yoshii07 Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 (edited) Witam Jestem tu nowy ale prosiłbym o pomoc około 1,5 roku temu zakupiłem telefon redmi note 3 pro se i do tego momentu sprawował się idealnie, dopiero jakies 3 miesiące temu telefon zaczął wariować zaczęło się od tego że na początku bateria trzymała mi 2/3 dni lecz później telefon otrzymał aktualizacje i teraz trzyma jeden dzień przy tym samym użytkowaniu a następnie po jakimś czasie telefon przestał się ładować przy włączonym telefonie, po podłączeniu go do ladowarki/komputera telefon nie reaguje na podłączenie dopiero zaczyna się ładować w momencie resetu telefonu (w trakcie resetu musi być podłączona ładowarka) lub całkowitego wyłączenie telefonu telefon nie został zalany ani nic podobnego. Prosiłbym o pomoc będę wdzięczny za każdą pomoc z góry dziękuję Edited February 17, 2018 by yoshii07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Spróbuj zrobić reset telefonu tzn. przywrócić do ustawień fabrycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshii07 Posted February 17, 2018 Author Share Posted February 17, 2018 1 godzinę temu, Puma2012 napisał: Spróbuj zrobić reset telefonu tzn. przywrócić do ustawień fabrycznych. 1 godzinę temu, Puma2012 napisał: Spróbuj zrobić reset telefonu tzn. przywrócić do ustawień fabrycznych. Już to robiłem nic nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Naładuj go do pełna i wgraj na czysto mifleshem(zaznacz clean all)najnowsze oprogramowanie global stable lub dev. Nie pomoże to płytka USB porostu pewnie siada w tym wypadku jak masz jeszcze gwarancjie to korzystaj jak nie to musisz poszukać płytki do redmi Note 3 se lub się dogadać porostu z serwisem. I najważniejsze sprawdź na innej ładowarce i przewodzie USB bo może to też być powodem umnie tylko 3 miesiące ładowarka wytrzymała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galekkk Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 On 2/18/2018 at 11:13 AM, Snajper said: Naładuj go do pełna i wgraj na czysto mifleshem(zaznacz clean all)najnowsze oprogramowanie global stable lub dev. Nie pomoże to płytka USB porostu pewnie siada w tym wypadku jak masz jeszcze gwarancjie to korzystaj jak nie to musisz poszukać płytki do redmi Note 3 se lub się dogadać porostu z serwisem. I najważniejsze sprawdź na innej ładowarce i przewodzie USB bo może to też być powodem umnie tylko 3 miesiące ładowarka wytrzymała. Mam ten sam problem. Nie rozumiem, co ma do tego plytka USB skoro działa po reboocie po pierwszym podłączeniu itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bociek22 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Mam ten sam problem z ładowaniem z tym że mu mnie nie ładuje sie do pełna i do tego na ładowarce z xiaomi wcale nie chce sie ładować dopiero po podpięciu ładowarki z lg zaczyna coś ładować. Powiedzcie mi bo widze na allegro płytki z gniazdem usb do redmi note 3 ale nigdzie nie widze do se i nie wiem czy są one takie same i czy wymiana jej pomoże w normalnym ładowaniu sie telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mifanboy Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Niestety do se jest inna niż do snapdragon i mtk ta z snapdragon ładuje ale tel nie na niej nie włącza tylko resetuje, mam ten sam problem chyba że ktoś umie zamówić z tajwańskiego allegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
bociek22 Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 właśnie zauważyłem że u mnie na płytce początek to H3B a na tych z alledrogo to H3A więc lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mifanboy Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Na płytce do se jest jeszcze taki mały Scalak widoczny na wierzchu którego nie ma na pozostałych Po lewej stronie https://imgur.com/a/nml5J Link to comment Share on other sites More sharing options...
galekkk Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 (edited) to nie może być problem płytki. Zanim zainstalowałem ROM z MIUI Polska no na stable działało ładowanie bez pokazywania, że ładuje (dioda nie migała, ani ikona. Tylko stan baterii się zmieniał). Wraz z zainstalowaniem MIUI Polska "prawie" zniknął problem z blokowaniem się klawiszy dotykowych. Od 2 wersji MIUI Polska zżera mi niesamowicie baterię i teraz już nie wiem czy wina baterii czy ROM-u. Jutro, albo przez weekend będę testował stable, a także spróbuje ponownie global z MIUI w wersjo 8.x. Dam znać jakie efekty będą. BTW zagraniczne internety pisały, że to problem nieoryginalnego kabla. Większej bzdury nie słyszałem. Próbowałem na 3 ładowarkach, które dostałem do Xiaomi Edited April 12, 2018 by galekkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 Zróbcie temat na en.miui po angielsku może wam coś podpowiedzą. Bateria też może być wina a może spróbujcie na jakimś linageos lub jakimś innym bez miui jak tam też będzie schodzić bateria błyskawicznie to też może być problem. Wziąłem pod uwagę płytkę USB bo porostu to wada Kenzo i Kate bo płytki strasznie padają ale wiadomo każdy może mieć co innego bateria też przecież może paść niestety po to takie wróżenie z fusów możecie szukać na en.miui czy ktoś takie miał zachowanie i czy ustąpiło po wymianie części.itd Miui też potrafi mieć na niektórych wersjach drenaż bateri po niektórych aktualizacjach zacząć szukać można od jakiś aplikacji do sprawdzenia zużycia baterii jeśli wskaże jakaś aplikacja to należy ją odinstalować a jak cały system no to można tylko sprawdzić jak się będzie zachowywała bateria po wyłączeniu usprawnień miui w opcjach programistycznych czasami wgranie mifleshem na czysto pomaga czasem jakaś aktualizacja to rozwiązuje czasem na global dev jest lepiej niż na stable Co do ładowania to można użyć ampere ze sklepu Google Play i sprawdzić nim jak wygląda sytuacja czy są jakieś spadki podczas ładowania itd Dawniej przez pewien czas części do Kate miał sklep dragonn-tt Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshii07 Posted April 30, 2018 Author Share Posted April 30, 2018 Tak jak w tytule problem z bateria w telefonie redmi note 3 pro se po ostatnich dwóch aktualizacjach spadła żywotność baterii o jakieś 70% telefon 2 lata na jednej naładowanej baterii przy użytkowaniu normalnym trzymał 2/3 dni a teraz przy użytkowaniu minimalnym telefon wytrzymuje 1 dzień lub mniej, proszę o pomoc z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzechuXX Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Za wiele nie pomogę, ale mam ten sam problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Miałem podobnie, telefon cały czas szukał sieci lte, miałem domyślnie lte Musiałem wykasowac punkty dostępu j dodać ponownie, a wcześniej zmienić wybór sieci z auto na lte, i powrotnie na auto Teraz bateria trzyma jak przed aktualizacja Mnie najbardziej wkurza brak widzetow i motywów w nowej wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts