dzikibambus Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Cześć! Mam niecodzienny problem - mogę odblokować telefon poprzez pięciokrotne zeskanowanie innego palucha, niż był dodany do odblokowania telefonu. Jeśli dotknę czytnika innym palcem - telefon za każdym razem zawibruje (nie pokazuje się żadna informacja, że nie może odczytać palca itp.), ale za piątym razem telefon zostaje odblokowany. Próbowałem nawet łokciem - też da radę. Szukałem na forum - nic nie znalazłem (chyba, że źle szukałem :P). Spotkaliście się kiedyś z czymś podobnym? Bo jeśli tak to ma wyglądać, to czytnik linii papilarnych traci jakikolwiek sens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobson Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 zazwyczaj jest tak, ze po 4 nieudanym odblokowaniu prosi o wpisanie 2 zabezpieczenia, czy to kodu czy co tam ustawiłeś. Przez pierwsze 4 nie ma informacji ze nie mozna odczytać palca, jest tylko wibracja, tak ajk napisałeś. Ustawiłeś jakaś dodatkową blokadę poza odciskiem palca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzikibambus Posted May 12, 2018 Author Share Posted May 12, 2018 tak, mam dodatkowo pin, który chciałbym, żeby był konieczny do wpisania po 4 nieudanym odblokowaniu, ale zamiast tego zwyczajnie odblokowuje mi telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghostman7 Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Spróbuj zrobić wipe z poziomu recovery. I sprawdź raz jeszcze czy problem się powtarza. Bo jak to nie pomoże to nic innego nie zostaje niż serwis Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzikibambus Posted May 13, 2018 Author Share Posted May 13, 2018 Ok, jak tylko będę miał chwilę to ogarnę i dam znać, czy pomogło. Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts