018 Share Posted May 8, 2018 Cześć wszystkim, zdaję sobie sprawę że poruszam problem ogólno - wałkowany już w wielu tematach, jednak żaden nie dotyczy bezpośrednio objawów z którymi moja dziewczyna ma do czynienia. Jeśli się mylę i odpowiedź gdzieś już tam jest to bardzo przepraszam. Otóż, kupiłem mojej dziewczynie Mi6 niecałe 4 miesiące temu i od samego początku miała z nim problemy natury zasięgu. Podczas połączenia nagle zrywało jej głos i była absolutna cisza, połączenie zawsze trwa dalej, tylko jej nie słychać. Musimy się rozłączyć i spróbować jeszcze raz, czasem się uda że jej nie przerwie. Czasami kilka dni niema kłopotów, czasami są raz za razem. Nieważne kto do niej dzwoni i nieważne w jakim jest miejscu kiedy odbiera. Problemy są całkowicie spontaniczne. Mało tego, przedwczoraj nie mogliśmy do siebie w ogóle zadzwonić, zrywało całkowicie połączenie po sekundzie od jego odebrania, lub wybrania. Bez względu na to czy ja dzwoniłem, czy Ona. Sieć w której się znajdujemy to Play. Wersja MIUI jest aktualna, android też. Może są popieprzone jakoś te VPNy, już sam nie wiem :/ Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted May 8, 2018 Share Posted May 8, 2018 Pierwsze co zrób to wybierz na sztywno któregoś operatora z dobrym zasięgiem, proponuję T-Mobile. Potem zmień preferowany typ sieci na 3g i potestujcie kilka dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowley Posted May 9, 2018 Author Share Posted May 9, 2018 Okej, spróbujemy. Czy to oznacza że o LTE można w ogóle zapomnieć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted May 9, 2018 Share Posted May 9, 2018 Ja robię tak że jak potrzebuje lepszego neta to przełączam na LTE , a tak to siedzę ma 3g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowley Posted May 12, 2018 Author Share Posted May 12, 2018 Dnia 9.05.2018 o 15:25, maciek04 napisał: Ja robię tak że jak potrzebuje lepszego neta to przełączam na LTE , a tak to siedzę ma 3g. Okej, dzięki. Będziemy testować przez najbliższe dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts