Jump to content

Recommended Posts

Witam. Mam problem. Telefon zjechał do 8% baterii. Po podłączeniu przestał ładować!! Nie ważne czy z ładowarki, czy z komputera. Po podłączeniu do komputera urządzenia "widzą się" więc to nie wina kabelka. Po podłączeniu przez do ładowarki, chwilę  (sekundę) pokazuje jakby chciał ładować po czym znikają wszelkie znaczki i ikonki świadczące o ładowaniu telefonu. Proszę o podpowiedź/pomoc. bo nie wiem czy mam oddawać telefon do naprawy bo fizycznie bateria albo wejście do telefonu padł czy to bardziej wina oprogramowania? 

 

Z góry dzięki za odpowiedź.

 

aktu 1: Pojawiła się dostępna aktualizacja do MIUI V9.5.2.0.NBGMIFA ale nie mogę jej zainstalować bo telefon mówi "musisz mieć min 15% żeby to zrobić"... tak więc super.

Edited by paphal
Link to post
Share on other sites

poczytałem trochę forum. różne były porady. ładowałem na włączonym, wyłączonym, zmieniłem przewodu i ładowarki. i nic.

Teraz zauważyłem że jak wyłącze telefon to pokazuje 7% baterii po czym szybciutko idzie na 8% i koniec.

Edited by paphal
Link to post
Share on other sites

w ustawieniach zasilania pokazuje mi temperatura -30*C. W części "żywotność baterii" pokazuje Stan baterii-nieznany błąd. Znaczy że nagle bateria padła czy coś innego? Zrzut zrobiony na podłączonej ładowarce.

Screenshot_2018-04-29-18-57-09-916_com.miui.securitycenter.png

Edited by paphal
Link to post
Share on other sites
Ja bym zrobił format , jak po tym dalej to samo to w drugiej kolejności odpięcie baterii na kilkanaście sekund . Jak byś miał root to jeszcze można usunąć batterystats.bin 
Zrobiłem reset wczoraj. Nic nie pomogło. Co do odpinania baterii - coraz bardziej uświadamiam się że poprostu chyba "padła" - mam narzędzi ani czasu rozkręcać telefon więc oddam do serwisu. Bo telefon nie umiera. Nie spada poziom naładowania. Ale też nie ładuje. Niech ktoś go otworzy i wymieni baterie. Będę informował o postępach.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Link to post
Share on other sites

Pisałem o podobnym problemie parę wątków wcześniej.

Dokładnie te same objawy - szybkie wskakiwanie o jeden procent wyżej i brak ładowania, ujemna temperatura baterii.

Wymieniłem baterię w MiCenter i telefon działa bardzo dobrze, chociaż niestety trzyma krócej, niż oryginał.

Link to post
Share on other sites

Telefon pojechał do Wrocka. 3 dni i już działa. Wymienili bateria. Przypuszczam że jednak sam popsułem a raczej moja żona(tel jest żony) ... kwestia niestykającej przejściówki z końcówki chińskiej na europejską do ładowarki. Żona twierdzi że mogło się "lekko zabłysnąć" i baterie szlag trafił. Do Wrocławia wysłałem po poleceniach serwisu na tutejszym forum.

 

Temat zamknięty.

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...

Witam, co ciekawe miałem identyczny problem. Kombinował wałem z ładowarkami i kablami... i nic. W końcu nagle trafiłem na kabel z biedronki - taki świecący model z zwijaniem. Okazało się że przy tym kablu wróciło prawidłowe ładowanie i podłączenie. Wtedy też zwróciłem uwagę iż telefon wymaga bardzo sztywnego podłączenia. Wszelkie luzy na gnieździe miniusb i kablu powodują zwarcie i przeskoki ładowania. Pozdrawiam.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...