igoor1983 Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 dodany plik pod 37, enjoy hej siema powiedz czy w najnowszym poscie przynosi ten swap dobre efekty bo sa tam dodane rozne tweaki ktore bardziej przeszkadzaja niz pomagaja - niby nie ubija apek ale teleon muli jak cholera i szybko sie ram zapycha. i co to znaczy sflaszowac? tzn zainstalowac przez recovry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted September 15, 2014 Author Share Posted September 15, 2014 tak to znaczy, jezeli ram Ci schodzi to postaw swapa, ja juz takiego problemu nie mam a sam jestem wspolautorem tych tweakow na RAM i juz swapa ne uzywam od tej pory Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 (edited) Witam. Będzie dostępna wersja initd update do postawienia swap-a na karcie dla 41 ? Edited September 25, 2014 by fredek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Możesz sam zrobić sobie swapa działającego w każdej wersji: http://goo.gl/wPbeVu Nie jest to takie skomplikowane, dodam od siebie ze dodawanie tej komendy "swapon /dev/block/mmcblk1p2" do tego pliku "System/etc/init.qcom.post_boot.sh" zadziałalo dopiero gdy dodalem ją na całkowitym początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted September 26, 2014 Author Share Posted September 26, 2014 poczekamy ze swapem poki co bo ma wyjsc wersja 41.1 w ktorej RAM juz jest naprawiony przez Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 poczekamy ze swapem poki co bo ma wyjsc wersja 41.1 w ktorej RAM juz jest naprawiony przez Xiaomi Jak sobie tak czytam to RAM-u nie naprawili, dodali tylko ZRAM 600 MB czyli o ile dobrze rozumiem swap-a ale w pamięci wewnętrznej, zerknij tu http://en.miui.com/thread-47656-8-1.html To już swap na karcie zewnętrznej SD wygląda na lepsze rozwiązanie, dobra karta SD będzie pewnie szybsza od pamięci flash w telefonie, ewentualne uszkodzenie z powodu dużej liczby zapisów do pamięci też łatwiej mi zaakceptować na zewnętrznej karcie SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted September 26, 2014 Author Share Posted September 26, 2014 zram nie jest swapem w pamieci wewn, a jak dobrze kojaze kazdy cm ma zram domyslnie wlaczony Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 zram nie jest swapem w pamieci wewn, a jak dobrze kojaze kazdy cm ma zram domyslnie wlaczony Ok, masz rację, pamięć jest kompresowana ale wygląda, że nie jest zrzucana do flash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSideR Posted September 26, 2014 Author Share Posted September 26, 2014 ale mowie kazdy jeden CM to ma i nikt sie tym nie przejmuje wazne zeby dzialalo, a swap to nie jest tylko polega to na wstepnej kompresji danych wrzucanych do pamieci RAM, cierpi na tym zdeka proc ktory to przetwaza ale na 1.6x4 to raczej pikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
J_D Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 Ciekawe czy takie obciążenie proca jakoś wpłynie na czas pracy baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 Na cm bateria mi lepiej trzyma niż na miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arx Posted October 3, 2014 Share Posted October 3, 2014 dodany plik pod 37, enjoy Dzięki Dopiero dzisiaj dotarła do mnie karta a tu mamy soft 43... zrobić downgrade do 37? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyJapanese Posted October 3, 2014 Share Posted October 3, 2014 Bez sensu! Zostan na 43! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolas123 Posted October 3, 2014 Share Posted October 3, 2014 Nawet 37 i swap nie daje takiej płynnosci działania jak 43. BYć moze niedługo dostaniemy następne poprawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts