Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na razie tylko jeden użytkownik na świecie pokazał dwa screeny. Napisały o tym wszystkie portale i od tego czasu cisza. Tajemniczy ten Oreo dla MiBoxa niczym Święty Graal...

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Ja też napiszę, że mam, to już będzie 3 ;) 

Jeden pokazał dwa screeny, drugi tylko napisał, że ma. A Xiaomi milczy...
Oby to była prawda, fajnie by było i oby nie skończyło się jak z Nougatem. Choć ten launcher z Oreo jest podobno niezbyt dobry.

Edited by souacz
Posted

Nie do końca, obaj, miboy i dragnu5 wrzucili zdjęcia, może to jedna osoba. Inna sprawa, że jak ktoś zauważył na pepperze, konto miboya chyba wcięło https://xiaomi.eu/community/members/miboy.125919/ a dragnu5 z reddita mimo, że wcześniej pisał często, nagle jakby zaniemówił i po tamtym wątku od kilku dni już nic nie pisze. No i jest jeszcze trzeci, koshergoy zdaje się ale ten tylko pisał chyba. Tak więc dziwna i mocno wątpliwa ta aktualizacja jednak.

Posted

Może dostali po łapach od xiaomi za długi język i teraz milczą. Tylko nadal nie wiemy co to oznacza.

• 4 weeks later...
Posted

Pojawiła się informacja jakoby Walmart wysprzedawał zapasy Mi boxa ponieważ nowa dostawa ma być wyposażona w Oreo i nowego pilota.

• 3 weeks later...
Posted

Witam
Po update do oreo zauważyłem spadek prędkości internetu w testach. Wcześniej wyniki oscylowały w granicach 100-120 mb teraz jest około 70. Szybkość i wygląd systemu na plus.

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Pokawił sie problem po aktualizacji: Kodi przestał widzieć dysk zewnętrzny. To znaczy jest na liście ale po wybraniu mam komunikat o nieprawidłowej ścieżce. Nie pomaga odinstalowanie i zainstalowanie wersji 18. Pendrive widzi. Manager plików widzi dysk i bez problemu otwiera pliki z niego.

EDIT: Zgrałem muzykę na 2 duże pendrive, też Kodi nie widzi plików. VLC i Google Music widzą. Tak, jakby zbyt duża ilośc plików powodowała to, że Kodi nie może otworzyć urządzenia.

Prędkość internetu u mnie bez zmian.

Edited by souacz
Posted (edited)

Również wczoraj dostałe oreo. Przed aktualizacją miałem problem z  ytoutube, po aktualizacji problemu nie ma wszystkie filmy się ładują.  Nie działa mi za to wyszukiwanie głosowe. Doszła nowa funkcja cec control, oraz ustawienie barwy kolorów (color space & deep color).  Nie rozumiem opcji związanych z wyjściem digital (line, rf oraz off)

Edited by rafal700
Posted
1 godzinę temu, rafal700 napisał:

Również wczoraj dostałe oreo. Przed aktualizacją miałem problem z  ytoutube, po aktualizacji problemu nie ma wszystkie filmy się ładują.  Nie działa mi za to wyszukiwanie głosowe. Doszła nowa funkcja cec control, oraz ustawienie barwy kolorów (color space & deep color).  Nie rozumiem opcji związanych z wyjściem digital (line, rf oraz off)

U mnie wyszukiwanie głosowe działa po ustawieniu języka na "English (US)".
Jednak samo wyszukiwanie działa bardzo wolno, po przyciśnięciu przycisku zapala się ikona asystenta google, mówię coś do mikrofonu a on nie zawsze łapie, albo nie łapie wcale.

I wyszukiwanie trwa strasznie wolno. Ktoś też ma takie problemy?

Posted

U mnie wyszukiwanie głosowe działa prawidłowo. Ogólnie po aktualizacji do Oreo Mi Box działa jak narazie rewelacyjnie.

Posted

Oreo zainstalowane, zmienilo sie menu i większych zmian nie widać.
Mam wrażenie że po aktualizacji Internet chodzi wolniej (po Wi-Fi oraz LAN stosując przejściówkę USB).
Materiały odtwarzane w LANie łapią lagi, dźwięk wyprzedza obraz. Często pojawia się komunikat o buforowaniu (Kodi, VLC, Youtube).
Zaczynam żałować że zrobiłem aktualizację, no ale może pomoże przywrócenie do ustawień fabrycznych.

Netflix, Showmax IPLA działają ok!

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Posted
20 godzin temu, souacz napisał:

Pokawił sie problem po aktualizacji: Kodi przestał widzieć dysk zewnętrzny. To znaczy jest na liście ale po wybraniu mam komunikat o nieprawidłowej ścieżce. Nie pomaga odinstalowanie i zainstalowanie wersji 18. Pendrive widzi. Manager plików widzi dysk i bez problemu otwiera pliki z niego.

EDIT: Zgrałem muzykę na 2 duże pendrive, też Kodi nie widzi plików. VLC i Google Music widzą. Tak, jakby zbyt duża ilośc plików powodowała to, że Kodi nie może otworzyć urządzenia.

Prędkość internetu u mnie bez zmian.

Na XDA też piszą o problemach ale ogólnie z dyskami sformatowanymi w NTFS i exFAT,

u mnie kodi "widzi" dysk ale nie jest w stanie go otworzyć...

masakra jakaś...

Posted

Właśnie zgrywam na pendrive z fat32 bo faktycznie miałem exfat. Zobaczymy

Posted

Chyba android tv nie jest gotowy na oreo ;). Może aktualizacja aplikacji w przyszłości coś zmieni, a FAT 32 nie wiem czy pomoże bo obsługuje pliki do 4 GB.

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka

Posted

Na szczęście mi nie chodzi o filmy tylko o muzę we flac, ponad 200 gb, które miałem na zewnętrznym ssd. Zgrywam na 2 pendrive po 128 gb.

Posted

Coś jest mocno namieszane w sofcie...

na reddit i mybroadband użytkownicy meldują, sam też to potwierdzam, że o ile KODI i MXPlayer nie widzą dysku NTFS i exFAT, o tyle VLC odtwarza pliki wideo bez problemów z dysków w tych formatach...

Podobnie jest z eksploratorami plików:

ES explorer - nie widzi plików

X-plore i MiXplorer - widzą zawartość dysków

Pytanie czy trzeba czekać na update softu Mi Box'a czy aktualizację KODI....

Posted

A ja dziś stawiam pierwsze kroki z mi boxem, od razu więc zaktualizowałam urządzenie. Teraz jednak nie mogę zainstalować niz z 'nieznanego' źródła, w ustawieniach jest komunikat 'Żadna aplikacja nie może wykonać tej czynności' Ktoś wie jak to obejść/przełączyć?

Posted (edited)

Pytania,  tez macie po aktualizacji takie brzydkie czarne menu glowne ? w wiekszosci tlo jest czarne, duzo lepiej to na MM wygladalo, do tego klawiatura gboard jedynie w ukladzie US. Doszlo pare opcji w ustawieniach, apki jakby plynniej smigaja, ale brzydkie to ;/ predkosc internetu jest taka sama jak na MM, Ta opcja "nastepne" na glownym ekranie nic mi nie wyswietla, opcje w menu "podglad obrazu" oraz "podglad dzwieku" chyba tez bezuzyteczne

Edited by OutSideR
Posted

Następna rzecz, właśnie mi się box samoistnie zrestartował przy oglądaniu YT.
Ładowanie androida trwało 3minuty i nic... Dopiero odlaczenie zasilania pomógł i system uruchomił się normalnie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka