ghost12 Posted May 1, 2018 Posted May 1, 2018 Zgodnie w wątkami: https://xiaomi.eu/community/threads/mibox-mdz-16-ab-oreo-released.44113/ oraz istnieje duże prawdopodobieństwo że Xiaomi wypuściło albo niedługo wypuści androida oreo na Mi Boxy i to nie betę. 3 2 1
adbok Posted May 8, 2018 Posted May 8, 2018 I ma już ktoś tą aktualizację ?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
souacz Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 Na razie tylko jeden użytkownik na świecie pokazał dwa screeny. Napisały o tym wszystkie portale i od tego czasu cisza. Tajemniczy ten Oreo dla MiBoxa niczym Święty Graal...Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
souacz Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 (edited) Ja też napiszę, że mam, to już będzie 3 Jeden pokazał dwa screeny, drugi tylko napisał, że ma. A Xiaomi milczy... Oby to była prawda, fajnie by było i oby nie skończyło się jak z Nougatem. Choć ten launcher z Oreo jest podobno niezbyt dobry. Edited May 9, 2018 by souacz
rbbxx Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 Nie do końca, obaj, miboy i dragnu5 wrzucili zdjęcia, może to jedna osoba. Inna sprawa, że jak ktoś zauważył na pepperze, konto miboya chyba wcięło https://xiaomi.eu/community/members/miboy.125919/ a dragnu5 z reddita mimo, że wcześniej pisał często, nagle jakby zaniemówił i po tamtym wątku od kilku dni już nic nie pisze. No i jest jeszcze trzeci, koshergoy zdaje się ale ten tylko pisał chyba. Tak więc dziwna i mocno wątpliwa ta aktualizacja jednak.
souacz Posted May 10, 2018 Posted May 10, 2018 Może dostali po łapach od xiaomi za długi język i teraz milczą. Tylko nadal nie wiemy co to oznacza. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
ghost12 Posted June 1, 2018 Author Posted June 1, 2018 Pojawiła się informacja jakoby Walmart wysprzedawał zapasy Mi boxa ponieważ nowa dostawa ma być wyposażona w Oreo i nowego pilota.
rbbxx Posted June 2, 2018 Posted June 2, 2018 A miboy jednak wciąż nadaje i twierdzi, że pojawił się trzeci build oreo z numerkiem 2116. https://xiaomi.eu/community/threads/xiaomi-mdz-16-ab-oreo-update-build-2116-received.44396/
ghost12 Posted June 3, 2018 Author Posted June 3, 2018 No i wygląda że oreo zostało faktycznie wydane. https://xiaomi.eu/community/threads/more-oreo-proof-on-display.44412/ teraz tylko czekać. 1
maciek04 Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Właśnie przed chwilą dostałem aktualizacje do androida 8.0. 1 1
bartek07 Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Potwierdzam, właśnie aktualizuje. Jak by komuś nie wyszukiwało to uruchomcie ponownie urządzenia. 1
abudabdi Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 (edited) Ok u mnie też jest oreo dzięki za info Edited June 25, 2018 by abudabdi
Zgody Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 WitamPo update do oreo zauważyłem spadek prędkości internetu w testach. Wcześniej wyniki oscylowały w granicach 100-120 mb teraz jest około 70. Szybkość i wygląd systemu na plus. Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka
souacz Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 (edited) Pokawił sie problem po aktualizacji: Kodi przestał widzieć dysk zewnętrzny. To znaczy jest na liście ale po wybraniu mam komunikat o nieprawidłowej ścieżce. Nie pomaga odinstalowanie i zainstalowanie wersji 18. Pendrive widzi. Manager plików widzi dysk i bez problemu otwiera pliki z niego. EDIT: Zgrałem muzykę na 2 duże pendrive, też Kodi nie widzi plików. VLC i Google Music widzą. Tak, jakby zbyt duża ilośc plików powodowała to, że Kodi nie może otworzyć urządzenia. Prędkość internetu u mnie bez zmian. Edited June 26, 2018 by souacz
rafal700 Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 (edited) Również wczoraj dostałe oreo. Przed aktualizacją miałem problem z ytoutube, po aktualizacji problemu nie ma wszystkie filmy się ładują. Nie działa mi za to wyszukiwanie głosowe. Doszła nowa funkcja cec control, oraz ustawienie barwy kolorów (color space & deep color). Nie rozumiem opcji związanych z wyjściem digital (line, rf oraz off) Edited June 26, 2018 by rafal700
kyml Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 1 godzinę temu, rafal700 napisał: Również wczoraj dostałe oreo. Przed aktualizacją miałem problem z ytoutube, po aktualizacji problemu nie ma wszystkie filmy się ładują. Nie działa mi za to wyszukiwanie głosowe. Doszła nowa funkcja cec control, oraz ustawienie barwy kolorów (color space & deep color). Nie rozumiem opcji związanych z wyjściem digital (line, rf oraz off) U mnie wyszukiwanie głosowe działa po ustawieniu języka na "English (US)". Jednak samo wyszukiwanie działa bardzo wolno, po przyciśnięciu przycisku zapala się ikona asystenta google, mówię coś do mikrofonu a on nie zawsze łapie, albo nie łapie wcale. I wyszukiwanie trwa strasznie wolno. Ktoś też ma takie problemy?
martairafal Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Witam mam pytanie jak zmienić klawiaturę na taką żeby były polskie znaki
pkonrad Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 U mnie wyszukiwanie głosowe działa prawidłowo. Ogólnie po aktualizacji do Oreo Mi Box działa jak narazie rewelacyjnie.
mrWALUS1991 Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 https://drive.google.com/open?id=1pacCU8MvqVG34cZ65MpxbJDS05hISuA5 A mi tak zakończyła się aktualizacja do Oreo nic nie wylaczalem w trakcie itd. Czarny ekran i nie chce się włączyć ktoś pomoże?
adbok Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Oreo zainstalowane, zmienilo sie menu i większych zmian nie widać.Mam wrażenie że po aktualizacji Internet chodzi wolniej (po Wi-Fi oraz LAN stosując przejściówkę USB).Materiały odtwarzane w LANie łapią lagi, dźwięk wyprzedza obraz. Często pojawia się komunikat o buforowaniu (Kodi, VLC, Youtube).Zaczynam żałować że zrobiłem aktualizację, no ale może pomoże przywrócenie do ustawień fabrycznych.Netflix, Showmax IPLA działają ok!Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Maniek7812 Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 W trakcie ściągania aktualizacji jest możliwość anulowania?
Maniek7812 Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 W trakcie pobierania aktualizacji jest możliwość anulowania?
lars79 Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 20 godzin temu, souacz napisał: Pokawił sie problem po aktualizacji: Kodi przestał widzieć dysk zewnętrzny. To znaczy jest na liście ale po wybraniu mam komunikat o nieprawidłowej ścieżce. Nie pomaga odinstalowanie i zainstalowanie wersji 18. Pendrive widzi. Manager plików widzi dysk i bez problemu otwiera pliki z niego. EDIT: Zgrałem muzykę na 2 duże pendrive, też Kodi nie widzi plików. VLC i Google Music widzą. Tak, jakby zbyt duża ilośc plików powodowała to, że Kodi nie może otworzyć urządzenia. Prędkość internetu u mnie bez zmian. Na XDA też piszą o problemach ale ogólnie z dyskami sformatowanymi w NTFS i exFAT, u mnie kodi "widzi" dysk ale nie jest w stanie go otworzyć... masakra jakaś...
souacz Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Właśnie zgrywam na pendrive z fat32 bo faktycznie miałem exfat. ZobaczymyWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
IronCXII Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 U mnie też Kodi (SMPC również) wyświetla komunikat o nieprawidłowej ścieżce. Ktoś ma jakieś pomysły?
Zgody Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Chyba android tv nie jest gotowy na oreo . Może aktualizacja aplikacji w przyszłości coś zmieni, a FAT 32 nie wiem czy pomoże bo obsługuje pliki do 4 GB.Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka
souacz Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Na szczęście mi nie chodzi o filmy tylko o muzę we flac, ponad 200 gb, które miałem na zewnętrznym ssd. Zgrywam na 2 pendrive po 128 gb. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
lars79 Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Coś jest mocno namieszane w sofcie... na reddit i mybroadband użytkownicy meldują, sam też to potwierdzam, że o ile KODI i MXPlayer nie widzą dysku NTFS i exFAT, o tyle VLC odtwarza pliki wideo bez problemów z dysków w tych formatach... Podobnie jest z eksploratorami plików: ES explorer - nie widzi plików X-plore i MiXplorer - widzą zawartość dysków Pytanie czy trzeba czekać na update softu Mi Box'a czy aktualizację KODI....
AQQ Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 A ja dziś stawiam pierwsze kroki z mi boxem, od razu więc zaktualizowałam urządzenie. Teraz jednak nie mogę zainstalować niz z 'nieznanego' źródła, w ustawieniach jest komunikat 'Żadna aplikacja nie może wykonać tej czynności' Ktoś wie jak to obejść/przełączyć?
OutSideR Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 (edited) Pytania, tez macie po aktualizacji takie brzydkie czarne menu glowne ? w wiekszosci tlo jest czarne, duzo lepiej to na MM wygladalo, do tego klawiatura gboard jedynie w ukladzie US. Doszlo pare opcji w ustawieniach, apki jakby plynniej smigaja, ale brzydkie to ;/ predkosc internetu jest taka sama jak na MM, Ta opcja "nastepne" na glownym ekranie nic mi nie wyswietla, opcje w menu "podglad obrazu" oraz "podglad dzwieku" chyba tez bezuzyteczne Edited June 26, 2018 by OutSideR
adbok Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Następna rzecz, właśnie mi się box samoistnie zrestartował przy oglądaniu YT.Ładowanie androida trwało 3minuty i nic... Dopiero odlaczenie zasilania pomógł i system uruchomił się normalnie.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts